Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mariusz 07:18, 04 lis 2014

Są piękne jak mają zdrowe, błyszczące liście, a to wymaga sporo profilaktyki, chemii, a i tak czasem zawodzi. Róże to cudne kwiaty, skromnie są i będą w moim ogrodzie, u Ciebie jednak wolę rodki. Myśląc o Tobie mam przed oczami różaneczniki i nie da się tego wymazać, nawet gdyby w Twoim ogrodzie zagościło 1000 róż.
Miłego dnia , pięknie się zapowiada
Urszulla 07:39, 04 lis 2014

Bogdziu, dzięki za nazwę mojej róży. widzę że Twoje niczego sobie choć Edenka od Mirelli powaliła i mnie W pracy w ogrodzie nieźle podziałałaś jak 3 wiadra chwastów zebrane. Wykorzystuj piękną pogodę, ja zmykam do pracy Zostawiam pozdrowionka.
Anita1978 07:41, 04 lis 2014

Cofnęłam kilka stron....a tu.....piękne róże......eh.....i ty mówisz, że ci nie rosną.....pooglądałam z niekłamaną przyjemnością.....rozumiem, ze ten pokaz to specjalnie dla mnie chyba . Róże piękne, choć kapryśne......ja w tym roku dałam im spokój z opryskami chemicznymi ( raz na grzyba tylko prysnęłam) i powiem ci , że różnicy nie zauważyłam.... Tzn nie chorowały bardziej, tak samo jak po opryskach, wiec chyba mozna dać spokój sobie z chemią.....tak myśle.....
Dosadziłam też jesienią kilka.....mam nadzieje, że sie przyjmą....kilka żółtych - wiem że takie chyba lubisz
yolka 07:56, 04 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

To bardzo mile co piszesz. Lubię zarazac takimi chorobami i cieszę sie ze rh dobrze Ci rosna.Poniewaz masz gline to nastepne sadz powyzej poziomu gruntu , bedziesz mogła mniej gliny wywieżc a one beda dobrze rosły bo nie bedzie im podciekała woda z zawartoscia gliny której nie lubia. Ja dziś rh podlewałam , na jakiś czas wystarczy ale zimy na razie nie widac więc moze jeszcze trzeba bedzie podlac za jakis czas.Pozdrawiam.

Sadzę na podwyższeniu
Mala_Mi 08:51, 04 lis 2014

Zgadzam sie z Tobą w kwestii róż.
monteverde 17:36, 04 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Zostaw , piękna, niesamowita ilosc kwiatów . Jak sie ma takie pięknosci to można je pokochac.Dzięki.

Piękna róża Mirelli zapewne kwitnienie lipcowe muszę swojej jakąś porządniejszą podporę zrobić, bo się na gałęziach po gruszy opierała pozdrawiam Bogdziu już mi trochę lepiej
Madzenka 19:22, 04 lis 2014

Mówilaś że nas niczym nie zaskoczysz
Ivvvona 19:26, 04 lis 2014

Podziwiam Twoje róże i jak na osobę która za nimi nie przepada to ilość jest imponująca. Widocznie dobrze im u Ciebie, bo ładnie kwitną. Pozdrówka
anka_ 19:57, 04 lis 2014

Kurczę, jakbym miała taki widok z salonu to chyba bym od okna nie odchodziła. Coś fantastycznego.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 20:42, 04 lis 2014

Mirella napisał(a)

Dziękuję , to wybrany fragment, jest dużo większa, na tej fotce widać jaki potfffór to jest strona południowa ale jeszcze jest dalszy ciąg od wschodniej strony(narożnik).

Mirella przez ta cudna róze spac nie moge , jak takie cudo mogło gdzieś wyrosnąc? U mnie ziemia piaszczysta , nie mam szans na takie widoki.Dobrze ze u mnie wkleiłas to mogę sie zachwycac ile chcę.