Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

paniprzyroda 08:03, 12 lip 2014

Niebieska hortensja, cudna Ciemiernik u mnie też kwitnie jeden, z nowo posadzonych. Liliowce łał Pozdrawiam ciepło.
zbigniew_gazda 08:10, 12 lip 2014

Liliowce piękne Bożenko. U nas lej od wczoraj południa. Róże klapnięte i pełno płatków pod nimi. Pozdrawiamy was.
Urszulla 08:39, 12 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Też myśle ze to kopciuszek , samiec ma na skrzydełku białą plamę ale taki brudny biały kolor i nie ma tego srebra na głowie.U mnie też slimaki są , nigdy dotąd ich nie było ale jak juz doszły to pewnie długo przyjdzie z nimi walczyc.

Przyglądałam się wczoraj temu ptaszkowi i stwierdzam ze główkę mają całą jakby jaśniejszą. Obserwacje przed weekend zrobię, bo wreszcie przestało padać.

Ja wczoraj zebrałam setki ślimaków, aż wieczorem miałam je przed oczmi ....wolałabym grzyby
Juzia 09:23, 12 lip 2014

Bogdziu macham!

U mnie w końcu deszcz!!!!
yolka 09:27, 12 lip 2014

Przeszłam sie przywitac z rana. U mnie nareszcie deszcz co mnie cieszy i moje rośliny też, złaszcza warzywniczek sie ożywił, wypasam sie regularnie w moim warzywniku. Pozdrawiam Bozenko i fajnego wekendu życzę
hanka_andrus 10:14, 12 lip 2014

Dobrze,że trochę wilgoci do nas podesłałaś. Szkoda tylko ,że na mżaweczce na razie się zatrzymało. Miłego sobotnio - niedzielnego lenistwa.
Bogdzia 15:30, 12 lip 2014

Justyna napisał(a)
Na pewno będą kolorowe, po takich widokach Lilie, liliowce, motyle... U Ciebie zawsze kolorowo.
A jak martagony? Kwitną jeszcze? Przymierzam się do nich w tym sezonie. je tez kupujesz w tym Lillypolu?
Motylkowych...

Kupowałam martagony w Lilypolu i Benexie. Jedne i drugie wymagaja szczególnej opieki bo cebulki małe i niestety nie wszystkie wyrastaja. Martagony już przekwitły .Niestety są drogie i nie spełniają oczekiwań ale ja i tak je lubię choc mają więcej wad niż zalet.Pozdrawiam Justynko.
Bogdzia 15:32, 12 lip 2014

GorAna napisał(a)
Bogdziu, ale cudne te liliowce każdy następny piękniejszy od poprzedniego
Pozdrawiam

Pokazane liliowce to w wiekszości (oprócz dwóch) takie które mam długo , teraz czekam na nowe. Powinno byc 13 nowych, dwa juz zakwitły , dwa nie maja pąków a jeden zakwitł ale jest inny niż miał byc. Ciekawe co bedzie dalej.
Bogdzia 15:38, 12 lip 2014

Kasik napisał(a)
Nie było mnie strasznie długo i przegapiłam pewnie wiele, ale dziś wpadam pomachać i całusy przesłać.
Trudne to lato- pogoda nie rozpieszcza ogrodu- albo palące słońce, albo ulewy. Nasz ogród przeszedł w tym tygodniu 2 gradobicia i musi się zbierać do odnowy.

Liliowce zachwycają- piękne są Bożenko

Pozdrowienia z ZG

Kasiu to rzeczywiście u Was paskudna pogoda. U mnie na szczęście burz ani gradu nie było , pada deszcz ale był bardzo potrzebny.Mam nadzieje ze Twój ogród szybko sie pozbiera po tych gradobiciach. Ksiażka Grzesia przeczytana ( równiez przez M), ładnie napisana,tresc daje do myślenia , tylko tło historyczne za delikatne jak na mój gust-- gratulacje.Pozdrówka.
Bogdzia 15:42, 12 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Niebieska hortensja, cudna Ciemiernik u mnie też kwitnie jeden, z nowo posadzonych. Liliowce łał Pozdrawiam ciepło.

Ja nie jestem wielką fanka hortensji ale z tymi nie ma żadnych kłopotów wiec sobie rosna.Ten ciemiernik też nowy, kupiony przez Anię w Rzeszowie i już zakwitł a drugi nie ma zamiaru

.