Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:25, 29 kwi 2014

Mariusz napisał(a)
Kaczeńce można oglądać bez przerwy, najpiękniejsze gatunkowe, choć odmianowe też zachwycają.
Drugiego maja wreszcie dojadą do mnie różaneczniki, ciekaw jestem tych sadzonek, ale przypuszczam, że będą piękne, bo cóż spodziewać się innego od pana C. Wystały się długo w doniczkach u mojego kolegi, ale może im to nie zaszkodziło, w zasadzie zależy jak dbano o nie.
Miłego dnia

Twój kolega na pewno o nie dbal ale jak człowiek sie trzęsie nad nie swoimi roslinkami to teraz sie przekonałam , mam Twojego i Krys i bardzo sie denerwuję by były w dobrej formie i mam wielki problem ile je podlewac , nigdy nie trzymałam w doniczkach ale musi byc dobrze. Moje rh mają coraz większe pąki i pewnie spotkanie bedzie wczesniej więc i oddam je właścicielom wcześniej.Miłego dnia Mariusz zyczę.
mira 08:13, 29 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Krysiu przecież pokazuję już trzeci rok to samo , musi sie znudzic.Pozdrawiam.

a właśnie że nie !

mam pytanie o sadzawkę - mam ochotę zasilić ją finansowo a nie znam opinii - czy to dobry namiar ?
Zeta 08:15, 29 kwi 2014

mira napisał(a)

a właśnie że nie !

mam pytanie o sadzawkę - mam ochotę zasilić ją finansowo a nie znam opinii - czy to dobry namiar ?

Niby tak samo a jednak nie.....mnie się tez wcale nie znudziło
bociek 09:04, 29 kwi 2014

Przepiekne niezapominajki w zestawie z tulipkami Pieknie zaczyna wszystko kwitnac Bozenko.

Milego dnia
Mariusz 10:18, 29 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Twój kolega na pewno o nie dbal ale jak człowiek sie trzęsie nad nie swoimi roslinkami to teraz sie przekonałam , mam Twojego i Krys i bardzo sie denerwuję by były w dobrej formie i mam wielki problem ile je podlewac , nigdy nie trzymałam w doniczkach ale musi byc dobrze. Moje rh mają coraz większe pąki i pewnie spotkanie bedzie wczesniej więc i oddam je właścicielom wcześniej.Miłego dnia Mariusz zyczę.

U Ciebie Bogdziu w rododendronowym, bezpieczniej dla tych roślin być już nie może . Jak będziecie wybierać się na spotkanie, to proszę dajcie znać. Od kilkunastu dni 1/3 mojej literatury to różaneczniki, muszę przygotować dokładnie miejsce do przyjęcia tych szlachetnych roślin.
ana_art 10:20, 29 kwi 2014

zupełnie nie rozumiem co miało by się znudzić w Twoim ogrodzie? Przecież to ideał i obekt westchnień wielu...
Niezapominajek w takim razi nie wsadze, bo wystarczy mi walki z bratkami które się wysiały nie wiadomo skąd Powiedz mi proszę, te różowe azalie pod domem jak maja na imię?
makkasia 10:51, 29 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Lubię bardzo czas młodych listków bukowych. Dzieki że i Tobie się podoba.Miłego dnia.

Ja też lubię ale mój jedyny bucek śpi
ale on jest taki śpioch
ściskam
Mala_Mi 21:51, 29 kwi 2014

Bożena.... ja tam mogę oglądać i setny raz... swoje oglądam co roku z zachwytem, a Twoje z potrójnym zachwytem.. więc nie marudź więcej tylko pokazuj.. mi serduszki sie nie rozsiewają, ale za to powojniki bylinowe.... na odległość 20 metrów znajduje sadzonki
Justyna 21:58, 29 kwi 2014

A kaczeńce rosną tylko na gruntach podmokłych?
Mariusz 22:04, 29 kwi 2014

A ja tysiąc razy, tutaj zaraziłem się różanecznikami i moja żona też . Justyna , odmiany uprawiam również w doniczkach i na wilgotnej rabacie, biało-kwiatowe w takich warunkach nawet lepiej rosną niż w wodzie - przepraszam Bogdziu, pozwoliłem sobie na odpowiedź.