Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 14:33, 08 maj 2014

popcarol napisał(a)
Paź królowej! Raz w życiu widizłam, w ogrodzie śp Babci, dawno temu.. miodzio
pozdrawiam!

Śliczny jest faktycznie , oprócz niego jeszcze taki mi się nawinąl pod aparat

Anita1978 14:34, 08 maj 2014

Te niebieskości to moje kolory . Cudne. Ja bym oczywiście jeszcze różowy kolor dodała
P.s. Bogdziu pisałaś mi gdzieś o swojej hortensji ogrodowej kwitnacych tez na pędach jednorocznych, ale nie moge tego znaleźć . Przypomnij mi proszę, bo zasadzam sie na nią
Bogdzia 14:38, 08 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
. Bogdziu, może Mieszko będzie jednak inny od NZem.? Dobrze byłoby, żeby był jedyny i niepowtarzalny - przynajmniej w naszych opisach. Wszak nazwa zobowiązuje.

PS A to się ta telewizja rozprzestrzenia ...

Poczekam i zobaczę mojego , dla mnie jednak za bardzo bordowy, chciałam krwisto czerwony, ale moze zmienię zdanie bo też bym chciała mówic o nim w superlatywach. Co do tv to super , niech pokazują piekne ogrody zamiast byle jakich.Kilka takich bedzie z czego bardzo się cieszę.
Bogdzia 14:43, 08 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Te niebieskości to moje kolory . Cudne. Ja bym oczywiście jeszcze różowy kolor dodała
P.s. Bogdziu pisałaś mi gdzieś o swojej hortensji ogrodowej kwitnacych tez na pędach jednorocznych, ale nie moge tego znaleźć . Przypomnij mi proszę, bo zasadzam sie na nią

Hortensja w tym roku troche pomarzła, kwitnie na niebiesko i jest niezawodna o ile nie ma późnych przymrozków . Ja mam ich 7 choc nie przepadam za hortensjami , mialam wiecej ale rozdałam . Robiłam sama z niej sadzonki późnym latem i przez zimę trzymałam w domu bo przed zima sa jeszcze maleńkie. I co jeszcze mam napisac?Sadzonki mogę zrobic jak chcesz ale jak pisałam późnym latem.
Bogdzia 14:44, 08 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Nie telewizja, tylko ogrody coraz piękniejsze.

To prawda Haniu ale dobrze że tv do pięknych ogrodów dociera .
Kindzia 14:47, 08 maj 2014

Dziękuję Bogdziu za zdjęcie buczka. Kawał liści już u Ciebie. Szybciorem bujnął. Mnie tylko te łuski sterczały w sobotę, bez widoku na listki. Trudno, w sobotę się okaże.

Raz w życiu pazia królowej widziałam, w zeszłym roku i to u mnie. Niestety uciekł mi i zdjęcia nie mam. Ale u mnie w sierpniu fruwał koło róż. Tak przelotem pewnie był, bo one podobno marchewki potrzebują do towarzystwa, u mnie żadnego warzywka nie ma.
Bogdzia 14:47, 08 maj 2014

Margarete napisał(a)
Oj dawno tu nie zaglądałam, jaki piękny paż kólowej.........u mnie póki co tylko te jasne bielinki latające widziałam....ale tez taka prawda ze w porach dopołudniowych czy południowych jestem w pracy a wekendy ostatnio deszczowe sa to kiedy mam motyle oglądac
Ostatnio na ogród w ogóle czasu nia mam, stres i praca, praca i stres......

Storczyk z plamistymi listkami tez łądny, pojecia nie miałam, ze takie u nas w ogóle są i zimują.

Pozdrawiam Bożenko !

Jest kilka pięknych polskich storczyków ale nie jest łatwo je kupic, no i trzeba ppewnie miec do nich rękę jak to do storczyków.Motylki juz rózne lataa ale one kochaja sloneczko wiec sie nie dziwię że ich nie widujesz.Na emeryturze wszystko nadrobisz , tak jak ja.Pozdrówka i buziaki.
Bogdzia 14:51, 08 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Dziękuję Bogdziu za zdjęcie buczka. Kawał liści już u Ciebie. Szybciorem bujnął. Mnie tylko te łuski sterczały w sobotę, bez widoku na listki. Trudno, w sobotę się okaże.

Raz w życiu pazia królowej widziałam, w zeszłym roku i to u mnie. Niestety uciekł mi i zdjęcia nie mam. Ale u mnie w sierpniu fruwał koło róż. Tak przelotem pewnie był, bo one podobno marchewki potrzebują do towarzystwa, u mnie żadnego warzywka nie ma.

Kasiu moze sie teraz i twoj rozwinął . Migiem bujnał faktycznie.Mam nadzieje ze u Ciebie jest tak samo.Ja nie mam warzywnika a jednak czasem je widzę , mam zdjecia na aksamitkach , teraz na miesiecznic, ale do rozwoju faktycznie potrzebna marchwe lub inne rośliny z tej rodziny bo gasienice ją lubią , liscie nie korzeń.
Kindzia 14:52, 08 maj 2014

mira 14:54, 08 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Odwiedził mnie dzis nasz najładniejszy motyl -paź królowej ale w aparacie akurat wyładowaly się baterie i mam tylko dwa zdjecia obydwa niespecjalne.

,

uffff ależ się u Ciebie tego pazia naszukałam było warto, u mnie nie widuję niestety
a storczyka ma i ja kupiony u Pana Bylinowego ale ja trzymam na 10cm w wodzie bo tak mi napisał , kupowałam jeszcze coś do wody to mi opisał, u Ciebie jest w ziemi i teraz nie wiem czy do ziemi nie wsadzić bo głupio tak wygląda no i na zimę tak nie zostanie - widać mokro musi mieć