Bogdzia
20:30, 20 kwi 2015

Aniu powiem tak : nie mam zaufania do ziemii i torfu z dużych marketów, czesto mają podłoża suche z odwirowaną wodą i takie podloże wody nie chlonie a rh nawet usychaja , Zdarzają sie wyjatki ale to tylko wyjątki . Gdybys mogła wkleic zdjecia Twoich rh to moze jeszcze cos bym mogla dodac. Wychodzi na to ze główna przyczyna jest brak wody w okresie zawiazywania pąków ale również może miec zle znaczenie gliniasta ziemia i wtedy powinny rosnąc wyżej. Ideałem w takim przypadku jest zrobienie jakiegos murka który zostanie wypełniony odpowiednim podłozem i wtedy madmiar wody bedzie spływał do ogrodu a woda z czastkami gliny z ogrodu nie dostanie sie do takiej ,,donicy". Nawozu nie zmieniaj Agrekol jest bardzo dobry.Muszę Ci też powiedziec że i u mnie zdarza sie ze rh który był obsypany kwiatem w jednym roku w nastepnym kwitnie gorzej . Roslina też potrzebuje czasem odpocząc.Jeli liście mają plamy ale są zielone to raczej ich nie obrywaj no chyba że bardzo szpeca bo one tymi zielonymi częściami jednak odżywiaja roslinę.To chyba tyle , jesli mozesz wklej zdjecia i pamiętaj o podlewaniu w miesiącach letnich.