Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

makkasia 12:21, 16 mar 2014

Bodziu strasznie spóźniona jestem ale życzenia imieninowe przesyłam najserdeczniejsze zdrooowia, marzeń i ich spełniania, miłości i spokoju na świecie życzę !!!
Krokusowe łąki powalają, trzymam kciuki za walkę z kotami. Miksturą już lać Bodziu ?
ściskam mocno
Agania 13:52, 16 mar 2014

Pozdrawiam Bogdziu, o pogodzie weekendowej nawet nie chcę wspominać, ci co zrobili porządki jesienią pewnikiem się teraz śmieją, ja mam za swojeweekend zmarnowany

ale co tam jak nie w ogródku porządki to w domu

Też mam nadzieję, że trafiłam z magnolią w kolor i gatunek, ptaszki mi ćwierkają jak u ciebie piszę
zbigniew_gazda 13:59, 16 mar 2014

Bogdziu też pozdrawiam. Zimno i wilgotno ale bez wiatru. Wiosny nie odwołujemy. Ona tylko nabiera wilgoci przed kolejnym atakiem. Pozdrowienia.
Bogdzia 14:17, 16 mar 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu też pozdrawiam. Zimno i wilgotno ale bez wiatru. Wiosny nie odwołujemy. Ona tylko nabiera wilgoci przed kolejnym atakiem. Pozdrowienia.

Zbyszku mowy nie ma o odwoływaniu , przecież deszcz tak samo potrzebny jak słońce naszym roślinkom więc dobrze ze pada bo bardzo sucho było . Na szczescie wiatr przestał wiac więc pogoda co by nie mówic nadal wiosenna. Po tym deszczu wiosna dopiero wybuchnie Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 14:21, 16 mar 2014

Agania napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu, o pogodzie weekendowej nawet nie chcę wspominać, ci co zrobili porządki jesienią pewnikiem się teraz śmieją, ja mam za swojeweekend zmarnowany

ale co tam jak nie w ogródku porządki to w domu

Też mam nadzieję, że trafiłam z magnolią w kolor i gatunek, ptaszki mi ćwierkają jak u ciebie piszę

Agatko rozumiem Twoje rozżalenie spowodowane pogodą , jak pracowałam też mi było przykro gdy w wolne dni padało i trzeba było plany ogrodowe odłożyc . Teraz mi wszystko jedno bo na emeryturze zawsze moge popracowac w ogrodzie ale nie ma nic za darmo , sił coraz mniej i praca wydłuża sie coraz bardziej. Na jesieni też nie uprzatnełam ogrodu bo nasionkami zywi sie wiele ptaków , teraz też mam sporo pracy ale jakoś zdążymy , nie martw sie.Pozdrówka.
Bogdzia 14:25, 16 mar 2014

makkasia napisał(a)
Bodziu strasznie spóźniona jestem ale życzenia imieninowe przesyłam najserdeczniejsze zdrooowia, marzeń i ich spełniania, miłości i spokoju na świecie życzę !!!
Krokusowe łąki powalają, trzymam kciuki za walkę z kotami. Miksturą już lać Bodziu ?
ściskam mocno

Dzięki za życzenia, oby się spełniły. Miksturą już opryskiwac i nawozy też już daję pod rh , nie powinno już nic złego sie zdarzyc w końcu zaraz wiosna kalendarzowa.Pamiętaj zeby nie opryskiwac przed deszczem bo wszystko zmyje ani w czasie ostrego słońca bo spali liście, a nawozem (granulowanym) odwrotnie właśnie przed deszczem najlepiej.
Bogdzia 14:28, 16 mar 2014

Mariusz napisał(a)

Te odmiany które podałem już mam zakupione, dojadą do mnie 3 maja, obecnie są u mojego kumpla. Chciałem kupić polecane prędzej przez Ciebie, a i te o których dobrze piszesz, ale niestety nie ja byłem w szkółce tylko mój kolega, brał hurtem do sklepu, a ja się dopasowałem do tego co zamówił.

Dzięki za informację w sprawie odmiany 'Polarnacht', mam takie miejsce .
Pozdrawiam

Nie wiem co sie dzieje ale coraz trudniej dostac te odmiany które sie chce. U Ciepłuchy słyszę ze w tym roku trudno dostac to co się chce , moze to wina wielkich zamówień bo od nich tirami zabieraja ale powinni troche zostawiac dla mniejszych sklepów i mniejszych zamówień w końcu to u nich przecietni ludzie najwiecej kupuja i tu kształtuja sie mody ogrodowe.Czy ta ilośc rh już Ci wystarczy czy jeszcze nie?????
makkasia 14:31, 16 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Dzięki za życzenia, oby się spełniły. Miksturą już opryskiwac i nawozy też już daję pod rh , nie powinno już nic złego sie zdarzyc w końcu zaraz wiosna kalendarzowa.Pamiętaj zeby nie opryskiwac przed deszczem bo wszystko zmyje ani w czasie ostrego słońca bo spali liście, a nawozem (granulowanym) odwrotnie właśnie przed deszczem najlepiej.

Dziękuję Bodziu, pytałam bo nie pamiętam abym tak wcześnie zasilała rośliny - ale to wyjatkowa wiosna ...
macham
Bogdzia 14:31, 16 mar 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia jak tam pogoda u ciebie. U nas wczoraj grad padał.....jednym słowem...z przyczyn technicznych wiosna chwilowo odwołana....
Teraz jest zimno (tylko +4 stopnie), pada deszcz, ale trochę mniej wieje niż wczoraj.
Pozdrawiam słoneczka życząc.

U mnie tez pada i na szczęście nie wieję. Poszłam posypac rh nawozami ale nawet 30% nie udało mi sie zrobic i byłam cała przemoczona, reszta musi poczekac. Wiosna nadal jest tylko ma inne oblicze , deszczowe a ono jest w tej chwili nawet bardziej potrzebne niz słoneczne wiec nie martw sie bo jak wszystko zacznie rosnąc to ten deszczyk bardzo nam się opłaci.Buziaki.
Bogdzia 14:36, 16 mar 2014

makkasia napisał(a)

Dziękuję Bodziu, pytałam bo nie pamiętam abym tak wcześnie zasilała rośliny - ale to wyjatkowa wiosna ...
macham

Była raz wiosna jeszcze wcześniejsza nie pamietam dokładnie ale to był chyba 2001 r albo coś koło tego , jak był pierwszy dzień kalendarzowej wiosny to o wiosennych kwiatach dawno juz sie zapomniało i było ciepło jak latem, a jeszcze wcześniej też był rok że w lutym kwitły wiosenne kwiaty ale to było w latach siedemdziesiatych. Teraz ja bym powiedziała ze wiosna jest normalna tylko zima była bardzo lekka . Moim zdaniem można nawozic bez obaw ale i bez zbytniego pośpiechu bo przecież wiosna pomalu i spokojnie przychodzi.