Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:33, 10 kwi 2015

KasiaWB napisał(a)
Bogdziu dzisiaj oglądałam kilka odcinków Mai, w tym również ten z Twojego ogrodu bardzo było miło znowu Ciebie zobaczyć i posłuchać i jeszcze raz zwiedzić wirtualnie Twój ogród przepięknie z uwagą ponownie wysłuchałam wszystkich rad zapewne jeszcze będę wracać do tego odcinka
chciałam zapytać przy okazji czy cięłaś kiedyś swoją kalinę angielską? a jeśli tak, to kiedy? bo muszę nadać mojemu poczochrańcowi lepszy kształt ale nie wiem jak się do tego zabrać
Pozdrawiam serdecznie

Kaliny nie cięłam bo ja lubię naturalne kształty roślin a nie lubię sztucznych ale gdybym miała ciąc to po kwitnieniu jak obcina sie kwiaty to od razu więcej obetnij albo wczesna wiosną zanim ruszy wegetacja ale wtedy obetniesz również pąki kwiatowe.
Bogdzia 07:34, 10 kwi 2015

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, dziękuję, ale dziś taki zabiegany dzień, że nawet nie miałam jak się przyjrzeć. Jutro oglądnę pąki.

Agnieszko spokojnie .
Bogdzia 07:37, 10 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, cz Twoje goryczki rosną wciąż w tym samym miejscu, czy przesadzasz je od czasu do czasu? A może tylko zasilasz? Jeśli tak, to czym? Kompostem?
Pytam, bo z moimi coś niedobrego się dzieje,

Basiu rosna w tym samym miejscu ale jak sie zagęszcza to wyrywam częśc ze sroka i sadzę gdzie indziej a własciwie rozdają bo jak są zageszczone to nie kwitną . Ja wykonuję na nich co rok tylko jeden zabieg , teraz wczesna wiosną posypuje po nich dolomitem tak ze sa biale , potem podlewam woda i to wystarcza na caly rok.A co sie z Twoimi dzieje?
Agatek 08:01, 10 kwi 2015

nigdy nie myślałam, o mieszaniu odżywek
jaka oszczędność czasu
barbara_kraj... 22:30, 10 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Basiu rosna w tym samym miejscu ale jak sie zagęszcza to wyrywam częśc ze sroka i sadzę gdzie indziej a własciwie rozdają bo jak są zageszczone to nie kwitną . Ja wykonuję na nich co rok tylko jeden zabieg , teraz wczesna wiosną posypuje po nich dolomitem tak ze sa biale , potem podlewam woda i to wystarcza na caly rok.A co sie z Twoimi dzieje?

Zdrobniały bardzo i boję się, ze nie zakwitną.
A w zeszłym roku kwitły obficie, jak wariaty.
agniecha973 22:37, 10 kwi 2015

Dziś widziałam pąki na sporej ilości Percy W. w brico. Już wiem jakie mają być. Rzeczywiście małe kuleczki. Jeden z moich nowych ma takie właśnie pąki, a drugi nie, więc znów będzie chyba pomylony. W brico nie dokupię raczej, bo tam są o połowę mniejsze od mojego. Chociaż... zobaczymy.
Urszulla 22:41, 10 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja do wiadra wlewam wode i do tego nawozy w proporcjach podanych na opakowaniu, wszystko do opryskiwacza i opryskuję.

dzięki jutro ładny dzień się zapowiada i trzeba korzystać bo od poniedziałku ochłodzenie
babka 22:53, 10 kwi 2015

Bogdziu jak zatytułowany jest Twój odcinek u Mai ? Wstyd ale nie widziałam go
monteverde 23:35, 10 kwi 2015

Dobry przykład o przecenie
Bogdzia 08:50, 11 kwi 2015

Agatek napisał(a)
nigdy nie myślałam, o mieszaniu odżywek
jaka oszczędność czasu

Oczywiście że jest.