Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:21, 15 mar 2014

KasiaWB napisał(a)
Bożenko, ciut się spóźniłam, ale przesyłam najlepsze życzenia wiele radości, zdrowia i spełnienia marzeń
Serdecznie pozdrawiam

Kasiu dziekuje bardzo , pozdrówka serdeczne przesyłam.
Bogdzia 21:23, 15 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu mój rh love song vel percy wiseman został w ubiegłym tygodniu wyeksmitowany.... Wygląda jak pożal się ... Już nic z niego nie będzie, chociaż przesadziłam go z nadzieją, że sie powoli odbuduje. 2/3 gałezi porażonych fytoftyrozą już wyciełam....

Dobrze ze wyciełaś gałęzie, jak pogoda sie poprawi opryskuj , moze to pomoże i zrób zdjęcie.
Bogdzia 21:30, 15 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, u Was też tak dmucha?
U mnie sztorm na morzu, ustać nie można, a iść pod wiatr niemożebnie.
Byłam kiedyś w lesie w czasie takiej wichury, drzewa po prostu huczą. Niesamowite wrażenie.
Czy u Ciebie tęż taki huk słychać od strony Twoich buków?

Haniu wiało chwilami okropnie ale takie zrywy były raz wiało , za chwile spokój, padal również grad i deszcz. Huku drzew przy dużym wietrze nie da sie opisac. Jak w nocy wieje to zmieniam pokój do spania bo od strony lasu nie da sie zasnąc. Kiedyś taka wichura trwała 3 dni i noce to czuliśmy się jakbyśmy leżeli pod jadacym pociągiem. Natomiast jak wiatr jest latem to zupełnie jak wzburzone morze , nawet pieknie to wygląda jak gałęzie mocno faluja , lubię patrzec. Zimą budzi grozę a o wejsciu do lasu nawet myślec nie chcę bo buki gubią suche gałęzie i mozna nieźle oberwac. Myślę ze miałas w tym lesie trochę strachu bo rzeczywiście ten huk jest przerazający.Mam nadzieje że może w nocy będzie spokojniej choc tego nie zapowiadali. Pozdrówka sle.
Bogdzia 21:34, 15 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Ale dostałaśs koliberki u ciebie wszystko jest Bożenko
miłego dnia, wieje i u nas..

Prezentów mi nie zabrakło , mnóstwo pięknych i nawet pachnących kwiatów a na końcu te cudne koliberki , napatrzec się nie moge sa przesliczne.Deszcz był potrzebny ale ta reszta wcale nie.Pozdrówka.
Bogdzia 21:36, 15 mar 2014

Kindzia napisał(a)
U mnie i dmucha i leje...zaraz do sadzenia idziemy...trudno

Myślałam dzis dużo o Tobie Kasiu bo wiedziałam że dziś na działce mialas działac . Zajrzę zobaczyc czy udalo Ci sie coś zrobic.
Mariusz 07:43, 16 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Polarnacht musi rosnac w osłoniętym miejscu bo marznie , pozostale moga byc ale na co je zamieniłeś? Poniewaz już ma Cię nie byc to pytanie zadałam również u Ciebie.

Te odmiany które podałem już mam zakupione, dojadą do mnie 3 maja, obecnie są u mojego kumpla. Chciałem kupić polecane prędzej przez Ciebie, a i te o których dobrze piszesz, ale niestety nie ja byłem w szkółce tylko mój kolega, brał hurtem do sklepu, a ja się dopasowałem do tego co zamówił.

Dzięki za informację w sprawie odmiany 'Polarnacht', mam takie miejsce .
Pozdrawiam
Nikita 07:52, 16 mar 2014

Bogdzia jak tam pogoda u ciebie. U nas wczoraj grad padał.....jednym słowem...z przyczyn technicznych wiosna chwilowo odwołana....
Teraz jest zimno (tylko +4 stopnie), pada deszcz, ale trochę mniej wieje niż wczoraj.
Pozdrawiam słoneczka życząc.
Urszulla 08:40, 16 mar 2014

Bogdziu, wczoraj rzeczywiście huk wiatru robił niesamowicie przerażające wrażenie,
dobrze że szło falami i sobie poszło to paskudztwo
Dzisiaj deszcz, za to spokojniej. Ale z deszczu wyjątkowo wszyscy się cieszymy, tak sucho już było. Pozdrowienia niedzielne zostawiam
Kindzia 10:48, 16 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Myślałam dzis dużo o Tobie Kasiu bo wiedziałam że dziś na działce mialas działac . Zajrzę zobaczyc czy udalo Ci sie coś zrobic.

Wszystko ogarnięte Bogdziu Tylko na dolomit pod lawendy czasu nie starczyło...ale może dzisiaj eMa namówię, ja do prasowania się zabrać muszę.

Na razie u nas przestało padać, ale wieje nadal silnie.

Buziak
boguslawa_ma... 10:49, 16 mar 2014

Pozdrawiam niedzielnie