U mnie są głownie bielinki i cytrynki i modraszkowate ale niedługo się to zmieni , będą ich tysiące.Nie na darmo mam pokrzywy w ogrodzie , rusałkowate maja gdzie składac jaja.Największy okres ich występowania jeszcze przed nami.
Bogdziu, sporo się cofnęłam żeby nadrobić troszkę zaległości. Nasadzenia jednego gatunku grupami daje jednak wspaniały efekt ostatnio powstrzymałam się od kolejnych zakupów m.in pysznogłówki
Wspaniale, że możesz podglądać ptaszki. U nas też jest ich sporo, ale jak jesteśmy na działce to nie mają odwagi dłużej posiedzieć. Może jak już zamieszkamy to się przyzwyczają
Serdecznie pozdrawiam
No to prawie jak u nas, lało od południa, teraz spokój. Od kilku dni kowalik pracuje na modrzewiach, prędzej rzadko bywał w ogrodzie, jedynie zimą. Jest też kopciuszek, co dziwo, z robalami w dziobie, czyli gdzieś jeszcze karmi, w zasadzie nie pamiętam kiedy on kończy lęgi, muszę sprawdzić. Częstym gościem jest jeszcze drozd śpiewak, nawet sąsiadka już go rozpoznaje, no i oczywiście wszędobylski kos.
Piękne zdjęcia z owadami .
Pozdrawiam
Mariusz własnie szukałam Twojego wątku ale jak wpisałam Twoje imię w wyszukiwarkę to 3 strony Twoich wątków się pokazały, napracowałes sie nieźle. Teraz z podpisu łatwiej wejde zobaczyc co u Ciebie. Kopciuszki wyprowadzaja dwa lęgi wiec teraz pewnie nosi robale tym z drugiego legu. Lubię je obserwowac. Kowalik też fajny i pozostałe również . Dobrze jak w ogrodzie sa zywe stworzonka a nie tylko rosliny.Ja zdjec juz wiele nie robię bo ile mozna pokazywac to samo , czasem jednak robię by w wątku nie było tylko samego pisanego bo zdjecia ogląda sie jednak łatwiej. Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko w porządku, pozdrawiam całą Rodzine.