Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Napia 22:02, 12 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Kiepsko ten nastrój łapię , wszystko przez to ze zawsze był pelen dom gości a w tym roku wiele ich nie bedzie , nie ma dla kogo szykowac ani piec ale pierogi z kapustą i grzybami dziś zrobiłam.

U mnie też w tym roku będzie skromna Wigilia - dla trzech osób, ale nie poddaję się złemu nastrojowi, pewnie dlatego, że kompletnie na nic nie mam czasu a uszka z grzybami oraz pierogi z grzybami i kapustą razem z przyjaciółkami będziemy lepić w niedzielę już się na to cieszę
Urszulla 05:02, 13 gru 2014

Poczytałam że u Ciebie popruszyło, miałam ciężki tydzień i brak czasu albo brak możliwości i cieszę się że do tego wszystkiego nie było śniegu wygląda na to że grudzień będzie ciepły... dzieci zjadły wszystkie pierniczki upieczone w niedzielę, więc jutro wieczorem muszę zrobić nowe ciasto i w niedzielę znowu się pobawię w wycinanki piernikowe...tym razem część ciastek schowam
u mnie mało ogrodowo, w weekendy sobie tylko zaglądam na jednego kosa który notorycznie okupuje pustą miskę psa w ogrodzie, zawsze na jej obrzeżu lub w trawie coś znajdzie dla siebiei już drugi rok go mammoże uda mi się fotkę zrobić to wstawię w niedzielę.
Pozdrawiam Cięi cieszę się już na myśl że w okresie poświątecznym będę częściej na forum tzn. codziennie
popcorn 06:32, 13 gru 2014

Bożenko, pozdrawiam! Do nas przyjadą Rodzice, może Teściowie też, więc powoli muszę sprzątać i przygotowywać różności Dzisiaj w planach zakupy, m.in. maku, makowce będę robić chciałam kupić gotową masę, ale skład to... 22% maku, a reszta to cukier i wypełniacze masakra

pozdrawiam!!
popcorn 06:32, 13 gru 2014

A, i u nas wszystkie ozdobione pierniczki zjedzone hihi dzisiaj pieczemy nowe
Bogdzia 10:07, 13 gru 2014

makkasia napisał(a)
Takie oszronione może były w Makowie ale niestety nie miałam przyjemności ich zobaczyć
Rododendronowy piękny
macham

Makkasiu odmachuje i miłego weekendu życzę. U nas dzis ma byc cieplutko a ja zaplanowałam pieczenie ciasteczek maślanych , ciasto juz w lodówce i zaraz sie za nie wezmę.Jutro dzień wnuczkowy więc ciasteczka do świąt nie doczekają ale bedą nowe.
Bogdzia 10:08, 13 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Oby smutek odszedł...

Marzenko jescze 10 dni i dzień zacznie sie wydłużac , wprawdzie powoli ale będzie szło w dobrą stronę.Buziaki.
Bogdzia 10:10, 13 gru 2014

Dzidka napisał(a)

Niedawno jeszcze dość mocno u nas wiało. Teraz się jakby uspokaja.
A dzisiaj rano widziałam, dwa duże klucze gęsi, lecące na południowy wschód.

O tej porze klucze gęsi to rzadkośc ale moze wiedziały że zima nie nadejdzie szybko i się nie spieszyły? Pozdrówka Dzidko serdeczne.
Bogdzia 10:13, 13 gru 2014

Napia napisał(a)

U mnie też w tym roku będzie skromna Wigilia - dla trzech osób, ale nie poddaję się złemu nastrojowi, pewnie dlatego, że kompletnie na nic nie mam czasu a uszka z grzybami oraz pierogi z grzybami i kapustą razem z przyjaciółkami będziemy lepić w niedzielę już się na to cieszę

U mnie będzie 6 osób, dla mnie to bardzo mało . Wspólne robienie pierogów , wianków itp to miłe chwile, tyko nie próbujcie za dużo jak się udały.
Bogdzia 10:18, 13 gru 2014

Urszulla napisał(a)
Poczytałam że u Ciebie popruszyło, miałam ciężki tydzień i brak czasu albo brak możliwości i cieszę się że do tego wszystkiego nie było śniegu wygląda na to że grudzień będzie ciepły... dzieci zjadły wszystkie pierniczki upieczone w niedzielę, więc jutro wieczorem muszę zrobić nowe ciasto i w niedzielę znowu się pobawię w wycinanki piernikowe...tym razem część ciastek schowam
u mnie mało ogrodowo, w weekendy sobie tylko zaglądam na jednego kosa który notorycznie okupuje pustą miskę psa w ogrodzie, zawsze na jej obrzeżu lub w trawie coś znajdzie dla siebiei już drugi rok go mammoże uda mi się fotkę zrobić to wstawię w niedzielę.
Pozdrawiam Cięi cieszę się już na myśl że w okresie poświątecznym będę częściej na forum tzn. codziennie

Ula dla Ciebie takie wolne dni na wagę złota bo stale zabiegana jestes . Ja też tak zawsze żyłam i nadal mam co robic ale juz nie tak na wyznaczona godzinę a zimą to i na lenistwo czas znajduje.Ciasteczka dziś piekę a jutro sporo gotowania mnie czeka i wizyta wnusiów (z rodzicami oczywiście)
Bogdzia 10:22, 13 gru 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko, pozdrawiam! Do nas przyjadą Rodzice, może Teściowie też, więc powoli muszę sprzątać i przygotowywać różności Dzisiaj w planach zakupy, m.in. maku, makowce będę robić chciałam kupić gotową masę, ale skład to... 22% maku, a reszta to cukier i wypełniacze masakra

pozdrawiam!!

Mam znajomą która korzysta z takich półproduktów i nie może pojąc że ja tego nie lubię . Raz kupiłam ta masę i moim zdaniem nie jest dobra, Ja lubię mak nieco grubiej zmielony a ten jest jak piasek sklejony wodą , bakalie to głównie rodzynki a wszystko niemożliwie mdłe. Zrób sama , wprawdzie wiecej pracy ale i smak nieporównywalny.