Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 12:08, 29 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Kule bywają w marketach. Spróbuj jakoś bez kilofa gdzieś go umieścic albo powieś na drzewie . Słoninkę z ziarnem Mariusz wlewa w plastikowe butelki a jak juz zastygnie kroi w kawałki i wiesza na drzewach, trzeba tylko uważac bo koty bardzo zainteresowane tym przysmakiem.

........i psy.......też.........jak np. moja suka która stojąc na tylnych łapach jest wysokości człowieka wiec sięga spokojnie po słoninke i tym podobne "specjały" dla sikorek...niestety.........
Madzenka 19:14, 29 gru 2014

Moje ptaszki zywią się słonecznikiem, często muszę wsypywać do kul, bo mają mocny apetyt.
zawitka 19:20, 29 gru 2014

Ale masz gości skrzydlatych Dzięki za pozdrowienia jakoś przeleciały te święta spokojnie Buziole posyłam
Bogdzia 20:41, 29 gru 2014

Urszulla napisał(a)
Jakie fajne patenty na Twoim wątku
U mnie pokrywa śnieżna się zwiększa. Nareszcie, bo dziś ma być najzimniejsza noc. Sklepik z pieczywem przyjechał z rana więc zakupy zrobiłam pod własnym domembo pieczywa i mąki po świętach braki tak leniwie rozpoczęłam dzień

Po świetach należy się troche lenistwa wiec odpoczywaj.Ja też dziś mąkę kupowałam bo jutro pieczenie ciasteczek na Sylwestra dla wnusi. Czytałam u Ciebie że boso biegasz po śniegu , uważaj zebys sie nie rozchorowała.
Bogdzia 20:45, 29 gru 2014

Mariusz napisał(a)
Ochotka dla rudzika dobry pomysł, byle inne ptaki mu nie wyjadły. U nas też raz został, wówczas część zimy przetrwał w szklarni, wlatywał chyba przez uchylone okna.
Posypało pięknie śniegiem, muszę wybrać się do arboretum i podpatrzeć zimujące ptaki, może i w tym roku jest rudzik, choć tak jak piszesz - lepiej aby odleciał. Raz znalazłem zimą zdechłego - chyba pisałem - w zasadzie te które zostają w większości dają sobie radę, tak więc nie martw się na zapas. Jeśli jednak luty ostro przymrozi, to szanse przetrwania będzie miał małe. Ciekawe czy skubałby słoninę.
Pozdrawiam

Chciałam dzis ta ochotkę kupic ale najbliższy sklep tej branży był zamkniety. W środę będe w Łodzi może kupię.Słoninki mu nie dam bo on musi miec nisko jedzenie a koty natychmiast by mu zjadły, ochotka drobna to moze nie będą zainteresowane takimi okruchami. U mnie śniegu malutko , tylko zabielone, wcale nie jest ładnie.
Bogdzia 20:45, 29 gru 2014

Agania napisał(a)
Twój rudzik, to prawdziwy ślicznotek

Też tak myślę , to fajny ptaszek.
Bogdzia 20:49, 29 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
3 orzechówki na raz. Tego jeszcze nie było na stole ogrodowym.

Ewa to dopiero musiał byc widok. Ja widziałam u siebie tylko raz ale w dzieciństwie wiecej, chyba tu ich nie ma dużo.Coś tam musiały miec do zjedzenia na Twoim stole.Szkoda ze zdjęcia nie zrobiłas ale wiem że to nie jest łatwe.
Bogdzia 20:51, 29 gru 2014

Margarete napisał(a)

U mnie tez poza sikorkami do karmnków przyszedł jeden rudzik, wyjadał resztki spod drzewa, zawsze sypie też garść pozywienia na ziemie pod karmnikami i on tam jadł. Także nie tylko u ciebie został "zimolubny" rudzik, u mnie też.

U mnie nigdy dotad na zimę nie zostawały, może będzie lekka zima? , szczerze mówiąc to już lekka nie jest bo -10 stopni to już duży mróz jak dla takiego ptaszka ktory odzywia sie wyłacznie robaczkami.
Bogdzia 20:52, 29 gru 2014

Margarete napisał(a)

........i psy.......też.........jak np. moja suka która stojąc na tylnych łapach jest wysokości człowieka wiec sięga spokojnie po słoninke i tym podobne "specjały" dla sikorek...niestety.........

Tak to prawda.
Bogdzia 20:53, 29 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Moje ptaszki zywią się słonecznikiem, często muszę wsypywać do kul, bo mają mocny apetyt.

Słonecznik jest najlepszym pokarmem, u mnie idzie go bardzo dużo.