Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:53, 08 maj 2014

Gabriela napisał(a)

Dla mnie niebieska u Ciebie jest rabata z takimi fioletowo-niebieskimi azaliami i rododendronami, po prawej stronie ogrodu, patrząc od domu.
A ta ze zdjęcia też jest niebieska i właśnie o to chodzi, żeby tak zarosło, coby nie pielić. Ciągle do tego dążę i są miejsca gdzie już się udało.

Gabrysiu jeszcze nie kwitną ale w przyszłym tygodniu pewnie zakwitną, na razie zakwitły te pod żóltymi azaliami które niestety podmarzły w tym roku.

Bogdzia 19:56, 08 maj 2014

Rench napisał(a)
Piękny ten Percy Wiseman.

Paż królowej był, teraz czekamy na rusałki admirały

Admirały też juz latają choc nie tyle ile w srodku lata , nie biegam za nimi bo ich zdjec mam mnóstwo, ale latem pewnie zrobię bo jak jest ich bardzo dużo to aparat sam chce zdjecia robic
Bogdzia 19:56, 08 maj 2014

Kasya napisał(a)

ta kompozycja jest sliczna

czy orliki sie rozrastają ? bo licząc kase kupilam tylko 2 z nadzieją wlasnie ze kępka sie powiekszy z czasem

Rozrastaja się a głównie wysiewaja.
Bogdzia 19:57, 08 maj 2014

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, ucałowania zostawiam

Dzięki Uluś , również je przesyłam.
boguslawa_ma... 19:57, 08 maj 2014

To azalie takie niebieskie,pierwszy raz widzę,ale ładne
bociek 20:18, 08 maj 2014

Bozenko, wiem, ze juz masz pewnie po kokardy tematu przymrozkow, ale chcialam tylko powiedziec, ze dobrze rozumiem Twoje rozczarowanie.
I mam pytanie, kwiatki mojego CW trafilo i zrobila sie brazowa mokra skorupa. Oberwalam platki dzisiaj, ale czy juz powinnam powylamywac te preciki? Po bokach zauwazylam gdzieniegdzie nowe pali i sie waham co zrobic. Czy bylabys taka mila i cos mi podpowiedziala. Jutro wkleje zdjecia u siebie. Przepraszam Bozenko, ze tak bezceremonialnie prosze o pomoc, ale kto jak nie Ty zna sie na rodkach

Sciskam mocno
agatanowa 21:33, 08 maj 2014

Bożenko, zaglądam do Ciebie i podziwiam i florę, i faune. Cudne te niebieskie orliki oraz pazie królowej. U mnie żadnego motyla nie spotkałam. Z orlikiem też cięzko... Za to chyba opuchlaka i owszem. Ale na razie nie panikuję, co ma być to bedzie.

Zerwałam dziś kwiatki przemarzniete z CW i Andantino, wyszedł cały kubeł. Zapach przyciągający muchy, mąż powiedział: "Śmierdzi jak w zoo "
Królowie zaczynają kwitnąc, muszę pofotografować. Kazimierz ma większe kwiaty od Jadwigi, ale Jadwiga więcej w kwiatostanie, tak że mają az za ciasno, upchane jak sardynki w puszce.

Pozdrawiam

Mala_Mi 21:36, 08 maj 2014

Bożena.. ja już nie wyrabiam u siebie na wątku, to przyszłam spokojnie poczytać u Ciebie
Niebieska rabata jet fajna, a orlik ma piękny kolor... mi się to zestawienie podoba.. a i bratki też widać
popcorn 21:38, 08 maj 2014

Bożenko, przecudnie u Ciebie! Ale się cieszę że znowu na żywo te cuda zobacze!!!!
Buziam i dziekuję za odwiedzinki i miłe słowa!!
zbigniew_gazda 21:39, 08 maj 2014

Bożenko dzięki za piękny wierszyk u mnie. Czekam na wysyp Rh u Ciebie.