Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Nikita 19:45, 05 kwi 2014

Bogdzia, rany julek co u ciebie z tym mrozem...u nas wprawdzie dzisiaj zimno było, ale żeby zaraz na minusie...to nie!!! Gdzie ty mieszkasz...jakiś biegun zimna, czy co?

Pisałam u Caroli i u mnie też pisałam, ale jeszcze powtórzę, że jak się zrobi cieplej i pawilon ogrodowy i ławki ze stołem wystawię to zapraszam do mnie. Musimy się skrzyknąć w większym gronie i dłużej sobie posiedzieć...poplotkować...grilla zrobić i może jakiegoś dobrego winka się na pić. Krysia ostatnio wpadła do mnie jak po ogień i Carola dzisiaj też na chwilkę, więc musimy się umówić na małe, ale długie spotkanko. Już teraz bardzo, bardzo zapraszam.
Bogdzia 19:45, 05 kwi 2014

irena_milek napisał(a)

O rany, z tym mrozem, to niesamowite u ciebie; oby magnolie to przeżyły, swoje włąsnie tak straciłam, najlepsze okazy
miłego dzionka

Magnolie późniejsze nie ucierpialy tylko Alexandrina , ta częśc pąków która już kolorki pokazała jest podmrożona , druga częśc jeszcze z pąków nie wyszła i ta bedzie penie kwitła , dobre i to.A dlaczego piszesz ze straciłaś najlepsze okazy , przecież im marzna tylko kwiaty a rośliny pozostają i zakwitają w nastepnym roku.
Bogdzia 19:47, 05 kwi 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia, rany julek co u ciebie z tym mrozem...u nas wprawdzie dzisiaj zimno było, ale żeby zaraz na minusie...to nie!!! Gdzie ty mieszkasz...jakiś biegun zimna, czy co?

Pisałam u Caroli i u mnie też pisałam, ale jeszcze powtórzę, że jak się zrobi cieplej i pawilon ogrodowy i ławki ze stołem wystawię to zapraszam do mnie. Musimy się skrzyknąć w większym gronie i dłużej sobie posiedzieć...poplotkować...grilla zrobić i może jakiegoś dobrego winka się na pić. Krysia ostatnio wpadła do mnie jak po ogień i Carola dzisiaj też na chwilkę, więc musimy się umówić na małe, ale długie spotkanko. Już teraz bardzo, bardzo zapraszam.

Ja tam zawsze chetna jestem , z Anitką sie jak zwykle zabiore jeśli mnie zechce bo eMa nie bedę brac na babskie spotkanie.
bogumila 19:47, 05 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Dziś znów zimno ale ma nie byc przymrozków. Widziałam dziś roślinki u Nikity która tez w łodzkim mieszka, nie ma porównania , gdzie ja tą działke kupiłam?Rubens już listki wypuszcza , dobre i to.Pozdrawiam Kasiu i deszczu życzę.
Bogdziu...nie denerwuj się...u mnie też zimno i na razie nie ma co pokazywać...oglądam wiosnę u innych i spokojnie czekam na swoją.Będzie na pewno,później i tak samo kolorowa.U mnie też przymroziło...
Bogdzia 19:48, 05 kwi 2014

dajana napisał(a)
Bożenko i ja cię pozdrawiam serdecznie .Pogoda sprawiła mi dzisiaj zawód ,miało być ciepło i słonecznie a zimno jak diabli i wieje że głowę chce urwać .Pracuję więc w domu

No i słusznie Dajanko bo łatwo się przeziebic a potem trudno wyleczyc i sporo dni trzeba stracic zeby znów wyjśc do ogrodu. Ciepełka zyczę żeby się dało pobyc w ogrodzie.
Bogdzia 19:51, 05 kwi 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Bogdziu...nie denerwuj się...u mnie też zimno i na razie nie ma co pokazywać...oglądam wiosnę u innych i spokojnie czekam na swoją.Będzie na pewno,później i tak samo kolorowa.U mnie też przymroziło...

Bogusiu to my tu obie najbiedniejsze na Ogrodowisku no i jeszcze dziewczyny z Podlasia, ale u Ciebie widziałam i tak wiecej roślinek kwitnących niz u mnie. Gdybym była młodsza to bym sobie stąd poszła ale juz za późno na takie plany.Pozdrówka śle.
Bogdzia 19:53, 05 kwi 2014

Mimo zimna już robale zabrały sie za zjadanie martagonów ktore dopiero co wyrastają , ten jest najwiekszy ze wszystkich.

Bogdzia 19:55, 05 kwi 2014

Zaczynaja kwitnąc żonkile których każdego roku jest mniej , to ich pierwsze kwiaty.

Bogdzia 19:57, 05 kwi 2014

To moje bardzo ulubione pierwiosnki , niby sa jednakowe a jednak jedne sa bardziej żólte od drugich. Na pierwszym zdjeciu dobrze to widac bo zrosly sie trzy kępki , dwie zółte i jedna jasniejsza w środku.

a tu każde osobno.

Bogdzia 19:59, 05 kwi 2014

To jeszcze pierwiosnki ząbkowane