Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:24, 12 maj 2015

Nikita napisał(a)
Bogdzia, jak byłyśmy u Kasi-Luizy namówiłaś mnie na twoje czerwone ciemierniki...coraz bardziej mi się zaczynają podobać. Już zaplanowałam gdzie je posadzę jak nieco urosną. Od Caroli dostałam też trochę białych, więc zrobię kolorową kompozycję. Jak masz jeszcze kilka sadzonek (2-3 szt)to chętnie przygarnę...
Jak będę u ciebie z majową wizytą to pogadamy.

Znajdą sie i zielonego tez jakbys chciala.Tylko będą mniejsze bo nie sa w doniczkach.
Bogdzia 21:27, 12 maj 2015

Zaczynaja kwitnąc azalie Narcisflora ale u Ewy z pierwszej hortenji były takie juz 5 maja, cały tydzień wczesniej

Gabriela 21:28, 12 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Kazdego dnia sprawdzam prognozy długoterminowe i nie było takich zapowiedzi a teraz owszem jest. Rośliny jednoroczne w wiekszosci posadziłam i jak mi pomrozi to o co kilka miesiecy dbałam na parapetach a do tego jeszcze rh to przestanę sie zajmowac ogrodem.

I tak Ci nie wierzę - przecież ogród to radość. Pozbawiłabyś się tego przez jakiś głupi przymrozek?
Spektakl u Ciebie już się zaczął i na pewno potrwa.
Bogdzia 21:30, 12 maj 2015

Ledicanense

Franceska

Percy Wiseman

gierczusia 21:33, 12 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Fotki jakies robiłam np moich dwóch rh CW

Moj CW w tym roku zrobił strajk choć rośnie zdrowo i ma masę nowych przyrostów i nawet liści z dołu zbytnio nie zrzuca , to nie ma ani jednego kwiatu
Ja tak sobie myślę Bogdziu , jakie to musi być fajne uczucie oglądać te rododendronowe piękności na żywo przez własnie okno...echhhh

Pozdrowionka
Bogdzia 21:34, 12 maj 2015

Gabriela napisał(a)

I tak Ci nie wierzę - przecież ogród to radość. Pozbawiłabyś się tego przez jakiś głupi przymrozek?
Spektakl u Ciebie już się zaczął i na pewno potrwa.

23 maja jest u mnie spotkanie . Jak będzie wyglądało jesli mróz wszystko pomrozi???????????????
Moje bzy dla Pani Prezes Towarzystwa Bzowego

Bogdzia 21:35, 12 maj 2015

gierczusia napisał(a)

Moj CW w tym roku zrobił strajk choć rośnie zdrowo i ma masę nowych przyrostów i nawet liści z dołu zbytnio nie zrzuca , to nie ma ani jednego kwiatu
Ja tak sobie myślę Bogdziu , jakie to musi być fajne uczucie oglądać te rododendronowe piękności na żywo przez własnie okno...echhhh

Pozdrowionka

Elu musisz go podlewac latem bo wtedy zawiazuje paki , jak bedzie miał sucho to nie zawiaze.
kaisog1 21:38, 12 maj 2015

Bogdziu wpadam z pytaniem... nie wiem czy da się zgadnąć ale może... U nas w Kubusiowie, zawsze w maju pojawiają się takie żólte ptaki... wiesz może co to za ptak?
gierczusia 21:39, 12 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Elu musisz go podlewac latem bo wtedy zawiazuje paki , jak bedzie miał sucho to nie zawiaze.

Achhaaaa to teraz już jestem mądra dziękuję

A spotkanko planujesz kameralne ? Że bezczelnie zapytam czy lista gości jest już zamknięta ?
Bogdzia 21:41, 12 maj 2015

kaisog1 napisał(a)
Bogdziu wpadam z pytaniem... nie wiem czy da się zgadnąć ale może... U nas w Kubusiowie, zawsze w maju pojawiają się takie żólte ptaki... wiesz może co to za ptak?

Oczywiscie ze wiem to cudne wilgi. U mnie tez była ale jak wycinali w lesie drzewa to zniszczyli jej gniazdo i już nie wróciła do lasu.Zazdroszczę. Buziaki.