Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:33, 20 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Jak zwykle zachwyciłam się oglądajac Twój ogród. Jak nie rh, to piwonie, teraz róze i wiele wiele innych roslin.
Chyba musisz Bogdziu zmienic nazwę , bo masz ogród 1000 gatunków, kazdy rownie piekny
I prosze nie narzekac na roze, bo masz tak piekne ze eh!!!
Czy Ty tez masz tak jak ja , ze stoisz nad swiezo rozwiniętym pakiem rózy i wzdychasz? Co mi nowe rozkwitają ro stoje i sie gapie. Nawet nie przypuszczałam, ze mozna spędzać tyle czasu patrząc na rosliny

Marzenko zdarza sie ze stoje ale nie za dlugo bo u mnie roboty nie brakuje. Jak wiesz nie mam kory i głównie zajmuję sie pieleniem i opryskami a M robi wszystko pozostałe, w kazdym razie mamy co robic kazdego dnia od rana do wieczora. Ja jestem zadowolona że jest robota bo nigdy nie umiałam posiedziec i nie miałam takiej możliwosci ale M chętnie by sie czasem wyłączył.Teraz latam co chwile do moich martagonów bo niektóre zakwitły pierwszy raz i liczę ile mam odmian ale jeszcze nie wszystkie kwitną wiec i liczenie musi poczekac. Zachwycam sie tez piwoniami , dzwonkami i kombinuję gdzie co przesadzic i w ten sposób zały czas mam zajecie.Pozdrówka.
Bogdzia 21:35, 20 cze 2015

anka_ napisał(a)

A u mnie leży duuuuża góra gliny po kopaniu stawu. Zapraszam.

Nie mam juz gdzie sadzic wiec i gliny przywozic nie bede , ogród zapchany do granic wytrzymalosciGdyby to było na poczatku tworzenia ogrodu to pewnie bym skorzystała.
Bogdzia 21:37, 20 cze 2015

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, od wczoraj siedzę w Twoim ogrodzie...jest co oglądać a Ty narzekasz na róże......jak piszecie o glinie do róż to sobie pomyślałam "kupować tylko róże i sadzić" i to nie po raz pierwszy ta myśl....a właściwie chyba najlepszy kierunek

Pewnie ze powinno sie to sadzic co bedzie najlepiej rosło na naszej ziemii, wiec Ula wybieraj odmiany i sadz, jesień szybko nadejdzie, bedzie łatwiej kupic ciekawe gatunki. Kombinuj które chcesz. Buziaki.
Bogdzia 21:38, 20 cze 2015

Krys napisał(a)

Ja tez mam halde gliny chetnych zapraszam pozdrowka

Szkoda ze nie wczesniej, teraz juz ogrodu nie zmienię.Buziaki Krysiu.
Bogdzia 21:41, 20 cze 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko swoich róż nie porównujemy z innymi ale kochamy takie jakie mamy. Najważniejsze to aby były zdrowe.

Ja mam inne większe miłosci ale dobrze popatrzec i na róze bo to że sa piękne jest oczywiste. W tym roku jakby mniej choruja bo tylko mszyce i mimułka trochę były, ale żeby tego w złą godzine nie powiedziec.
Bogdzia 21:44, 20 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Bogdziu, czy polecasz Eden Rose? Czy ona potrzebuje podpór? Czy jest mocną, nie chorującą różą? Chciałabym ją posadzić jako pojedynczy krzaczek dość wyeksponowany. Mam jeszcze inne typy np. różę Emshorn i zastanawiam się na którą postawić. Zależy mi żeby kwitła jak najdłużej.

Bardzo polecam Eden Rose. Jest wytrzymała i piekna . Delikatna uroda i zapach również. Emshorn ma juz urode mocniejszą i lepiej jest w ogrodzie widoczny , ma sporo zalet wiec musisz sama którąs wybrac. Obie mają podobne docelowe wysokosci więc tu róznicy nie ma wielkiej , choc Edenka bardziej podpór potrzebuje.
Bogdzia 21:46, 20 cze 2015

mala napisał(a)
Cudne róże....zakochałam się w nich ja mam trzy w ogrodzie i zawsze stoję nad ich kwiatami i się wpatruję w nie jak w obrazek...uwielbiam je

To kup jeszcze wiecej albo lepiej wszystkim powiedz ze takie chcesz prezenty na wszystkie możliwe okazje. Szybko będziesz miała kolekcje i sporo radosci. Pozdrawiam.
Bogdzia 21:52, 20 cze 2015

Kilka zdjec dzisiejszych

Bogdzia 21:55, 20 cze 2015

i mam taką dziwna piwonie która na kazdym pędzie ma kwiaty pełne i pojedyncze, śmieszna.

Kasya 22:32, 20 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Kilka zdjec dzisiejszych

powtórze te fotki bo warto