Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 15:16, 26 mar 2015

Zagladam z pozdrowieniami
U mnie w ogrodzie nic sie nie zmienia, krokusy docżywają żywota, ciemierniki w pełnym rozkwicie a poza tym jeszcze szaro i buro. Plany na wekend miałam ogrodowe potęzne ale słysze że deszcz ma byc, to nici z planów. Z jednej strony dobrze bo sucho z drugiej wnerwia mnie że cały tydzien jest piekne słońce które oglądam zza okna w pracy a w wekend pogoda sie psuje.....
Bogdzia 15:35, 26 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Tak, piwonie wracają do łask Ja też szukam przyzwoitego miejsca dla takiej drzewiastej. Przyzwoitego, to znaczy nie podmokłego...

Piękna ta biała!!!

Dzis znów dostałam piwonie, 4 sztuki , kazda inna.
Bogdzia 15:37, 26 mar 2015

popcorn napisał(a)
Bozenko, pytalas u Reni o goscia na ryneczku - ten gosc ma milka amurskiego po 25 zl za mala sadzonke. Moj - ten od Ciebie!! sie pokazal! ale rzeczywiscie nie ma co dzielic, myslalam ze Ci ukroje kawalek:/ jedna roslinka z 4 galazkami.. czekam na kwiatki

Karola bardzo mi sie on podoba ale juz nie kupię , kompletnie nie mam gdzie sadzic. W tym roku nazamawiałam piwonii i muszę dla nich miejsce szykowac. Moje miłki się znalazły ale jakieś mikre całkiem nie takie jak były.
Bogdzia 15:38, 26 mar 2015

Margarete napisał(a)
Zagladam z pozdrowieniami
U mnie w ogrodzie nic sie nie zmienia, krokusy docżywają żywota, ciemierniki w pełnym rozkwicie a poza tym jeszcze szaro i buro. Plany na wekend miałam ogrodowe potęzne ale słysze że deszcz ma byc, to nici z planów. Z jednej strony dobrze bo sucho z drugiej wnerwia mnie że cały tydzien jest piekne słońce które oglądam zza okna w pracy a w wekend pogoda sie psuje.....

Ja też myślałam że popchne trochę roboty a deszczyk choc mały ale mnie przemoczył i trzeba w domu siedziec.Może trawa ruszy po deszczu bo brzydka po zmimie. Pozdrówka Małgoś.
popcorn 17:46, 26 mar 2015

Piwonie? wypas!!
Bogdzia 20:08, 26 mar 2015

popcorn napisał(a)
Piwonie? wypas!!

Kupiłam w tym roku 10 piwonii , nawet nie wiedziałam że się tyle nazbierało a mój biedny z tego powodu M musiał przesadzic świerka i jeszcze trawnik trzeba znów zmniejszyc ale mam nadzieje ze się zrewanżują pięknymi kwiatami.
monteverde 20:11, 26 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Aniu piękna jest. Ja mam już dwie ale kłacza były malutkie i dużo czasu trzeba zeby sie rozrosły ale te które mam mają lekko różowy poblask , nie wiem czy są czystą odmianą wiec kupiłam jeszcze jedna.

moja jest czysto biała a mam jeszcze bardzo podobna drugą, ale nie chcę wklejać zdjęcia, żeby nie było tej samej jak zakwitną to wkleję i oznaczę oddzielnie
monteverde 20:14, 26 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

To zrób dokad kwitną .

Ja też muszę ale dzisiaj deszczyk padał a te kolejne piwonie to?
Tess 20:16, 26 mar 2015

Piękna ta biała piwonia.
Mam podobną białą na wsi. Ale raczej tylko podobną

Bożenko, czy powinnam już przestać karmić ptaki?
Kiedy Ty przestajesz karmić?
Pamiętam, że karmisz, jak są młode.
Mąż na mnie krzyczy

Nie zaglądaj do mnie, nic się nie dzieje.

Buziaki
Kasya 20:18, 26 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Kupiłam w tym roku 10 piwonii , nawet nie wiedziałam że się tyle nazbierało a mój biedny z tego powodu M musiał przesadzic świerka i jeszcze trawnik trzeba znów zmniejszyc ale mam nadzieje ze się zrewanżują pięknymi kwiatami.

baaardzo lubie piwonie, bede ci zazdroscic jak zakwitną
kiedys tez bede miala duzo