Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:38, 28 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Bożenko u nas też biało... i pięknie. Poczytałam jak powstawał Twój ogród, jesteś wspaniałą projektantką, bo stworzyłaś go sama i dla siebie, jest piękny. Co do jeziorka to może masz rację, że lepiej byłoby obserwować ptaki gdybyś mała je na oku, bliżej tarasu, ale tym sposobem, trzeba troszkę pospacerować po ogrodzie i to też ma swoje dobre strony, bo chodząc widzimy więcej
Marzy Ci się większy ogród???

Elizko marzy mi sie ogród ok1,5-2 ha w większosci z posadzonym lasem i róznokolorowymi krzewami i drzewami, kępy drzew i polanki a między nimi rh i azalie w wielkiej ilości. Z boku domu wielkie jezioro a z drugiego boku kwitnące rabaty zakręcające w dalszej części w stronę jeziorka..Miedzy jeziorkiem a rabatami spory trawnik. Scieżki jak w lesie może troche utwardzone . Tak wygląda moje marzenie. Roboty mniej niż teraz a jak cudnie.
Bogdzia 18:42, 28 paź 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko pozdrawiam . To U Ciebie regularna zima nastała brrrrrrrrrrrrrrrr .

Ano nastała . Sniegu 14-15cm było o godz11 (mierzyłam). Dziś wydawało sie że stopnieje ale tylko trochę ,,usiadł ". Po południu juz złapał lekki mrozik tak ze wnuczki były bardzo rozczarowane bo nie dało sie ulepic bałwana.
Bogdzia 18:45, 28 paź 2012

asc napisał(a)
Bożena, zimą tyle śniegu nie miałaś co teraz..... przez całą zimę tyle śniegu ni było.... wiec jestem zauroczona szatą zimową Twego ogrodu... jest pięknie...szkoda tylko, że nie 2 miesiące później.

Zalewajka to taki żurek

Tak Aniu żurek .W tamtym roku wogóle nie miałam sniegu przez te największe mrozy dopiero póżniej zabieliło odrobinę ale nawet 1 cm warstwy nie tworzył, a dziś jak juz pisałam jest 15cm.
Mala_Mi 18:51, 28 paź 2012

Rzeszów się opiera atakom śniegu skutecznie ...... byle do środy, potem ma być cieplej.. przez godzinkę padał śnieg z deszczem,ale topił się na mokrej ziemi... Temp. dalej +1.. tyle samo przez cały dzień..czyżby się ocieplało???
Bogdzia 18:53, 28 paź 2012

ana_art napisał(a)
Bożenko to Ci powiem, że musisz sie narobić coby każdemu dogodzić moje chłopaczydła lubią każdy co innego gdybym robiła obiady pod każdego z osobna to bym zwariowała, ale rozumiem że co jakis czas to przyjemność

Na codzień bym im tak nie dogadzała ale raz na dwa tygodnie to mogę. Starsza to okropny niejadek az sie nie chce dla niej gotowac. Tylko żólty ser by jadła w nieco wiekszej ilości oczywiście bez chleba, a młodszy dokad był na wychowaniu babci jadł sporo a teraz też niewiele ale i tak wiecej niż siostra, dlatego gotuję to co jeszcze jako tako jedza inaczej to wcale by nie jedli.
Bogdzia 18:55, 28 paź 2012

asc napisał(a)
Rzeszów się opiera atakom śniegu skutecznie ...... byle do środy, potem ma być cieplej.. przez godzinkę padał śnieg z deszczem,ale topił się na mokrej ziemi... Temp. dalej +1.. tyle samo przez cały dzień..czyżby się ocieplało???

No to walcz dzielnie z tym śniegiem. Pewnie stopnieje do czwartku, ale na razie się trzyma. U mnie teraz jest -1,5 stopnia.
Bogdzia 19:02, 28 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Bożenko, u ciebie zima prawie jak w górach. Tak przynajmniej mi się skojarzyło, jak obejrzałam zdjęcia. U nas popadało, ale nie tak. Ogród w śniegu wygląda lepiej, jak późnojesienny ogród bez śniegu. Jest taki smuty.

Nie przepadam za zima. Nawet zdjecia śniegu wychodzą zle , płasko i za duże kontrasty. Oczywiście że ja nie umiem ich robic bo zawodowcom to wychodzą jak trzeba. Późnojesienny też nieciekawy . Ja już nie chcę takiej długiej jesieni jak w tamtym roku gdy rośliny rosły a potem zmarzły, to już jakoś z bólem serca wytrzymam tą zimę, szczególnie że na Ogrodowisku dużo łatwiej ją wytrzymac niz bez Ogrodowiska.
Bogdzia 19:03, 28 paź 2012

marzena napisał(a)
witam, śniegu naprawdę mnóstwo u Ciebie, całkiem biało, wszystko szczelnie okryte ... jak stopnieje, bo chyba to nastapi niedługo (?) będziesz miała podlane rh
do mnie też trochę sniegu dotarło...

O to jakies zdjęcia pewnie zrobiłas ze sniegiem. Musze zajrzec.
Bogdzia 19:11, 28 paź 2012

ell napisał(a)
Śliczy masz Bogdziu od wczoraj widoczek z okna. Twój ogródek na tle tego rudego lasu pięknie się komponuje.
U nas też biało, ale dopiero od dzisiaj. dzieciaki oszalały i pierwszy bałwan już stoi.

Wolę same rudości bez białego ale jak tak jest to trudno. Moim wnusiom nie udało sie ulepic bałwana bo śnieg sie nie kleił.Zrobili bałwankowego stozka .Pozdrawiam Elu.
Bogdzia 19:14, 28 paź 2012

bociek napisał(a)
Bozenko, i u Ciebie biala, puchata pierzynka. Przez ten snieg nie zrobilam zdjecia mojego klonika, o ktore prosilas. Mam nadzieje, ze po tym sniegu nie zrzuci od razu listkow i ladnie sie zaprezentuje
Pozdrawiam serdecznie i zycze cudownej niedzieli

Niedziela była miła pewnie dzięki Twym życzeniom. Na zdjęcie klonika poczekam ale czy nie zgubi listków nie wiadomo No trudno najwyżej do wiosny poczekam.Pozdrawiam Kasiu.