Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

mirkaka 09:29, 27 mar 2015

Bogdzia, u Grębosi podałaś nazwy i zdjęcia nawozów dolistnych do rododendronów, bardzo cię proszę podaj gdzie je kupujesz?
Kindzia 10:40, 27 mar 2015

I pada sobie....Przyda się

Nie zaglądaj do mnie Bogdziu, nic się nie dzieje.
Milka 11:32, 27 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Babcie je kochały a teraz na nas pora. Jest sporo gatunków i jest w czym wybierac a wszystkie piękne.

W końcu dotarłam nadrabiam po kolei, jakoś wolniej mi idzie, bo w domu awaria netu i tak z doskoku

Ptaszki widziałam, szczęściara z ciebie Bożenko, bo same piękności ptasie cię odwiedzają, mnie opanowały gołębie, wszystko upstrzone sroki i kosy, czasami mazurki i dzięcioły, a wczoraj jakaś spora żaba przywędrowała z deszczem
Co do piwonii, zgadzam się, są cudne i niesamowite i zachwycały mnie od dziecka. Sporo już ich mam, ale te młodsze jeszcze nie są wielkimi kępami, ciut trzeba poczekać, na razie mam 3 odmiany, co tworzą wielkie kwitnące kępy.
Deszczyk u mnie non stop kropi, jak on cieszy, jakos tak umyte i odświezone wszystkobuziaki wiosenne dzięki za słowa otuchy, jakoś się spionizowałąm
Pszczelarnia 12:54, 27 mar 2015

Bogdziu, Ty swoje martagony (albo martagona, bo wiem, że za mało wzięłaś)do ziemi wsadziłaś?

Mam 2 Krikl.... i w O. też skusiłam się na drzewiastą z pąkiem. Zdziwiona byłam, że jednak niedrogo, bo u nas w punkcie są po 50 zł.

Inne pytanie, jakie polecasz rh miniturowe? Albo niskie azalie.
Mala_Mi 15:57, 27 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

No tak mnie nazwano ale co ze mnie za królowa jak sama w ziemii ryje????

Bo królowa w ziemi ryje, ale sama nie gotuje

Piwonie miałam od początku.. i wcale nie uważam za babcine Chociaż babcią jestem
yolka 19:17, 27 mar 2015

Własnie w tym roku kupiłam sobie 3 piwonie za 9,90. Nazw nie zapisałam jak zwykle. Ale wiem jak sie nazywa ta, która podoba mi sie najbardziej, a nie stać mnie na nią to Cora Louise. Twoje piwoszki piękne
Bogdzia 20:17, 27 mar 2015

Krys napisał(a)
Piwonie sa cudne,moja mama miała przepiekne i co roku kwitły,przeniosłam do mojego ogrodu dwie nie dzieliłam ,ale jeszcze nie kwitły u mnie,coz poczekam.Nowa jedna kwitnie co roku ,pozdrówka

Kiedys czytałam że jak sie przesadza to lepiej je podzielic niż sadzic wielkie krzaki bo podobno własnie nie chca kwitnąc. Nie wiem ile w tym prawdy ale może coś jest.Pozdrówka Krysiu.
Bogdzia 20:19, 27 mar 2015

mirkaka napisał(a)
Bogdzia, u Grębosi podałaś nazwy i zdjęcia nawozów dolistnych do rododendronów, bardzo cię proszę podaj gdzie je kupujesz?

Najłatwiej dostac w małych prywatnych sklepikach, ja kupuję w takim co to mydło i powidło...bardzo przydatny sklep.
Bogdzia 20:20, 27 mar 2015

Kindzia napisał(a)
I pada sobie....Przyda się

Nie zaglądaj do mnie Bogdziu, nic się nie dzieje.

Jak pada to chociaz pożytek z tego bedzie a u mnie zimno a nie pada. Wczoraj troszke pokropiło a dzis zimnica ale deszczu nie było.
Bogdzia 20:24, 27 mar 2015

Milka napisał(a)

W końcu dotarłam nadrabiam po kolei, jakoś wolniej mi idzie, bo w domu awaria netu i tak z doskoku

Ptaszki widziałam, szczęściara z ciebie Bożenko, bo same piękności ptasie cię odwiedzają, mnie opanowały gołębie, wszystko upstrzone sroki i kosy, czasami mazurki i dzięcioły, a wczoraj jakaś spora żaba przywędrowała z deszczem
Co do piwonii, zgadzam się, są cudne i niesamowite i zachwycały mnie od dziecka. Sporo już ich mam, ale te młodsze jeszcze nie są wielkimi kępami, ciut trzeba poczekać, na razie mam 3 odmiany, co tworzą wielkie kwitnące kępy.
Deszczyk u mnie non stop kropi, jak on cieszy, jakos tak umyte i odświezone wszystkobuziaki wiosenne dzięki za słowa otuchy, jakoś się spionizowałąm

Irenko miło Cię widziec.Deszczyku zazdroszcze i ciepełka które macie. Chciałam dzis w ogrodzie popracowac ale tak zimno było że szybko zrezygnowałam.Piwonie wiem ze masz cudne m szczególnie ta jedna o której wiesz ze sie zachwycam. Buziaki i tak dalej trzymaj, a my razem z Tobą.