Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 10:30, 06 kwi 2014

śliczne pierwiosnki na niedzielę dałaś
pozdrawiam
agniecha973 11:10, 06 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Agnieszko gdybym od nowa miała kupowac magnolie to mimo niebezpieczeństwa mrozów i przemarzania byłyby to te najwczesniej kwitnace bo te póxniejsze juz tak nie ciesza jak te wczesne i często ich kwiaty rozwijają sie razem z liścmi co niestety odrywa uwagę od samych kwiatów i kwitnący krzew nie robi już takiego wrazenia jak ten który ma same kiaty bez liści. Ja bym brała pod uwagę Alexandrinę , magnolię Soulangeana Lennei, gwiaździstą ale tą już masz no i ze względu na kolor żółtą np.Yellow River. Serduszki bardzo się rozsiewają więc szybko będziesz miała ich dużo.

Dzięki, w sumie też w tym kierunku moje myślenie biegło. To co teraz kwitnie najbardziej cieszy i najbardziej jest wyczekiwane.
Naprzeciw miejsca gdzie pracuję kwitnie od tygodnia piękna magnolia - olbrzymi krzew, drzewo raczej, cała w jasnych, prawie białych kwiatach, cudo! Przeniosłabym ją chętnie do siebie, bo ja się już mogę tak pięknej nie doczekać Sporo na Dolnym Śląsku takich wiekowych magnolii, najczęściej przy starych poniemieckich domach rosną. Ciekawe ile mają lat.

ewa004 11:25, 06 kwi 2014

Pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli życzę
Agacia 13:10, 06 kwi 2014

Bogdziu, wiem, że telewizja trochę Cię pomęczyła, ale dzięki temu już na zawsze zostanie piękny reportaż z Waszego ogrodu A teraz dużo spokoju i relaksu Ci życzę, macham!
Bogdzia 19:52, 06 kwi 2014

kasiek napisał(a)
Ach Bogdziu - cudowny ten leśny klimat u Ciebie, pokochałam focenie ptaków dzięki Tobie

Kasiu to dla mnie wielki komplement jesli dzieki mnie fotografujesz ptaki i myśle ze radośc i wciagajace zajęcie dla Ciebie i że daje Ci sporo przyjemności tak jak mnie.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:02, 06 kwi 2014

Eve napisał(a)
Witaj Bogdziu
Nadrobiłam zaległości, tak z 20 stron, jestem na bieżąco choć nie piszę

Piękna wiosna u Ciebie, nie martw się, że późna, dłużej nią się będziesz cieszyć, i tak wczesna w tym roku!
Piękne masz pierwiosnki, poletka fiołkowe uwielbiam, narcyzy już ślicznie się rozwijają, i tak masz dużo, u mnie też znikają stopniowo, trzeba będzie dosadzić jesienią.

Z niecierpliwością czekam na program z Twojego ogrodu

Trzymam kciuki, żeby mrozy nie wróciły!

Ewo miło Cię widziec, pewnie wiesz kiedy bedzie program wiec już nie bede pisac.I uprzedzam krytykowac nie wolno. żartuję ,wszystko wolno.Pozdrawiam serdecznie.
GorAna 20:06, 06 kwi 2014

Bogdziu, piekne te pierwiosnki zabkowane....mus zakupić
Pozdrawiam niedzielnie
Bogdzia 20:15, 06 kwi 2014

Urszulla napisał(a)
śliczne pierwiosnki na niedzielę dałaś
pozdrawiam

Mam jeszcze jedne sliczne ale one później kwitną ale zeby był komplet to pokażę, ech nie bedzie kompletu bo jeszcze gruzińskich dwa rodzaje mam ale fotek im nigdy nie robię.

Bogdzia 20:16, 06 kwi 2014

GorAna napisał(a)
Bogdziu, piekne te pierwiosnki zabkowane....mus zakupić
Pozdrawiam niedzielnie

Tez tak myslę Aniu, kup koniecznie i najlepiej wszystkie kolory, one sięświetnie rozmnażają wiec starczy kupic mało i rozmnozyc przez podział.
Bogdzia 20:17, 06 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)

Dzięki, w sumie też w tym kierunku moje myślenie biegło. To co teraz kwitnie najbardziej cieszy i najbardziej jest wyczekiwane.
Naprzeciw miejsca gdzie pracuję kwitnie od tygodnia piękna magnolia - olbrzymi krzew, drzewo raczej, cała w jasnych, prawie białych kwiatach, cudo! Przeniosłabym ją chętnie do siebie, bo ja się już mogę tak pięknej nie doczekać Sporo na Dolnym Śląsku takich wiekowych magnolii, najczęściej przy starych poniemieckich domach rosną. Ciekawe ile mają lat.

Pewnie są piękne i stare, ale my też takie miec bedziemy-kiedyś