Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 21:24, 19 cze 2015

Ha, ha, ha... byle jaki to Twój komentarz do róż.. są śliczne

Dzięki za info o powojniku
Bogdzia 21:26, 19 cze 2015

eliza3 napisał(a)

Róża to róża, zawsze piękna. Czy schowana w kąciku, czy wyeksponowana zawsze ozdobi ogród i zawsze zachwyca.
80 krzewów to bardzo dużo, nie jedna (jeden) z nas chciałaby mieć tyle pięknych róż, wyglądają pięknie. Zwróciłam uwagę na tę różową pnącą przy bramie, pięknie wita gości.

Ta przy bramie to Rosarium Uetersen, bardzo znana .
Bogdzia 21:28, 19 cze 2015

jankosia napisał(a)
Widzę Bogdziu, że w różach też preferujesz konkretne kolory A czemu piszesz że róże lubią glinę? Ja wszędzie czytam że muszą mieć ziemię przepuszczalną tyle że dobrze trzymającą wilgoć czyli jakąś próchnicę. Ja to czytam ale jak jest to nie wiem... Ale się dowiem Wrócę jeszcze na chwilę do tej New dawn . Wywaliłaś ją bo sypała płatki. A co robią inne róże? Trzymają te pozasychane tak na krzewie? Dziwnie się czuję zadając takie pytania, no ale ja, jak to ja, muszę wiedzieć wszystko zanim wbiję pierwszy szpadel Czy ja dobrze rozumiem, że jak ona śmieci to dzieki temu nie trzeba się wdrapywać żeby obrywać to co przekwitło. Jest taka samoczyszcząca?

Ja ja wyrzuciłam głównie przez długosc łodyg bo nie miałam przejscia chodnikiem na taras ale juz nie pamietam czy była samoczyszczaca sie , z 10 lat juz jej nie mam.Wydaje mi sie jednak ze trzeba było obcinac owocniki, ale musisz kogos innego zapytac .
Bogdzia 21:29, 19 cze 2015

jankosia napisał(a)
I proszę przestać czepiać się własnych róż bo jeszcze gotowe się obrazić i co wtedy?

Wielkiej straty by nie było , zostana rododendrony i tak sie rozpychaja gdzie tylko jest miejsce..
Bogdzia 21:34, 19 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ha, ha, ha... byle jaki to Twój komentarz do róż.. są śliczne

Dzięki za info o powojniku

Wystarczy wejsc do rózanych i wszystko jasne.
AgnieszkaW 22:09, 19 cze 2015

Dziękuję Bogdziu za odpowiedź, mam chyba tę ciemniejszą "Versicolor", ale jeszcze czekam, aż pąk się całkiem rozwinie i wtedy sfotografuję. Dlaczego sądzisz, że to nie ona? Poczekaj, jeszcze jest młoda, w przyszłym roku da czadu Hmm, może jednak ta nasza za cimna na "Versicolor"? Będę szukać nazwy w wolnej chwili.
Krys 22:41, 19 cze 2015

No nie trzymajcie mnie Bozenka ma liche roze !!! Oj ..
monteverde 22:57, 19 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu cóż Ty wypisujesz o swoich różach masz śliczne ja nie mam takiej pięknej Chippendale jak Ty moja tak pięknie się nie przebarwia chyba mi Tomasz coś innego sprzedał wstawiłam u mnie rozwinięta ta piwonię która Ciebie interesowała buziole
Kasya 23:03, 19 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

W porównaniu do tego co pokazują dziewczyny to moje byle jakie, gliny brak to i róze kiepskie.....

moge wyslac
juz byli tacy co z workiem do mnie po gline przyjezdzali
barbara_kraj... 23:10, 19 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, co to za róża? Pnąca może?