Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agata19762 22:34, 18 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Są opuchlaki , od tamtego roku odkąd mam żurawki jest ich zauwazalnie wiecej , jutro opryskam a na razie dostawaly fusy z herbaty.Niestety były równiez w Kromlau, a w Wojsławicach z powodu kwitnących rh nie było widac lisci i szczerze mówia.c specjalnie ich nie szukałam.

Bożenko a co stosujesz ??? pierwszy raz zastosowałam mospilan,
dzisiaj nazbierałam wrotyczu...
paniprzyroda 22:51, 18 maj 2015

Piękna wycieczka, fajne miejsca, dzięki za fotki i relację, prawie jakbym była z Wami
alinak 23:00, 18 maj 2015

ŁYKEND bardzo wycieczkowy miałyśmy ,ty rododendrony ,my bzy .

znowu się zaraziłam trawką od Miłki -carex elata ...szukam
Robertop 00:48, 19 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Cieszę sie z tej deklaracji. Wspominałyśmy Cię.

Ciekawe co tam o mnie opowiadalyscie Ja myślałem o Was cały weekend
Naczynka z Bolesławca bardzo fajne. W sobotę możemy zrobić inauguracje talerza, bo kubek zostaw do osobistego użytku
Wypadek z wydmuszka mógł zdarzyć sie każdemu. Zabrałaś chociaż te skorupki?
Trawa od Irenki cudna. Jak rozrośnie sie u Ciebie, to może kiedyś ukopie sobie kawałek
Bogdzia 07:26, 19 maj 2015

Kasik napisał(a)
Wycieczka niezapomniana. Zazdoszczę obrazków, atmosfery wyjazdu, wizyty u Irenki.
Dzięki Wam dowiedziałam się o ogrodach, które mam pod ręką. Napewno zaplanuję tam wizytę. Do Irenki może w to lato zawitamy z Kasią i Gosią.

Wiedziałam, że bedziecie blisko, ale tak napięty program nie pozwalał na odwiedziny pobliskich "naszych" ogrodów. Rozumiem to i się nie wychylałam. Mam tylko nadzieję, że i do mnie kiedyś zawitacie. Bożenko - liczę na to bardzo.

Ja wybieram sie do Kasiuli w czwartek i pojadziemy do Pisarzowic- też oczka nacieszę.

Buziaki

Paulownia mnie zauroczyła- szukam miejsca dla niej

Kasiu jak widzisz zwiedzanie bardzo nam sie spodobalo i będe pamiętac o Twoim zaproszeniu ale rozumiem ze bedzie ono równiez dla innych łodzianek bo tylko z nimi jeżdżę. Wpadniemy do Was kiedys a na razie pozdrówka serdeczne i miłego pobytu u Kasi.
Bogdzia 07:28, 19 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Ahhhhh jakie piękne widoki, jakie niezapomniane wrazenia! Chyba jeszcze musicie Ogród Botaniczny we Wrocławiu odwiedzic

Nie było na to czasu ale wszystko jeszcze przed nami bo prawdopodobnie na liliowce tez sie wybierzemy to i ogród wtedy może sie uda.Co prawda Małgosia jeszcze nic nie wie ze ma jechac na liliowce ale jeśli nie ona to moze ktos inny, myśle ze to realne.
Bogdzia 07:32, 19 maj 2015

Klamber napisał(a)
Bogdziu, fajna wycieczka, najbardziej podobają mi się foty z Wojsławic. Nie byłem tam jeszcze a dzięki twojej relacji wiem że warto tam jechać. Marzenka dobrze mówi, ogród we Wrocławiu warto odwiedzić i arboretum w Sycowie, jest po drodze. Tu jeszcze kwitną rajskie jabłonki, są ogromne i pięknie obsypane kwiatem. Jest ciepło W dzień i w nocy 20 stopni. Wstawiłem fotki w ptasim wątku. Pozdrawiam.

Ptaszki obejrzałam , ślicznosci. Muszę zapamiętac ten Syców. Jabłonki niestety teraz juz przekwitły nawet u mnie ale będzie nastepna wiosna.U nas zimnica okropna. zapowiadaja ciepło ale nic z tych zapowiedzi nie wychodzi. Rodki sie nie rozwijają a w najbliższa sobotę spotkanie u mnie , nerwy mam na te roślinki robiące mi na złosc.Pozdrówka serdeczne śle do Kanady.
Bogdzia 07:33, 19 maj 2015

Anita1978 napisał(a)

Popłakalam się ze śmiechu

to była niestety troche nerwowa sytuacja ale dobrze sie skończyło.
Bogdzia 07:34, 19 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Bogdziu, Twój wątek tak pędzi, że nie nadążam... wycieczki, spotkania, urocze zakątki... zazdroszczę.
Już wiem, że niestety nie przyjadę zobaczyć Twojego uroczego ogrodu i nie spotkam się z tymi wszystkimi pozytywnie zakręconymi Osobami i oczywiście Tobą, ale oczywiście bardzo, bardzo dziękuję za zaproszenie. Trzymam kciuki za pogodę, bo atmosfera zapewne będzie przednia Już czekam na relację obrazkową, pozdrawiam serdecznie

Wiadomo ze nie zawsze można zrealizowac plany . Pozdrówka sle.
Bogdzia 07:36, 19 maj 2015

Kasya napisał(a)
Sliczne zdjęcia ze wspaniałej wycieczki
Bardzo podoba mi się deren pagodowy i paulownia

Na pulownie w naszym syberyjskim klimacie nie mamy szans. U Irenki rośnie pięknie ale to inny świat. Derenia natomiast możesz sobie kupic i cieszyc sie jego pieknym wyglądem. Pozdrówka.