Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 12:18, 08 wrz 2014

Bożenko, może i tego ciemiernika - dla Ciebie, tam wciśniesz?
To chyba jednak cuchnący będzie.. jak nie chcesz, to zwrócę za miskanta, a tego gdzieś wcisnę (już 2 mam
buziam!

Milka 12:57, 08 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

A ja poprawię Ulę i Anię.. bo foto przedstawia cisa z nowymi przyrostami, jakaś niska odmiana np Cis pospolity Repandens Aurea Tak mi sie wydaje, bo choina ma inne igły...
Kartka jest z jałowca, ale on musi być w tle.. widać gałązki nad cisem. Jałowce to juz zupełnie inne igły..

I ogólnie cisy nie lubią kwaśnej gleby wiec połączenie z racji stanowiska jest nie najlepsze. Ale jak widać na załączonych zdjęciach.. cis potrafi się przystosować. I bardzo ładnie ten zakątek wygląda Mi sie szalenie podoba, może kiedy na własne oczy zobaczę.

Tak, to cisy, mam je są cudne, potem oczywiście zielenieją, ale i tak są jaśniejsze od rh
Milka 12:59, 08 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)
Jeszcze zapomniałam pokazac cudną wazkę jaką przywiozłam z Kutna. Może slużyc za podporę a u mnie bedzie robic za ozdobę lub ogranicznik.

No i jeszcze jedno zdjecie sliczny czekoladowy wilczomlecz od Gabrieli. Był maleńką sadzonką i bardzo dużo urósł , myśle ze Gabriela bedzie zadowolona z tego jak pięknie rośnie i wygląda.

i ważka i wilczomlecz sliczne
Bogdzia 18:24, 08 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Bogdziu, jak nie będę w Skierniewicach, to zawsze możecie do mnie przyjechaćW końcu Łódź daleko ode mnie nie jesttylko 100km

Na razie mamy plany na cały wrzesień ale kiedys kto wie, ale tu nie ja rzadze tylko kierowcy pojazdów , one wybierają gdzie chcą jechac a ja tylko cieszę sie jak mnie zabierają.
Bogdzia 18:26, 08 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Hosty moga rosnac bardzo gesto wredy jedna w druga przenika... i chwasty nie maja szans.

Ja bym wolała by nie tak gęsto bo chcę by były wielkie. Z kupowaniem mam najwiekszy problem bo w doniczce trudno przewidziec która będzie olbrzymem a która tylko średnia a sprzedawcom nie bardzo można wierzyc.
Kasya 18:28, 08 wrz 2014

Bogdziu, spotkalas moze kiedys gniazdo zaskronca w ogrodzie ?
Bogdzia 18:37, 08 wrz 2014

Urszulla napisał(a)

Uwielbiam to obrzeże z małej choiny i zakątek ze stolikiem

Ula dzięki piękne zakątki może coś jeszcze skorzystam ale mój m dzis mówi to tyle mi marudziłas żebym zmniejszył trawnik bo musiaz miec kwitnące rośliny a teraz liściaste sadzisz? Faktycznie tak było , teraz nacisk na kwiaty dużo mniejszy i M już nie wie o co chodzi
Bogdzia 18:44, 08 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)

Czytałam że tawulki przy hostach to bardzo dobre towarzystwo! Jakoś dobroczynnie działa....ślimaki odstrasza?....nie jestem pewna, ale podobno to dobrany duet!
Czytałam i widziałam relację! Szkoda ze nie pojechałam, ale na weselu pohulałam, teraz lecze odciski od tańców
Pozdrówka!

Wesele też dobra rzecz ale czy lepsza od ogrodowiskowych spotkań??? Byc jednak trzeba to wiadomo. Teraz szykuj sie na wyjazd do Rzeszowa bo ten tydzień szybko przeleci. Pozdrówka.
Bogdzia 18:58, 08 wrz 2014

Margarete napisał(a)
Wpadłam na moment przywitac sie, widzę zmiany na nowej rabacie - porównałam z inspiracjami z Pisarzowic - bedzie piękniej na pewno...
Dzieki za wspólnie spedzony miło czas w sobotę.

Dereniówka u mnie juz sie robi.....

U mnie tez dereniówka od soboty nastawiona i teraz tylko myslę o Rzeszowie bo tydzień szybko przeleci. Pozdrawiam Małgos i bardzo się cieszę ze sie odezwalas bo miałam do Ciebie dzwonic czy sie dobrze czujesz ale koło godz 11 już przeczytałam wiec nie dzwoniłam.Pozdrówka.
Bogdzia 19:01, 08 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
A mi się ta inspiracja a Printerestu, znalezione na stronie finegardening.com podoba

Parnika mam i rośnie u mnie bez problemu.. na rabacie z RH, hohla i hosty też z RH świetnie rosną Kwitną na początku maja... rosną nawet w głębokim cieniu.

A tak wogle czekam na Was dziewczynki...... i musicie przyjechać, bo piwonia mariuszowa jeszcze żyje, ale u mnie może być różnie...
Na razie jest .. piękna

Sorki, że sie szarogęszę.. ale za rok Twoja rabatka zachwyci klimatem... pasującym do zakątka [/quote
Mam i tą hoste i jedną hakonkę , nie mam parnika ale przeciez nie musi byc. Przyjedziemy , pogadamy jeszcze , na razie nic więcej nie robię .