Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:19, 10 lip 2014

Ivvvona napisał(a)
U mnie motyli na razie jak na lekarstwo, tym bardziej miło pooglądać Twoje zdjęcia. Pozdrawiam

U mnie są głownie bielinki i cytrynki i modraszkowate ale niedługo się to zmieni , będą ich tysiące.Nie na darmo mam pokrzywy w ogrodzie , rusałkowate maja gdzie składac jaja.Największy okres ich występowania jeszcze przed nami.

Bogdzia 21:56, 10 lip 2014

Kilka owadów

i ciemiernik który chce zakwitnąc

Moze jeszcze hortensje

Dobranoc.
Kindzia 22:03, 10 lip 2014

Bogdziu u mnie ogród nie ruszony, wichura mnie oszczędziła
KasiaWB 22:17, 10 lip 2014

Bogdziu, sporo się cofnęłam żeby nadrobić troszkę zaległości. Nasadzenia jednego gatunku grupami daje jednak wspaniały efekt ostatnio powstrzymałam się od kolejnych zakupów m.in pysznogłówki
Wspaniale, że możesz podglądać ptaszki. U nas też jest ich sporo, ale jak jesteśmy na działce to nie mają odwagi dłużej posiedzieć. Może jak już zamieszkamy to się przyzwyczają
Serdecznie pozdrawiam
Krys 22:33, 10 lip 2014

Bożenko cudne zdjęcia a o jakim bałaganie piszesz chyba u mnie na budowie jeżówki sliczne masz ,pozdrawiam
Krys 22:44, 10 lip 2014

Bożenko czy kiścień wawrzynowy przyjął się i jak on teraz rośnie?
gierczusia 23:34, 10 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Też mysle ze musisz , zawsze jednak mozna ciąc.Buziaki.

Nooo ciąć niewątpliwie można , ale żeby aż taaak ...

Ściskam
barbara_kraj... 00:17, 11 lip 2014

Byłam A ciemiernik zakwitnie
Mariusz 20:44, 11 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez dzis padało , przez jakiś czas nawet mocno. Pranie nauczyłam sie wieszac pod wiatą i od czasu tego wspaniałego pomysłu nie mam problemu z pogoda , wisi sobie czy pada deszcz czy świeci słońce.Pozdrówka.

No to prawie jak u nas, lało od południa, teraz spokój. Od kilku dni kowalik pracuje na modrzewiach, prędzej rzadko bywał w ogrodzie, jedynie zimą. Jest też kopciuszek, co dziwo, z robalami w dziobie, czyli gdzieś jeszcze karmi, w zasadzie nie pamiętam kiedy on kończy lęgi, muszę sprawdzić. Częstym gościem jest jeszcze drozd śpiewak, nawet sąsiadka już go rozpoznaje, no i oczywiście wszędobylski kos.
Piękne zdjęcia z owadami .
Pozdrawiam
Bogdzia 20:58, 11 lip 2014

Mariusz napisał(a)

No to prawie jak u nas, lało od południa, teraz spokój. Od kilku dni kowalik pracuje na modrzewiach, prędzej rzadko bywał w ogrodzie, jedynie zimą. Jest też kopciuszek, co dziwo, z robalami w dziobie, czyli gdzieś jeszcze karmi, w zasadzie nie pamiętam kiedy on kończy lęgi, muszę sprawdzić. Częstym gościem jest jeszcze drozd śpiewak, nawet sąsiadka już go rozpoznaje, no i oczywiście wszędobylski kos.
Piękne zdjęcia z owadami .
Pozdrawiam

Mariusz własnie szukałam Twojego wątku ale jak wpisałam Twoje imię w wyszukiwarkę to 3 strony Twoich wątków się pokazały, napracowałes sie nieźle. Teraz z podpisu łatwiej wejde zobaczyc co u Ciebie. Kopciuszki wyprowadzaja dwa lęgi wiec teraz pewnie nosi robale tym z drugiego legu. Lubię je obserwowac. Kowalik też fajny i pozostałe również . Dobrze jak w ogrodzie sa zywe stworzonka a nie tylko rosliny.Ja zdjec juz wiele nie robię bo ile mozna pokazywac to samo , czasem jednak robię by w wątku nie było tylko samego pisanego bo zdjecia ogląda sie jednak łatwiej. Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko w porządku, pozdrawiam całą Rodzine.