Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Ivvvona 22:34, 10 gru 2014

Nie przepadam za zimą ale ta odsłona bardzo mi się podoba
hanka_andrus 22:34, 10 gru 2014

Obejrzałam Twoje przedzimie, ale niech jeszcze sobie zawróci na północ. U mnie dziś prószyło, ale już śladu nie ma. Wichura trochę się uspokoiła, ponoć tylko do piątku.
Miłego wieczoru.
Mala_Mi 09:54, 11 gru 2014

Brzózka najfajniesza... i widok ogólny. Kiedyś pokazywałaś zdjęcie (i chyba jest w wizytówce)... podobne ujecie tylko ślady stóp na trawie widać.. Bardzo mi się podoba.
U mnie szronu brak..zimno, mokro i do niczego.
Wróbli u was nie ma bo wszystkie siedzą u mnie I u sąsiada Jaki thriller można by nakręcić.. są wszędzie i dużo..
boguslawa_ma... 20:49, 11 gru 2014

Zaglądam i pozdrawiam
Bogdzia 21:12, 11 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Szron pieknie ozdobil ogród. Ciut śniegu by się tez przydało, zwłaszcza na świeta.
Pozdrawiam

Rano miałam ciut śniegu ale do południa stopniał.
Bogdzia 21:13, 11 gru 2014

Napia napisał(a)

Ten widoczek ujął mnie szzególnie Rodki i brzózka, a w tle sosny... Taki obraz zimy do mnie przemawia, chociaż naprawdę wcale jej nie lubię.
Pozdrawiam serdecznie

Brzozy zima są adniejsze niż latem , szczególnie gdy jest szron ale nawet gdy go nie ma to białe pnie fajnie zdobią ogród. Pozdrówka.
Bogdzia 21:15, 11 gru 2014

Iwk4 napisał(a)

A mnie ten widok ujął. Może jutro nie pójdę do pracy, tylko do ogrodu
Fotki będę robić

Jesli możesz nie pójśc do pracy to czemu nie? Dla siebie też warto cos miłego zrobic i nacieszyc sie ogrodem chocby zimowym.
Bogdzia 21:19, 11 gru 2014

Gabriela napisał(a)

U mnie szron był, jak mnie nie było. Twój ogród czy w szronie czy nie - niezmiennie zachwyca urodą.
Po powrocie dzisiaj zastaliśmy na środku trawnika ślady po dramacie - koło z czarnych piór, ale żadnych resztek. Podejrzewam jastrzębia, tak jak dwa lata temu już się zdarzyło, wyglądało podobnie. Zamordował ptaka i spreparował na środku trawnika i zabrał sobie pyszne mięsko, brrr.

Pewnie masz racje ze to był jastrząb. U mnie kiedys upolował sójkę i jeszcze nie zdążył jej zjesc ani oskubac gdy przyszłam do ogrodu, oczuwiście jak mnie zobaczył to odfrunął a sójka martwa została na trawniku. Myślałam że może wróci ale nie wrócił , szkoda bo pewnie musiał nowego ptaka upolowac. Kiedys obserwowałam z okna na piętrze przez firankę jak u sąsiadki upolował kosa, smutne widowisko.
Bogdzia 21:21, 11 gru 2014

Anita1978 napisał(a)
U mnie dzisiaj było podobnie, wszystko oszronione!
P.s. Może dzięki takim widokom już masz nastrój świąteczny?
Buziaki

Kiepsko ten nastrój łapię , wszystko przez to ze zawsze był pelen dom gości a w tym roku wiele ich nie bedzie , nie ma dla kogo szykowac ani piec ale pierogi z kapustą i grzybami dziś zrobiłam.
Bogdzia 21:23, 11 gru 2014

Kasik napisał(a)
Pięknie mróz pomalował Twój ogród. Swoją drogą natura jest najzdolniejszym projektantem i zarazem wykonawcą.

Nie umniejsza to naszej pracy, ale równać się chyba nie możemy.

Pozdrowienia ślemy z mężem i mocno ściskamy.

Masz rację natura często okazuje sie najlepszym projektantem ale ma tez pole do popisu bo my tylko malutkie ogródki w których chcemy prawie wszystko zmieścic.Za pozdrówienia dziekujemy i również serdecznie pozdrawiamy.