Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:18, 28 paź 2012

Reniu , Kasiu i Robercie, miło Was widziec.Tylko patrzec to ten snieg stopnieje ale woda podleje roslinki więc nie jest źle. Robercie u mnie więcej śniegu niż u Ciebie bo 15cm ale cieszę się ze się odkopałeś by tu zajrzec. Bardzo serdecznie Was pozdrawiam.
Bogdzia 19:22, 28 paź 2012

an_tre napisał(a)
Bożenko jaki masz zimowy widok...pociesz się, że to nie na długo, za kilka dni znowu śniegu mieć nie będziesz u mnie wczoraj popadało po południu i wieczorem, a dziś nie ma śladu, świeci słoneczko pozdrawiam

U mnie nie stopniał choc trochę osiadł.

to moja noga w śniegu, głęboki jest.(zdjęcie dziwne bo sama swój but robiłam)
Bogdzia 19:27, 28 paź 2012

Jeszcze kilka zdjec dzisiejszych.

takie sople wisiały na huśtawce.

Bogdzia 19:30, 28 paź 2012

Richie 19:44, 28 paź 2012

Bożenko, widać że wcześniej rozpoczełaś sezon zimowy, u mnie zdecydowanie mniej śniegu ale i tak klony są przysypane i nie bardzo mogę spełnić obietnicę chyba, że pokażę wcześniejsze fotki. Nie wiem też, który jest Twój ulubiony...Sorry.
eliza3 19:47, 28 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko u nas też biało... i pięknie. Poczytałam jak powstawał Twój ogród, jesteś wspaniałą projektantką, bo stworzyłaś go sama i dla siebie, jest piękny. Co do jeziorka to może masz rację, że lepiej byłoby obserwować ptaki gdybyś mała je na oku, bliżej tarasu, ale tym sposobem, trzeba troszkę pospacerować po ogrodzie i to też ma swoje dobre strony, bo chodząc widzimy więcej
Marzy Ci się większy ogród???

Elizko marzy mi sie ogród ok1,5-2 ha w większosci z posadzonym lasem i róznokolorowymi krzewami i drzewami, kępy drzew i polanki a między nimi rh i azalie w wielkiej ilości. Z boku domu wielkie jezioro a z drugiego boku kwitnące rabaty zakręcające w dalszej części w stronę jeziorka..Miedzy jeziorkiem a rabatami spory trawnik. Scieżki jak w lesie może troche utwardzone . Tak wygląda moje marzenie. Roboty mniej niż teraz a jak cudnie.

To cudowne marzenia, dokładnie wiesz czego chcesz, wszystko masz już poukładane...
Marzenia mają to do siebie, że się spełniają, zwłaszcza gdy są dokładnie sprecyzowane. Życzę Ci tego z całego serca, bo wiem jak kochasz ogród i jego mieszkańców
Zastanawiam się tylko, że 2 ha to sporo nawet na codzienny spacer
marzena 20:00, 28 paź 2012

Bogdzia, świetne te zdjęcia... słońce chyba zaświeciło trochę i dodało uroku
Klamber 20:17, 28 paź 2012

Bogdziu, te jesienno-zimowe fotki rewelacja, jak w baśni Trzymaj się cieplutko, miało być -10 ale zjechali do- 4 a ile rano bądzie, okaże się. Kurcze jeszcze ogródka nie skopałem.
Bogdzia 20:35, 28 paź 2012

Richie napisał(a)
Bożenko, widać że wcześniej rozpoczełaś sezon zimowy, u mnie zdecydowanie mniej śniegu ale i tak klony są przysypane i nie bardzo mogę spełnić obietnicę chyba, że pokażę wcześniejsze fotki. Nie wiem też, który jest Twój ulubiony...Sorry.

Rysiu to nie pokazuj ja go sobie na wcześniejszych stronach poszukam. Bardzo mi się podoba taki około metra , strzępiaste liście ma i czerwony , koło ściezki rosnie.. Poszukam, dzięki.
Bogdzia 20:38, 28 paź 2012

Klamber napisał(a)
Bogdziu, te jesienno-zimowe fotki rewelacja, jak w baśni Trzymaj się cieplutko, miało być -10 ale zjechali do- 4 a ile rano bądzie, okaże się. Kurcze jeszcze ogródka nie skopałem.

Nie martw się tym nawet gdybys raz nie skopał to nic wielkiego sie nie stanie. Wiem ze sie powinno ale nie ma co przesadzac z tymi obowiązkami tym bardziej że niedługo wyjeżdżasz. Najbardziej mnie interesuje czy bedziesz tam miał internet bo dobrze jest z Toba pogadac. Pozdrawiam.