Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:46, 04 lis 2014

mira napisał(a)

chyba mój post się zagubił
Bogdzia czytałam statystykę czego ile masz , aż zwątpiłam - a te róże zacytowane zachwycają i idę o nich czytać, porobiłaś piękne portrety, ale ja taki nienasycony zwierz i czekam na liliowce /czytałam o operacji kiedy?/

pozdrawiam

Z operacja jeszcze muszę poczekac, po nowym roku i też nie wiem dokładnie kiedy . Róze może i piękne na zdjeciach ale jak liście choruja to o pieknie nie ma mowy. Miruś czy ja mam teraz liliowce wkleic? Naprawde tego chcesz??????????????? Dziewczyny zanudzą sie na śmierc a inne będą sie dziwic że u mnie liliowce zima kwitną
yolka 20:46, 04 lis 2014

Mirella napisz jak zabezpieczasz na zimę i jak tniesz tę różę, choć to pewnie pnąca(czepna)
Bogdzia 20:48, 04 lis 2014

Mariusz napisał(a)
Są piękne jak mają zdrowe, błyszczące liście, a to wymaga sporo profilaktyki, chemii, a i tak czasem zawodzi. Róże to cudne kwiaty, skromnie są i będą w moim ogrodzie, u Ciebie jednak wolę rodki. Myśląc o Tobie mam przed oczami różaneczniki i nie da się tego wymazać, nawet gdyby w Twoim ogrodzie zagościło 1000 róż.
Miłego dnia , pięknie się zapowiada

Mariusz Twoje róze widziałam są śliczne a moje maja tylko kwiaty ładne a to duza różnica.Spróbuje w nowym roku nie żałowac im chemii ale czy to dobre wyjście jesli brac pod uwage ogród jako całosc , rośliny i zwierzęta????Wiadomo ze nie.
Mirella 20:50, 04 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Mirella przez ta cudna róze spac nie moge , jak takie cudo mogło gdzieś wyrosnąc? U mnie ziemia piaszczysta , nie mam szans na takie widoki.Dobrze ze u mnie wkleiłas to mogę sie zachwycac ile chcę.

Cała przyjemność po mojej stronie
Jeśli sprawiłam Tobie Bogdziu odrobinę radości to jestem szczęśliwa.

Bogdzia 20:54, 04 lis 2014

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, dzięki za nazwę mojej róży. widzę że Twoje niczego sobie choć Edenka od Mirelli powaliła i mnie W pracy w ogrodzie nieźle podziałałaś jak 3 wiadra chwastów zebrane. Wykorzystuj piękną pogodę, ja zmykam do pracy Zostawiam pozdrowionka.

Róza Mirellki cudo niesamowite. Pogoda nadal dopisuje ale dzis zepsuł mi sie komputer i trzeba go było zawiesc do naprawy. 15zł kosztowała i zrobili od ręki, całkiem jak z innej epoki.Jutro mam kawiarniane wyjscie wiec ogródek bedzie za mną tęsknił a ja za nim.Przebarwiły sie pozostałe na bukach liście i klon nad jeziorkiem i znów mam fajny widok przez okno , az nie chce mi sie wyjeżdzac.Pozdrówka Ula.
Bogdzia 20:57, 04 lis 2014

Mirella napisał(a)

Cała przyjemność po mojej stronie
Jeśli sprawiłam Tobie Bogdziu odrobinę radości to jestem szczęśliwa.

Sprawiłas mi dużo radości bo choc z mojego pisania można by wywnioskowac ze zazdroszczę Ci tej róży to tak nie jest , ciesza mnie piekne rośliny u innych, zachwycam sie nimi bez zazdrości choc marze zeby i u mnie podobne były .Fajnie patrzec na piekno niezależnie od tego czyje ono jest. Dzięki .
Bogdzia 20:57, 04 lis 2014

yolka napisał(a)
Mirella napisz jak zabezpieczasz na zimę i jak tniesz tę różę, choć to pewnie pnąca(czepna)

Tez jestem ciekawa.
Bogdzia 20:59, 04 lis 2014

Anita1978 napisał(a)
Cofnęłam kilka stron....a tu.....piękne róże......eh.....i ty mówisz, że ci nie rosną.....pooglądałam z niekłamaną przyjemnością.....rozumiem, ze ten pokaz to specjalnie dla mnie chyba . Róże piękne, choć kapryśne......ja w tym roku dałam im spokój z opryskami chemicznymi ( raz na grzyba tylko prysnęłam) i powiem ci , że różnicy nie zauważyłam.... Tzn nie chorowały bardziej, tak samo jak po opryskach, wiec chyba mozna dać spokój sobie z chemią.....tak myśle.....
Dosadziłam też jesienią kilka.....mam nadzieje, że sie przyjmą....kilka żółtych - wiem że takie chyba lubisz

Jak pokaz mógł byc dla Ciebie jak Ciebie nie było? Ula mnie prosiła wiec wkleiłam. Moje róze z Twoimi się równac nie mogą chyba tylko ilościa możemy rywalizowac Dobrze że jesteś.
Bogdzia 20:59, 04 lis 2014

yolka napisał(a)

Sadzę na podwyższeniu

Fajnie.
Bogdzia 21:01, 04 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zgadzam sie z Tobą w kwestii róż.

My obydwie i tak je kupujemy choc niezbyt lubimy , Ty przynajmniej masz jakies sukcesy. Czekam i czekam na wiadomośc coraz bardziej niecierpliwie.