Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Nikita 23:39, 19 cze 2015

Bogdziu, przeeeeeeeeepiękne te twoje różyczki!!!
Buziaki przesyłam
paniprzyroda 00:12, 20 cze 2015

Już od jakiegoś czasu twierdzę, że w ogrodzie oprócz Rh skarby masz, i to najróżniejsze, baardzo piękne
miłego
oliwka 00:28, 20 cze 2015

Bogdziu a czy ja mogę spytać u ciebie o róze pnącą, uczę się dopiero wszystkiego:
mam różę pnąca na pniu i wszystkie kwiaty juz przekwitły. Korona jest jeszcze dość skromna. Chciałabym, zeby szybciej sie rozwinęła. Kiedy więc najlepiej przycinac kwiaty??? Czy jak najszybciej czy troche je zostawić ??? Szczerze powiem, ze nie lubię jak mi wisza takie juz naruszone czasem pąki (tygodniowe z brzydkimi obwódkami), ale zastanawiam się czy aby za szybko ich nie wyciełam ...
Bogdzia 07:11, 20 cze 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Bogdziu, co to za róża? Pnąca może?

Basiu nie znam nazwy , choc znałam. Nie jest pnąca ale dosc wysoka, 1,5 m na na pewno.
Bogdzia 07:12, 20 cze 2015

oliwka napisał(a)
Bogdziu a czy ja mogę spytać u ciebie o róze pnącą, uczę się dopiero wszystkiego:
mam różę pnąca na pniu i wszystkie kwiaty juz przekwitły. Korona jest jeszcze dość skromna. Chciałabym, zeby szybciej sie rozwinęła. Kiedy więc najlepiej przycinac kwiaty??? Czy jak najszybciej czy troche je zostawić ??? Szczerze powiem, ze nie lubię jak mi wisza takie juz naruszone czasem pąki (tygodniowe z brzydkimi obwódkami), ale zastanawiam się czy aby za szybko ich nie wyciełam ...

Obcina sie zaraz po kwitnieniu razem z pierwszym listkiem , im wczesniej obetniesz tym wczesniej znów zakwitnie.Pozdrówka.
Bogdzia 07:14, 20 cze 2015

paniprzyroda napisał(a)
Już od jakiegoś czasu twierdzę, że w ogrodzie oprócz Rh skarby masz, i to najróżniejsze, baardzo piękne
miłego

Nic nie powiem , ja bym chciała wiecej ziemi, moze wtedy ten komplement miałby racje bytu.
Bogdzia 07:14, 20 cze 2015

Nikita napisał(a)
Bogdziu, przeeeeeeeeepiękne te twoje różyczki!!!
Buziaki przesyłam

Dzieki Magda, również buziaki.Miłego weekendu.
Bogdzia 07:15, 20 cze 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Dziękuję Bogdziu za odpowiedź, mam chyba tę ciemniejszą "Versicolor", ale jeszcze czekam, aż pąk się całkiem rozwinie i wtedy sfotografuję. Dlaczego sądzisz, że to nie ona? Poczekaj, jeszcze jest młoda, w przyszłym roku da czadu Hmm, może jednak ta nasza za cimna na "Versicolor"? Będę szukać nazwy w wolnej chwili.

Moja młoda nie jest mam ja ze 7 lat. Jest za ciemna na Versicolor ale taka miała przywieszke.
Bogdzia 07:16, 20 cze 2015

Krys napisał(a)
No nie trzymajcie mnie Bozenka ma liche roze !!! Oj ..

Krysiu ........................
Bogdzia 07:17, 20 cze 2015

monteverde napisał(a)

Bogdziu cóż Ty wypisujesz o swoich różach masz śliczne ja nie mam takiej pięknej Chippendale jak Ty moja tak pięknie się nie przebarwia chyba mi Tomasz coś innego sprzedał wstawiłam u mnie rozwinięta ta piwonię która Ciebie interesowała buziole

Byłam widziałam , piękna jak i wszystko inne.Miłego dnia.