Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

barbara_kraj... 00:18, 04 cze 2014

Zła jestem, bo u mnie dwa dni lało i w domu siedziałam, a tyle roboty na działce mam!
Pozdrawiam, Bogdziu
kasiula79 06:24, 04 cze 2014

Bogdziu u Ciebie jak zwykle kopalnia wiedzy. Poczytałam i już wiem żeby teraz nie pryskać rh, bo maja młode przyrosty. A tak mnie kusiło żeby je prysnąć

Pozdrawiam Bogdziu serdecznie i miłego dnia życzę
Madzenka 07:06, 04 cze 2014

U mnie mokro, podelwanie mam z głowy na kilka dni.... Rzekłabym, że bagno ...
Kasya 07:45, 04 cze 2014

a ja chcialam zapytac tez o pryskanie jeszcze, mam taki florowit w plynie do kwasolubnych
tym sie pryska czy jest jeszcze inny do kwasolubnych specjalnie dolistny ?

no i milego slonecznego dnia zyczę
Mala_Mi 07:48, 04 cze 2014

Ale najlepiej przed liliami... będą widoczne, a lilie dostaną cień na nóżki co lubią

Ten mój RH ratowany fioletowy... ma jeszcze jedna cechę charakterystyczną (pomijam fakt, że jeszcze kwitnie długodystansowiec.... dziękuje eMusiowi za uratowanie)... przyrosty ma w innym odcieniu zieleni niż inne rh.. jaśniejsze.
MagdalenaK8 08:11, 04 cze 2014

Przyszłam życzyć miłego dnia i podziękować za wizytę oraz nadzieję że kiedyś może ...U nas też szaro bura pogoda tyle że nie pada, więc i wczoraj pracowałam z M do późna w ogrodzie. Oczywiście pieliłam warzywnik a M "robił swoje dziecko" nowy zagonek z dyniami hi hi hi. A kopał dziury, a przywoził obornik od sąsiadów. Powiem Ci Bogdziu w tajemnicy że uwielbiam z nim takie chwile . Zmykam do pracy jak wrócę pokażę zdjęcie dyniowego.
Pozdrawiam
popcorn 08:12, 04 cze 2014

Zaglądam, a tu tyle do przeczytania!!
pozdrawiam!
Bogdzia 08:28, 04 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Zła jestem, bo u mnie dwa dni lało i w domu siedziałam, a tyle roboty na działce mam!
Pozdrawiam, Bogdziu

Basiu wiem jak to jest , chciałoby sie choc troszke każdego dnia posunąc sie z robotą a jak cały dzień pada to dla nas dzień stracony. Dla mnie pól dnia bez deszczu to dobra opcja bo wieczorem nie padam ze zmeczenia a i dzień nie stracony bo przez drugą połowę sporo w ogrodzie zrobię. Dla Ciebie dłużej pogoda potrzebna bo jeszcze dojazd na działkę trzeba liczyc. Dzis sie przejasnia i moze da sie dłuzej popracowac czego Ci zyczę. Miłego dnia.
Bogdzia 08:30, 04 cze 2014

kasiula79 napisał(a)
Bogdziu u Ciebie jak zwykle kopalnia wiedzy. Poczytałam i już wiem żeby teraz nie pryskać rh, bo maja młode przyrosty. A tak mnie kusiło żeby je prysnąć

Pozdrawiam Bogdziu serdecznie i miłego dnia życzę

Teraz można dac troche nawozu doglebowego choc ja nie daje ale można a opryski głównie wiosną.
Bogdzia 08:32, 04 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
U mnie mokro, podelwanie mam z głowy na kilka dni.... Rzekłabym, że bagno ...

Bo u Ciebie glina to wode trzyma. U mnie woda błyskawicznie wsiąka i szybko podlewanie będzie potrzebne. Ja na deszcze nie narzekam jesli tylko nie sa ciągłe tak by dały również w ogrodzie popracowac.