Witaj Bogdziu, moje kupione w tym roku rododendrony wypuściły świeże listki, ale niektóre z nich są takie jakby ściśnięte. Jak myślisz, jest się czym martwić?
Lubię martagony choc to dla niektórych to niezbyt ciekawe lilie głownie dlatego że nie pachną a nawet śmierdza ale ja uważam ze są śliczne i do tego to rosliny rosnące dziko u nas w kraju więc trzeba je rozpowszechniac i w ogródkach , niestety sporo kosztują.Miłego weekendu również życze.
Dużego powodu do zmartwienia nie ma, to są uszkodzenia od działalności mszyc i innych owadów ssących np mączlików. One atakują rosliny po kwitnieniu i powinno się rh opryskac przeciw tym owadom ale choc to brzydko wygląda to bardzo roślinie nie zaszkodzi.
Nie jestem na bieżąco, nie mniej ściskam i zyczę miłego weekendu
U mnie też RH mają poskubane młode listki w tym roku wyjątkowo mocno, ale się tym nie przejmuję
Już byłam u Ciebie i musiałam wyłączyć komputer, niewielka burza, ale deszcz z gradem przeszedł, na szczęście bez szkód. Popadało solidnie, teraz słońce wyszło. Koniec przerwy, jadę do nowego sprzątać po fachowcach, aby mogli wejść drudzy, może i w ogrodzie coś zrobię. Pozdrawiam cieplutko na sobotę