Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margolka 10:11, 04 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Ciekawe co napiszecie jak bedzie odwrotnie? ja jestem jak kamikadze, juz mi wszystko jedno.Cztery razy u mnie byli i kto wie dlaczego czy tak im sie podobało czy przez tyle razy nie mogli trafic na mój dobry dzień????

Ja mysle, że wracali, żeby zrobić jak najlepsze ujęcia, a że pogoda teraz mało stabilna, to się najeździli biedaczki, zanim dostali to, na czym im zależało
Przytulasy zostawiam i dziękuje za identyfikacje (i jeśli można, będę cie trochę zadręczać pytaniami na temat RH, bo zamierzam więcej ich wprowadzić do ogrodu w tym roku.

Zostawiam uściski i lecę
Milka 11:51, 04 kwi 2014

Oj czekam na tę emisję....nastawiłam telefon, bo ja zapominalska się zrobiłam
Margarete 12:54, 04 kwi 2014

Ja tez wpisałam przypomnienie w telefonie, bo ten szum i rozgardiasz świąteczny ( bedą dzieci u mnie i wnusia) mógłby spowodować że zapomniałabym o emisji.
Zagladan Bożenko i zostawiam wiosenne pozdrowienia.
MagdalenaK8 13:01, 04 kwi 2014

Przyleciałam się przywitać i życzyć miłego spokojnego weekendu.
Pozdrawiam
Katkak 18:44, 04 kwi 2014

Bogdziu, tak sobie myślę.... A czy rododendron/różanecznik poradziłby sobie pod orzechem? Kusi mnie wsadzić tam takiego pięknego, jakąś odmianę która rośnie duża i szybko (czy jest taka?) Mogłabyś zerknąć do mnie na ostatnią stronkę? Chodzi mi o to miejsce pod wiszącymi skrzynkami. Z góry dzięki. Byłam dziś w szkółce i mam taaaaki niedosyt
Bogdzia 19:46, 04 kwi 2014

Margolka napisał(a)

Ja mysle, że wracali, żeby zrobić jak najlepsze ujęcia, a że pogoda teraz mało stabilna, to się najeździli biedaczki, zanim dostali to, na czym im zależało
Przytulasy zostawiam i dziękuje za identyfikacje (i jeśli można, będę cie trochę zadręczać pytaniami na temat RH, bo zamierzam więcej ich wprowadzić do ogrodu w tym roku.

Zostawiam uściski i lecę

Byli o różnych porach roku, dwa razy wiosna w tamtym roku , potem jesienia i teraz czyli bardzo wczesna wiosna.Jesli tylko bede umiała pomóc i odpowiedziec na Twoje pytania chętnie to zrobię.Pozdrawiam i tez ściskam.
Bogdzia 19:47, 04 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Oj czekam na tę emisję....nastawiłam telefon, bo ja zapominalska się zrobiłam

Irenko przecież Ty wiesz ze i powtórki są i w internecie bedzie.
Bogdzia 19:48, 04 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Ja tez wpisałam przypomnienie w telefonie, bo ten szum i rozgardiasz świąteczny ( bedą dzieci u mnie i wnusia) mógłby spowodować że zapomniałabym o emisji.
Zagladan Bożenko i zostawiam wiosenne pozdrowienia.

Mając swoja wnusie i synusia na pewno zapomnisz ale jak juz pisałam można i potem obejrzec.
Bogdzia 19:50, 04 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przyleciałam się przywitać i życzyć miłego spokojnego weekendu.
Pozdrawiam

Magdalenko odpoczynek jest mi potrzebny a ponieważ syn sie rozchorował to i wnusie nie przyjadą i czas na odpoczynek w końcu sie znajdzie. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 19:56, 04 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Bogdziu, tak sobie myślę.... A czy rododendron/różanecznik poradziłby sobie pod orzechem? Kusi mnie wsadzić tam takiego pięknego, jakąś odmianę która rośnie duża i szybko (czy jest taka?) Mogłabyś zerknąć do mnie na ostatnią stronkę? Chodzi mi o to miejsce pod wiszącymi skrzynkami. Z góry dzięki. Byłam dziś w szkółce i mam taaaaki niedosyt

Kasiu orzech to chyba jedno z najgorszych drzew do tego by pod nim cokolwiek sadzic ale widze ze rosna tam jakieś rośliny. Rh potrzebuja wody i światła. Wode orzech bedzie im zabierał i musisz stale podlewac a zeby było swiatło to musisz mu gałężie dośc wysoko podciac tak by nie rósł w cieniu. Jeśli spełnisz te warunki plus zbieranie jesienia liści które nie powinny absolutnie zostac pod drzewem to mozna spróbowac, u mnie przez jakiś czas rósł tak rh , został przeniesiony całkiem z innych powodów bo nic złego sie nie działo , tak więc choc to drzewo uciążliwe dla roślin rosnacych obok mozna spróbowac. Co do szybko rosnących rh to może byc Nova Zembla lub Album Novum lub Alfred lub Lee dark Purple. ale one też mają różne tempo wzrostu w zależności od warunków w jakich rosna.