Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ewsyg 22:09, 14 kwi 2015

Bogdziu, ależ tego cudnie kwitnącego dobra u Ciebie dużo
AgnieszkaW 22:34, 14 kwi 2015

Bogdziu, pamiętam z dzieciństwa takie rudawoczerwone z żółtym środkiem prymulki, nazywały się u nas "Kurze rabki' albo "kurze stopki". Nie widuję już takich w ogrodach. Twoje biale i wyblakłożółte są prześliczne. Już sporo u Ciebie kwiecia rozkwita Będę systematyczniej teraz do Ciebie zaglądać (by nie przegapić cudnego rododendronowo-azaliowego spektaklu), choć z braku czasu częściej po cichutku...
barbara_kraj... 00:53, 15 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Własnie pierwszy zaczyna kwitna to rhododendron Staccato , potem bedzie bardzo do niego podobny Elite, własciwie to one powinny razem kwitnąc ale na razie Elite czeka. Tu zdjecia Staccato , jest mały bo w tamtym roku kupiony.

Bardzo ciekawy ten Staccato. Azurowy taki. Czy on z natury tak słabo ulistnione i długie przyrosty ma? Zagęści się w miarę 'dojrzewania'?
Bogdzia 08:48, 15 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Bardzo ciekawy ten Staccato. Azurowy taki. Czy on z natury tak słabo ulistnione i długie przyrosty ma? Zagęści się w miarę 'dojrzewania'?

Basiu zagęści się ale rózni się od innych rh jednak, zupełnie inne liście które na zimę czerwienieją.
Bogdzia 08:50, 15 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, pamiętam z dzieciństwa takie rudawoczerwone z żółtym środkiem prymulki, nazywały się u nas "Kurze rabki' albo "kurze stopki". Nie widuję już takich w ogrodach. Twoje biale i wyblakłożółte są prześliczne. Już sporo u Ciebie kwiecia rozkwita Będę systematyczniej teraz do Ciebie zaglądać (by nie przegapić cudnego rododendronowo-azaliowego spektaklu), choć z braku czasu częściej po cichutku...

U mnie na takie mówiło się kurze stopki.Było ich pełno w zaroslach nad rzeka. Przywiozłam sobie 1 szt i już sie rozsiały.

Zapraszam .
Bogdzia 08:51, 15 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Bogdziu, ależ tego cudnie kwitnącego dobra u Ciebie dużo

Dzis zaczęły kwitnąc żonkile i ptaki spiewają jak szalone.
Bogdzia 08:52, 15 kwi 2015

an_tre napisał(a)
Bożenko z moimi piwoniami taka sama sytuacja, ale były kupowane przez córkę ze szkółek w internecie, prosiłam nawet ją żeby reklamowała, ale nie chciała się w to bawić i widzę, ze miała rację, bo wszędzie taka sama sytuacja

Niestety Aniu , powinno się kupowac kwitnące ale wtedy ich jakby mniej.
Bogdzia 08:53, 15 kwi 2015

Kasik napisał(a)
Bożenko dziękuję za życzenia

Przyszłam pozachwycac się prymulami. I już nigdy nie powiem, że u mamy na działace są wsiowe kwiaty. dała mi trochę tych starych odmian, a ja kupowałam w sklepie,,, dziś te od mamy są cudne, a te ze sklepu "takie se"

Muszę iść w łaskę do ogródka mamusiowego, Twoja łączka przecudna.

No własnie tak się czasem nie docenia babciowych kwiatków a wśród nich często perełki bywaja.
lilarosa 09:03, 15 kwi 2015

Bogdziu, ja z tych nieśmiałych, więc wątku jeszcze nie mam, za to w tym roku totalną rewolucję ogrodową i sporo Rh czekających nadal w doniczkach... Każdego dnia mam nadzieję na lepszą pogodę Tak bardzo chciałabym cieszy
cieszyć się już "nowym " widokiem z okna. Pozdrawiam serdecznie

Pszczelarnia 09:11, 15 kwi 2015

Koło Lwowa mówił się na nie "bocianki".

Bogdzia, jestem dozgonnie wdzięczna i wielce zobowiązana.