Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:36, 10 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Foty sójki i jeża superowe Mmnie się jakoś nie udaje fotografować dzikich zwierząt, a tak ładnie jak Ty, to tylko pomarzyć sobie mogę...

Te fotki to akurat całkowity przypadek , nie planowałam ze spotkam jeżą a sójki stale u mnie lataja .
Bogdzia 22:38, 10 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nie kot ma miskę w domu ale jeśli tak to wystawięNo i pocieszyłaś mnie bo może mój też kota się nie wystraszył i jest

Mysle ze nie wystraszył się kota i po kilku dniach najpóźniej skusi sie na jego jedzenie , chyba ze wywędrował z ogrodu już wczesniej.
Bogdzia 22:41, 10 cze 2014

Juzia_G napisał(a)

Kochana jesteś

Coś mi świta, że w pierwszym roku po wprowadzeniu się widzieliśmy jeżyka gdzieś pod płotem....ale teraz nie ma. Kotów za dużo, wszędzie wlezą cholery jedne

Panią jaszczurkę za to widziałam dzisiaj... dobrze, że jej nie pożarły!

I koty i jeże nie przepuszcza jaszczurkom , ale ze sobą na ogól się zgadzaja bo jedno drugiego jednak sie boi , kot może po nosie nieźle podrapac jeżą a jeż pokłóc kolcami kota wiec raczej nie próbuja ze sobą walczyc.
Bogdzia 22:43, 10 cze 2014

gierczusia napisał(a)
Jeż ... Ńiesamowity .. A jakie Ty piękne ujęcie Bogdziu zrobiłaś .. Zakofffałam się tych oczętach prawie ... Żal mi ,że między moim ogródeczkiem a polem jest mur z gazonów .. Pewnie jeż przez nie nie wlezie .... Achh co ja bym zrobiła ,żeby jeża mieć

Ściskam Bogdziu

U mnie jeże wchodziły pod bramą wjazdową , moze i u Ciebie sie da, zależy jaką masz bramę, ale Twoja jaszczura bedzie w niebezpieczenstwie. Magnolia niech zdrowo rośnie i ładnie kwitnie.
Juzia 22:50, 10 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

I koty i jeże nie przepuszcza jaszczurkom , ale ze sobą na ogól się zgadzaja bo jedno drugiego jednak sie boi , kot może po nosie nieźle podrapac jeżą a jeż pokłóc kolcami kota wiec raczej nie próbuja ze sobą walczyc.

To ja zostanę jednak przy jaszczurkach skoro jeżyki takie niewybredne w jedzeniu
Jeszcze by mi dzieci pliszkowe wyjadły

A myślałam, że jeże to małe robactwo tylko jedzą... ciągle się tu czegoś uczę!
Ivvvona 22:54, 10 cze 2014

Zdjęcia jeżyka świetne, u mnie niestety nie goszczą odkąd mam psy.
weronika77 22:56, 10 cze 2014

Eden śliczna, mam nadzieję że moja 3-cia próba się powiodła, i tez zakwitnie. Nie pytam jak w upały się czujesz, ale my starsze osoby musimy się kryć i oszczędzać, pamiętaj. Buziaki.
Kasik 22:57, 10 cze 2014

Ostatnio zaczytywałam się w Twoich bajkach. Siedzieliśmy z rodzinką w niedzielę, a ja czytałam i pokazywałam, pokazywałam.....

Byliśmy zachwyceni. Zwierzęta Cię uwielbiają, bo tylko tak tłumaczę, to że dają się tak uchwycić.

Buziaki

Bogdzia 23:02, 10 cze 2014

Juzia_G napisał(a)

To ja zostanę jednak przy jaszczurkach skoro jeżyki takie niewybredne w jedzeniu
Jeszcze by mi dzieci pliszkowe wyjadły

A myślałam, że jeże to małe robactwo tylko jedzą... ciągle się tu czegoś uczę!

NIe tylko Ty , wszyscy się uczymy. Dzieci pliszkowe cenne , trzeba chronic koniecznie.
Nallar 23:02, 10 cze 2014

Bogdziu. Bardzo Cię proszę zerknij do mojego wątku na stronę 36. Będę Ci wdzięczna.