Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:47, 08 maj 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
To azalie takie niebieskie,pierwszy raz widzę,ale ładne

Nazywają sie Orlice.
Bogdzia 21:49, 08 maj 2014

bociek napisał(a)
Bozenko, wiem, ze juz masz pewnie po kokardy tematu przymrozkow, ale chcialam tylko powiedziec, ze dobrze rozumiem Twoje rozczarowanie.
I mam pytanie, kwiatki mojego CW trafilo i zrobila sie brazowa mokra skorupa. Oberwalam platki dzisiaj, ale czy juz powinnam powylamywac te preciki? Po bokach zauwazylam gdzieniegdzie nowe pali i sie waham co zrobic. Czy bylabys taka mila i cos mi podpowiedziala. Jutro wkleje zdjecia u siebie. Przepraszam Bozenko, ze tak bezceremonialnie prosze o pomoc, ale kto jak nie Ty zna sie na rodkach

Sciskam mocno

Jeżeli są nowe paki to poczekaj niech sie rozwiną , przekwitną i dopiero wtedy wyłamiesz.I nie przepraszaj jakbyś o milion zł prosiła , przecież to drobiazg (rada , nie milion).
Bogdzia 21:53, 08 maj 2014

agatanowa napisał(a)
Bożenko, zaglądam do Ciebie i podziwiam i florę, i faune. Cudne te niebieskie orliki oraz pazie królowej. U mnie żadnego motyla nie spotkałam. Z orlikiem też cięzko... Za to chyba opuchlaka i owszem. Ale na razie nie panikuję, co ma być to bedzie.

Zerwałam dziś kwiatki przemarzniete z CW i Andantino, wyszedł cały kubeł. Zapach przyciągający muchy, mąż powiedział: "Śmierdzi jak w zoo "
Królowie zaczynają kwitnąc, muszę pofotografować. Kazimierz ma większe kwiaty od Jadwigi, ale Jadwiga więcej w kwiatostanie, tak że mają az za ciasno, upchane jak sardynki w puszce.

Pozdrawiam

Z ogrodowymi zwierzaczkami tak to juz jest od czegoś trzeba zaczac , mozna od dżdżownicy, można od opuchlaka , jak dojdziesz do wprawy to i inne sie pokazą.Zrób zdjęcia , jestem ciekawa bo nie mam tych rh ani miejsca na nie niestety i to jest najgorsze. U mnie CW też podmarzł ale nie cały i jest takie nie wiadomo co.Pozdrówka.
Bogdzia 21:57, 08 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bożena.. ja już nie wyrabiam u siebie na wątku, to przyszłam spokojnie poczytać u Ciebie
Niebieska rabata jet fajna, a orlik ma piękny kolor... mi się to zestawienie podoba.. a i bratki też widać

taki news podałas to nie ma sie co dziwic że wszyscy chcą sie wypowiedziec jak bardzo sie cieszą , ja tez sie cieszę bo bedzie na co w tv popatrzec. Nie dośc ze ogród to jeszcze Muminek , toż to rozpusta telewizyjna bedzie, juz sie doczekac nie mogę.Buziaki
bociek 22:01, 08 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Jeżeli są nowe paki to poczekaj niech sie rozwiną , przekwitną i dopiero wtedy wyłamiesz.I nie przepraszaj jakbyś o milion zł prosiła , przecież to drobiazg (rada , nie milion).

Twoja rada warta nie jeden milion a wiele wiele wiecej A paki mialam na mysli zalazki pakow. zrobie fotki to zastukam

Milego wieczoru Bozenko
Bogdzia 22:04, 08 maj 2014

bociek napisał(a)

Twoja rada warta nie jeden milion a wiele wiele wiecej A paki mialam na mysli zalazki pakow. zrobie fotki to zastukam

Milego wieczoru Bozenko

Zrób fotki to znów pogadamy.
Bogdzia 22:09, 08 maj 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko, przecudnie u Ciebie! Ale się cieszę że znowu na żywo te cuda zobacze!!!!
Buziam i dziekuję za odwiedzinki i miłe słowa!!

Myślę poważnie o terminie spotkania i wychodzi mi że jednakowo dobry powinien byc i 17 i 24 maj.
Bogdzia 22:10, 08 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko dzięki za piękny wierszyk u mnie. Czekam na wysyp Rh u Ciebie.

Też czekam na rh żeby mi tylko pogods jakiegoś numeru znów nie wywinęła.Pozdrówka.
anna_g 22:13, 08 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Niesamowita ta azalia. Takiego koloru to ja jeszcze też nie widziałam u azalii. Fajny.
Zdjęcia Rasputina oczywiście zrobię jak tylko się rozwinie Dobrej nocy
Bogdzia 22:18, 08 maj 2014

anna_g napisał(a)

Niesamowita ta azalia. Takiego koloru to ja jeszcze też nie widziałam u azalii. Fajny.
Zdjęcia Rasputina oczywiście zrobię jak tylko się rozwinie Dobrej nocy

Zdjecie robiłam dla Gabrysi juz wieczorem i była w cieniu , w słonku jet troche inna ale tez fajna.