Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

danuta_szwajcer 19:05, 05 kwi 2014

Oj Bozenko wspolczuje Ci z tym mrozem i stratami Czlowiek tak wyczekuje kazdego kwiatka a tu Ci masz i jeszcze w dodatku jak taka wizyta. Pozdrawiam serdecznie i zycze ciepełka.
Kasiek 19:13, 05 kwi 2014

Jak czytam o Waszych przymrozkach to...az mi sie zimno robi U mnie wrecz lato, 24 stopnie, owocowe juz kwitna, grusza sasiadki obsypana kwiatem....Tez czekam na deszcz, piasek Sahary dokucza, ale na to wplywu nie mamy....Bogdziu, mam nadzieje ze wiekszych juz strat nie bedzie i za to trzymam kciuki
Margolka 19:15, 05 kwi 2014

O kurcze... szkoda roślinek ja dzisiaj sypałam nawóz na trawnik i zmarzłam strasznie!
Słońce swieciło, ale ten wiatr, jakby z mroźnej północy...

Bozenko, wstawiłam zdjęcia magnolii u siebie i ptaszor tez już jest

Mam do ciebie pytanie. Mam takie azalie NN, które nigdy nie kwitły (mówiłam ci na zlocie o nich). I wczoraj zauważyłam, że maja chyba pączki? Piszę "chyba" bo nie wiem, czy to pączki, czy liście.
Wrzucę fotkę u ciebie, żebyś nie musiała szukać. Co myślisz?

Bogdzia 19:26, 05 kwi 2014

Krys napisał(a)
Bożenko pozdrawiam serdecznie,u mnie dzisiaj zimno do ogrodu nie wychodze,robię rozsady w domu

A ja Krysiu wyszłam ciepło ubrana i mimo to zmarzłam że potem pod kołdrą sie grzalam. Pozdrawiam.
zawitka 19:30, 05 kwi 2014

Dzięki Ci bardzo za nauki ha ha Miłego wekendu
Bogdzia 19:30, 05 kwi 2014

Margolka napisał(a)
O kurcze... szkoda roślinek ja dzisiaj sypałam nawóz na trawnik i zmarzłam strasznie!
Słońce swieciło, ale ten wiatr, jakby z mroźnej północy...

Bozenko, wstawiłam zdjęcia magnolii u siebie i ptaszor tez już jest

Mam do ciebie pytanie. Mam takie azalie NN, które nigdy nie kwitły (mówiłam ci na zlocie o nich). I wczoraj zauważyłam, że maja chyba pączki? Piszę "chyba" bo nie wiem, czy to pączki, czy liście.
Wrzucę fotkę u ciebie, żebyś nie musiała szukać. Co myślisz?

To powinny byc pączki kwiatowe a roslina to chyba PJM Elite, zobacz mój , jesli nie ten sam to z tej rodziny , to najwczesniej kwitnace rh, mój juz zaczyna.

Bogdzia 19:37, 05 kwi 2014

Kasiek napisał(a)
Jak czytam o Waszych przymrozkach to...az mi sie zimno robi U mnie wrecz lato, 24 stopnie, owocowe juz kwitna, grusza sasiadki obsypana kwiatem....Tez czekam na deszcz, piasek Sahary dokucza, ale na to wplywu nie mamy....Bogdziu, mam nadzieje ze wiekszych juz strat nie bedzie i za to trzymam kciuki

Dziś znów zimno ale ma nie byc przymrozków. Widziałam dziś roślinki u Nikity która tez w łodzkim mieszka, nie ma porównania , gdzie ja tą działke kupiłam?Rubens już listki wypuszcza , dobre i to.Pozdrawiam Kasiu i deszczu życzę.
Bogdzia 19:40, 05 kwi 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj Bozenko wspolczuje Ci z tym mrozem i stratami Czlowiek tak wyczekuje kazdego kwiatka a tu Ci masz i jeszcze w dodatku jak taka wizyta. Pozdrawiam serdecznie i zycze ciepełka.

Jak przyjechali to nie wierzyli że u mnie nic prawie jeszcze nie rośnie , porównywał sasanki u mnie i u siebie , trawa jak w najgłębszą bezśnieżną zimę a wertykulacje nagrywali a tu ani źdzbła nowej trawki. Już mnie ta działka denerwuje. jak nie byłam na Ogrodowisku to przynajmniej nie wiedziałam jak jest u innych a teraz jak widzę to mam ochotę z ziemia zrównac mój ogródek. Pozdrówka ślę.
Bogdzia 19:41, 05 kwi 2014

zawitka napisał(a)
Dzięki Ci bardzo za nauki ha ha Miłego wekendu

Również miłego.
Bogdzia 19:42, 05 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bożena.. sprawdziłam swoje piwonie koperkowe... pak pokazuje sie jak troszke wyjdą do góy.. u mnei tez na kazdym jeszcze nie ma pąku.
Wstawiam u Ciebie..byś nie musiała u mnie szukać..

Dzięki Aniu , moje owszem wyrosły ale malutkie i o pączkach mogę pomarzyc.