Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:11, 21 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Piegowaty Kazik i mnie się podoba

Pewnie , w Twoim wieku to jeszcze kazdy Kazik moze sie podobac a piegowaty całkiem wyjątkowy
Bogdzia 07:17, 21 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, nie trzeba tej szałwi.Jeszcze rozmyślam nad nimi.

Czy możesz podać instrukcję reanimacji tego delikwenta? Wyobraź sobie, że nie miał szansy na bycie "normalnym różanecznikiem". Traktowany jak bylina - jego kwiaty zdobiły w przeszłości bukiety.

Ewo najlepiej to by było je przesadzic do dobrze przygotowanej ziemi (na początku września lub na wiosne) ale jak na takie traktowanie to nie wyglądaja źle. Jeśli nie będzie możliwe przesadzenie to namoczyc w wodzie torf ( z dobe potrzymac), odcedzic i tym podlac. A na wiosne opryski dolistne.
Bogdzia 07:18, 21 maj 2014

ana_art napisał(a)
Kazimierz Odnowiciel Piękny, bardzo się podoba ale będę miała piękne rodki, obym tylko podołała ich pielęgnacji

Łatwiej z nimi niż z różami,.
Bogdzia 07:20, 21 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Bożenko obejrzałam Maję z Twoim udziałem i jestem zachwycona ogrodem i tak sympatycznymi właścicielami ,stworzyliście z mężem cudowny ogród i to w krótkim czasie ,bo 13 lat to dla ogrodu nie jest zbyt długo, szczególnie kiedy sadzi sie rh.Bożenko działajcie z M dalej bo widać ile szczęścia i radości daje Wam ogród i praca w nim cieszę sie ,ze mogłam Cie zobaczyć jak wyglądasz pozdrawiam serdecznie i życzę udanego spotkania z dziewczynami ,no i żeby pogoda dopisała

Dzięki za życzenia , miło mi że ogród sie podobał.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 07:22, 21 maj 2014

Luki napisał(a)
Oj, ale ten Odnowiciel ładny, już nie wiem na co się zdecydować, a mam miejsce tylko na dwa krzewy.
Bożenko masz jeszcze troszke miejsca na skalniaku?

Kiedyś miałam skalniak ale drzewa mi go zarosły i już nie mam, ale np przy kaskadzie zawsze moge coś dosadzic, ale nie oczekuje prezentów i nie zaprzątajcie sobie tym głowy.
Bogdzia 07:24, 21 maj 2014

agatanowa napisał(a)
Potwierdzam, piegowaty Kazimierz Odnowiciel kwitnie spektakularnie, ma duże kwiatostany. U mnie pod ich ciężarem jedna z gałęzi ugieła się do ziemi.

Piegowata Jadwiga ma kwiaty mniejsze, kwiatostany bardziej zbite i szybciej przekwita. Ale może to wina deszczy obfitych.

Bogdziu, rajd samochodowy w wersji dla Ciebie - wsród azalii

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/1959488_638061262943693_151664053226562580_n.jpg

To samochód chciał byc ładniejszy i skorzystał z towarzystwa azalii W tym roku jednak kwitnienie jest gorsze niz w innych latach , coś w pogodzie musiało o tym zadecydowac.
Bogdzia 07:26, 21 maj 2014

Kasya napisał(a)

no ladny Kazimierz, jakie duze kwiaty....czy mi sie wydaje ?

i slonecznica tez fajna, pierwszy raz widze

To maleńki krzaczek i na razie trudno ocenic jakie te kwiaty bedą , przy małym krzaczku wydaja sie duże ale trzeba poczekac ze trzy lata.
Bogdzia 07:27, 21 maj 2014

Nallar napisał(a)
Bogdziu czy Ty delospermę okrywasz na zimę? Moja w tym roku wymarzła.

Miałam pięc albo sześc kolorów delospermy i wszystkie prócz tej zółtej mi wymarzły w pierwsza zimę , a ta bez okrywania jest juz trzeci rok.
Bogdzia 07:29, 21 maj 2014

yolka napisał(a)
Kazimierz cudowny.

Ja myśle ze to wogóle piękne krzaki i cokolwiek się kupi można sie zachwycac a Kazio jakis bardziej piegowaty od innych choc prawie wszystkie mają te piegi to u żadnego nie rzucaja sie tak w oczy jak u niego.Pozdrówka.
Bogdzia 07:29, 21 maj 2014

Miłego dnia wszystkim zyczę.