Margarete - ja też wybrać nie umiem, podoba mi się wszystko i wszystko chciałabym mieć, mój ogród narazie musi cieszyć mnie ilością - jestem niespełna trzyletnią ogrodniczką, a jak się już nacieszę będę redukować (chyba, tego nie jestem pewna). Dzieki Bożence pokochałam R. pamiętam kupiłam jeden kwiat w NOMI, wpisałam w google wymagania, bo zielonego pojęcia nie miałam jak je uprawiać i wyobraź sobie weszłam w pierwszy link i to było ogrodowisko i rododendronowy cz. 1, ale miałam ucztę , nastepnego dnia dokupiłam jeszcze dwa takie same (innych nie było), a taraz grozi mi "różyczka" rozpisałam sie, a to przecież watek Bożenki
Załatwiłam najpierw rewizyty bo nie zawsze jestem w stanie do wszystkich którzy mnie odwiedzaja wejsc więc teraz najpierw ja składam rewizyty a potem jeśli jeszcze jestem w stanie piszę u siebie.Agnieszko nie podpisywałam zdjęc ale też myśle ze to dobry pomysł bo pamiec ulotna bywa zwłaszcza w moim wieku:Miłego tygodnia zyczę.
Byłam dzis w obydwu Twoich watkach ale tylko w jednym napisałam . Storczyki nowe tez były choc tylko dwa zdjecia wiec nie jest tak źle.O storczykach pewnie zimą będzie wiecej.Pozdrówka śle.
Różyczkę widziałam , ładna i chyba wcale nie dzika. Dziś było u mnie całkiem ładnie choc trochę wiało, ale w ogródku trochę popracowałam tzn podlałam rh i ze trzy wiadra chwastów wyrwałam. Miłego wtorku.
To bardzo mile co piszesz. Lubię zarazac takimi chorobami i cieszę sie ze rh dobrze Ci rosna.Poniewaz masz gline to nastepne sadz powyzej poziomu gruntu , bedziesz mogła mniej gliny wywieżc a one beda dobrze rosły bo nie bedzie im podciekała woda z zawartoscia gliny której nie lubia. Ja dziś rh podlewałam , na jakiś czas wystarczy ale zimy na razie nie widac więc moze jeszcze trzeba bedzie podlac za jakis czas.Pozdrawiam.