Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

weronika77 20:09, 22 wrz 2014

Bogdziu, czy na skurcze nie bierzesz magnezu, ja codziennie 2 dawki MBE.
Wasze spotkanie w Wojsławicach obejrzę, mam nadzieję na relacje.
Sama mam już inne spotkanie zaplanowane a Wojsławice zaliczyłam ze 3 razy łącznie z Ogrodem Japońskim w okresie kwitnienia Rh. Mój "prezent" pewnie łatwiej Ci wpadnie od Irenki bezpośrednio, a zawsze mogę podesłać. Czas tak szybko leci. Pozdrawiamy.
ka1sia 20:21, 22 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)

Jak padają deszcze to wcale nie jest pewne że rh sa podlane bo jeśli są gęste to woda po liściach spływa jak po parasolu na zewnątrz rośliny. Trzeba zawsze sprawdzic czy woda dostała sie pod rośline. Ja w tym roku tez prawie jednego zasuszyłam , M mi mówił że sa podlane przez deszcz a jeden rośnie wyzej , na zboczu górki i liscie poopuszczał ,prawie usechł, dobrze ze zauważyłam i podlałam . Wiele razy ktoś mnie pytał o opuszczone liście i nie mógł zrozumiec że po deszczu one maja sucho. Trzeba to sprawdzac. Jeśli nawet nie przez to zżółkły im liście to juz i tak nic nie zrobisz, wiosna wypuszcza nowe nie ma sie co martwic . U mnie jedne prawie wcale nie gubia a inne całkiem sporo , nawet w sobote dziewczyny były zdziwione tym zjawiskiem. Nie martw sie , bedzie dobrze.

Bogdziu, dziękuję, uspokoiłaś mnie u mnie tak samo, niektóre łysiolki, a inne ładnie listki trzymają
Bogdzia 21:38, 22 wrz 2014

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, czy na skurcze nie bierzesz magnezu, ja codziennie 2 dawki MBE.
Wasze spotkanie w Wojsławicach obejrzę, mam nadzieję na relacje.
Sama mam już inne spotkanie zaplanowane a Wojsławice zaliczyłam ze 3 razy łącznie z Ogrodem Japońskim w okresie kwitnienia Rh. Mój "prezent" pewnie łatwiej Ci wpadnie od Irenki bezpośrednio, a zawsze mogę podesłać. Czas tak szybko leci. Pozdrawiamy.

Czasem biore czasem nie . Nie lubię się leczyc , uważam że bardziej sie truje niz leczę. Dużo chodziłam to i nogi bolały ale już jest dobrze.A gdzie Ty jedziesz Weroniko jeśli to nie tajemnica?Irenka faktycznie przyniesie mi różowy prezencik, dzieki że chciałas też mi go dac i szkoda ze sie nie udało.Pozdrawiam serdecznie.
Napia 23:51, 22 wrz 2014

Bogdziu, czytam o przemiłym spotkaniu i nogach, które Ci podmienili I o zakupach różanych i nie tylko
Za link o ptaszkach bardzo dziękuję, ja prawie się na tym nie znam, a teraz mogę porównywać, bo one tak bardzo naturalnie wyglądająInna rzecz, że niekttóre z nich są tak do siebie podobne albo to ja nie potrafię ich rozróżnić. Mojemu M idzie to znacznie łatwiej ale pięćdziesiąt stron to chyba długo będę oglądać
PS Pędzi Twój wątek jak szalony
Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 20:23, 23 wrz 2014

paniprzyroda napisał(a)
Jaki ładny. Podobny kupiłam wczoraj, niski. Jaki wysoki jest Twój?

Mariolko prze[raszam nie zauważyłam Twojego wpisu. Mój jest wysoki niestety i się pokłada, jest mojego wzrostu.
Bogdzia 20:55, 23 wrz 2014

Napia napisał(a)
Bogdziu, czytam o przemiłym spotkaniu i nogach, które Ci podmienili I o zakupach różanych i nie tylko
Za link o ptaszkach bardzo dziękuję, ja prawie się na tym nie znam, a teraz mogę porównywać, bo one tak bardzo naturalnie wyglądająInna rzecz, że niekttóre z nich są tak do siebie podobne albo to ja nie potrafię ich rozróżnić. Mojemu M idzie to znacznie łatwiej ale pięćdziesiąt stron to chyba długo będę oglądać
PS Pędzi Twój wątek jak szalony
Pozdrawiam serdecznie

Ptaszki zostaw sobie na zime , bedzie wiecej czasu, ale jak Twój M się na nich zna to najlepiej uczyc sie od niego w czasie spacerów, wtedy się najłatwiej zapamiętuje.Pozdrówka śle.
Bogdzia 21:11, 23 wrz 2014

Jesienne widoki na dobranoc.

Kasik 21:13, 23 wrz 2014

Bożenko - no przykro bardzo ,że nie będę Cię mogła uściskać- a tak się cieszyłam. Kasia też będzie zawiedziona, bo dziś ucieszyła się bardzo na spotkanie z Tobą.
Ale wierzę w to, że jeszcze się spotkamy.
Ivvvona 21:21, 23 wrz 2014

Prześliczne widoczki letnio-jesienne. Pozdrawiam
Krys 21:24, 23 wrz 2014

Bozenko szkoda,ze nie jedziesz do Wojslawic