Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

EPODLAS 15:46, 11 cze 2014

Bogdziu, jak znosisz upał? bo ja nie bardzo. Afryka to już nie dla mnie. Jestem w domu i zamartwiam się jak moje rośliny przeżyją? Mam nadzieję że jutro trochę zelży i może popada. Pozdrawiam serdecznie
Anita1978 17:28, 11 cze 2014

Cofnęłam się, obejrzałam dzwonki, powojnika, jeże i sójki
Bogdzia 21:17, 11 cze 2014

agatanowa napisał(a)
Bogdziu, dziekuję za odwiedziny i równiez życzę dobrego dnia
Ta piwonia zakwitła u mnie pierwszy raz i tylko jednym kwiatem (w ubiegłym roku przesadziałam na poczatku wrzesnia, gdyż słyszałam, że piwonie sadzone wiosną nie kwitną), natomiast druga - różowa też od mamy, nie zakwitła Nie umiem ich hodować

Dobrze ze choc jeden kwiat miała bo jest piękny, w przyszłym roku na pewno bedzie wiecej.Myślę ze one potrzebuja czasu i sie rozrosna i bedą kwitły. O tym że muszą byc płytko posadzone to pewnie wiesz.
Bogdzia 21:19, 11 cze 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko odpozdrawiamy pięknie. Zdjęcie sójki jak z programu Animals.

Miło że zajrzałeś Zbyszku. Pozdrówka sle.
Bogdzia 21:21, 11 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Sójka, to u Bożenki normalka, zawsze pięknie uchwycona, ale jeżyk, jak dla mnie do katalogu.
Pogoda piękna ale nie da rodków. przygrzewa je mocno. Mam nadzieję,że las jednak trochę cienia daje?
Macham z balkonu, bo nie odważyłam się wyjść na tę patelnię.

Miłego dnia.

Haniu las nie sięda swoim cieniem na ogród bo jest od wschodniej strony to tylko rani daje cień , potem jest patelnia ale wieczorm każdego dnia podlewamy. W tych upalach przestały rosnąc a podlewac trzeba zeby bryła korzeniowa sie nie przesuszyła za mocno bo jednak u mnie wiekszosc rośnie w słońcu.
Bogdzia 21:23, 11 cze 2014

Anita1978 napisał(a)
Bożenko dla ciebie z górskiego szlaku . To było jedyne żywe stworzenie spotkanie tego dnia na szlaku

Ładne zdjecie, ale bardziej od sójki których u mnie nie brakuje zainteresowały mnie ławki które bardzo by mi w ogrodzie pasowaly.Pozdrówka.
kaisog1 21:24, 11 cze 2014

Bożenko psa nie mam i do nas żadne psy nie dochodzą... lisa widziałam jedynie u nas....
Bogdzia 21:28, 11 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Bożenko, ja ostatnio to tak się, jakoś nie wyrabiam, nie zawsze wszędzie docieram, ale jestem, poczytałam, obejrzałam...
...mój M. dba o rh wg Twoich wskazówek, głównie on, bo ja tylko skubanie z kwiatówefekt powiem jest i cos mi się zdaje, że te pod murem szybko dogonią swoich starszych o rok braci chyba im tam pasuje; podlewamy co drugi dzień, chyba że upały będą trwać, to codziennie; kolkwicja od ciebie juz duża, pąków nie widzę, ale czekam, bo ładnie się przyjęła
...jeże u nas często, niestety wiesz...Dżaga je zagryza, ale co mam zrobić, ja w domu a ona w nocy rządzi..
za to ptaków mamy zatrzęsienie, kilka rodzin kosów, fajnie na nie patrzeć, jaskółek, wróbli i innych, ale sójkę tylko raz widziałam, dzięki Tobie wiem, jak wygląda....z fotami ptaków mi nie wychodzi
ostatnio mnóstwo nietoperzy, wyłapują chrabąszcze...i żaby zawitały, nawet już wiem, gdzie zimują u nas
wszystko obejrzane, wszystko dorodne, pozdrawiam

Pod murem jeśli jest cień bedą szybciej rosły . Kolkwitcja pewnie zakwitnie w przyszłym roku , najwazniejsze ze sie dobrze ma.Żal mi Twoich jeży , moze można by Dżadze wydzielic jakieś miejsce zeby nie biegała po całym ogrodzie? Psy na ogół interesuja sie jeżami ale ich nie zagryzaja , szczekają , stoja , nie chcą odejsc ale ne robią krzywdy, szkoda ich jak ona taka agresywna.Nietoperze i żaby jeszcze komary lubią a w niektórych miejscach już sie zaczęły z nimi kłopoty. Oglądam Twój ogród i rewolucyjne zmiany jakie wprowadzasz, podziwiam . Pozdrówka.
Bogdzia 21:29, 11 cze 2014

kaisog1 napisał(a)
Bożenko psa nie mam i do nas żadne psy nie dochodzą... lisa widziałam jedynie u nas....

Gosia to muszą byc i jeże , no niemożliwe zeby ich w takim miejscu nie było.Pochodz wieczi=orem po dzałce i moze spotkasz.Najlepiej szukaj w okolicy krzaków.
Bogdzia 21:33, 11 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Bożenko troszkę zaniedbałam ale nadrobiłam . Chciałam ci napisać że mój M zachwycony rodkami, chodzi podlewa, kupił im szczepionkę mikoryzową...Zakochany w rodkach dzięki Tobie.
Pozdrawiam cieplutko i życzę cudownego tygodnia...

Magda ja też wszystkich zaniedbuje bo nie jestem w stanie do wszystkich zajrzec. Przyjełam metode ze zagladam do osób które u mnie były i tez sie nie wyrabiam a jeśli uda mi sie nawet zajrzec to juz nie zdążę wstawic zdjec i dzis własnie mam dylemat czy isc na rewizyty czy wstawic zdjecia róż????????Pozdrówka sle serdeczne.