Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

wanda7 19:23, 18 lip 2012

Bogdziu, to nie jest sprawa twojego gadulstwa, ale popularności wątku i liczby odwiedzających osób. A duża liczba gości = piękny ogród.
dajana 19:26, 18 lip 2012

Ale okaz !! Dzień Dobry Bożenko widzę że byłaś w lesie Uwielbiam chodzić na grzyby Prawdziwki to moje ulubione grzybki Suszę je aby mieć na zupę wigilijną i nie tylko Suszone lecz nie na słońcu czy też maszynce ,,obowiązkowo w piecu.węglowym Tak suszone mają zupełnie inny smak oraz aromat.Lubię tez bardzo rydze Innych nie jadam ale zbierać lubię wszystkie.Chętnie bym poszła na grzyby ale nie mam z kim a sama nie mam odwagi marną mam orientację w terenie Wystarczy mną pokręcić i nie wiem gdzie jestem W lesie jest mokro ,,ale jaki zapach aż dech zapiera w piersi .
dajana 19:32, 18 lip 2012

wanda7 napisał(a)
Bogdziu, to nie jest sprawa twojego gadulstwa, ale popularności wątku i liczby odwiedzających osób. A duża liczba gości = piękny ogród.
Dodałabym jeszcze + właścicielka .Odwiedzam wątek Bożenki dla niej samej podziwiając przy okazji jej wspaniały ogród
eliza3 19:40, 18 lip 2012

Bogdzia napisał(a)

No i u nas nie jest pogodnie. Ale pogoda ducha nie zawodzi, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam optymistycznie.

U mnie też przelotne deszcze ale mnie to nie przeszkadza bo moje rh bardzo zadowolone a ja wolę jak nie jest tak bardzo gorąco. Pomału zaczynają się pokazywac prawdziwki. dziś znalazłam takiego.

Bożenko, ale grzybek !!! Będzie kolacja, czy suszenie na zimę?
hanka_andrus 19:47, 18 lip 2012

Gratuluję pięknego grzybaska! Ja spotkałam tylko małe kureczki ,wielkości paznokcia.
Ale byłam w spacerowym lesie,a nie grzybowym
Pokazuj,pokazuj, może szybciej na grzybobranie się zmobilizuję.....
Bogdzia 19:51, 18 lip 2012

dajana napisał(a)
Ale okaz !! Dzień Dobry Bożenko widzę że byłaś w lesie Uwielbiam chodzić na grzyby Prawdziwki to moje ulubione grzybki Suszę je aby mieć na zupę wigilijną i nie tylko Suszone lecz nie na słońcu czy też maszynce ,,obowiązkowo w piecu.węglowym Tak suszone mają zupełnie inny smak oraz aromat.Lubię tez bardzo rydze Innych nie jadam ale zbierać lubię wszystkie.Chętnie bym poszła na grzyby ale nie mam z kim a sama nie mam odwagi marną mam orientację w terenie Wystarczy mną pokręcić i nie wiem gdzie jestem W lesie jest mokro ,,ale jaki zapach aż dech zapiera w piersi .

Ja zbieram nieco więcej grzybów niż Ty ale rydzyki to tylko zbierałam w górach. Tu ich nie spotykam.W lesie też się gubię ale jakoś zawsze wyjdę. Teraz jest mój m na emeryturze a dawniej brałam w kieszeń gaz i szłam.Mój las nie jest bardzo grzybowy , widziałam dużo lepsze ale są lata kiedy rozdaję znajomym bo dla mnie za dużo .
Bogdzia 19:53, 18 lip 2012

dajana napisał(a)

Dodałabym jeszcze + właścicielka .Odwiedzam wątek Bożenki dla niej samej podziwiając przy okazji jej wspaniały ogród

Dajanko od Ciebie zawsze dobre słowo się usłyszy. Dzieki ze tu zaglądasz.
agata_chrosc... 19:53, 18 lip 2012

Jejku! Jaki prawdziwek! A ja sobie już zęby ostrzę na tutejsze grzybobranie, bo tu nikt nie zbiera! Piękny widok - takie kolonie grzybów pod drzewami! Ale nie wiedziałam, że już są! Lecę do lasu
Bogdzia 19:55, 18 lip 2012

eliza3 napisał(a)

No i u nas nie jest pogodnie. Ale pogoda ducha nie zawodzi, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam optymistycznie.

U mnie też przelotne deszcze ale mnie to nie przeszkadza bo moje rh bardzo zadowolone a ja wolę jak nie jest tak bardzo gorąco. Pomału zaczynają się pokazywac prawdziwki. dziś znalazłam takiego.

Bożenko, ale grzybek !!! Będzie kolacja, czy suszenie na zimę?

Na suszenie za mało znalazłam, a jak znajduję mało to je szybciutko , króciutko myję po oczyszczeniu, kroję i mrożę i mam na zupę wigilijną jak prosto z lasu.Właśnie prawdziwki głównie mrożę a podgrzybki suszę.
Bogdzia 19:59, 18 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Gratuluję pięknego grzybaska! Ja spotkałam tylko małe kureczki ,wielkości paznokcia.
Ale byłam w spacerowym lesie,a nie grzybowym
Pokazuj,pokazuj, może szybciej na grzybobranie się zmobilizuję.....

Haniu jak już do mnie zaszłaś to spytam o grzyba z którym do Twojego wątku sie wybierałam. Co to jest , powiedz autorytatywnie bo nie znam lepszej znawczyni grzybów od Ciebie. Prawdziwek ceglastopory? , siniak?czy inny grzyb?