Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:38, 30 cze 2015

Kasya napisał(a)

a ja przerwalam podlewanie bo przyszly czarne chmury i zerwal sie wiatr a po godzinie spadlo wlasnie tyle co u ciebie...i po wszystkim...ech

Ja juz nie przerywam nawet jak przechodzacy ludzie mówia ze zaraz bedzie padac bo zawsze sie kończy tylko na zachmurzeniu i gdzie indziej idzie popadac np do Karoli ,Nikity, Krysi i Małgosi Blisko ale nie u mnie .
Bogdzia 21:39, 30 cze 2015

rozark napisał(a)
u mnie pokapało trochę (powietrze oczyściło) a u ciebie może lepiej?

Reniu u mnie tez tylko powietrze oczysciło , cały ogród podlewalismy na szczęście była woda w kranie.
Bogdzia 21:40, 30 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
U mnie też deszczu nie ma i nie było.. tylko pochmurno..

Aniu u Ciebie było tyle deszczu ze tonęłas w błocie i narzekałas a u mnie juz wtedy była susza.
Bogdzia 21:44, 30 cze 2015

anabuko1 napisał(a)
U mnie też sucho.Deszczyk nie pochodzi,nic nie podleje.
Te martagonki to masz cudne
A te kwiatuchy pod różą to?? Śliczne są.To jakieś dzwonki??

Aniu nie wiem o jakie kwiatki pod rózą chodzi , podaj zdjęcie. Martagony kocham sama nie wiem dlaczego , te czerwone najbardziej , Nie pachna , nie sa okazałe wiec chyba tylko dlatego ze drogieZartuję , lubie je bo takie naturalne i bezpretensjonalne i chyba pasuja do mojego ogrodu.Pozdrówka.
Bogdzia 21:52, 30 cze 2015

Mariusz napisał(a)
Fajny ten bodziszek, świetnie wygląda z dzwonkami. Poszukam tego pana na allegro, może ma tez inne, szukam do połączenia z jasnymi jarzmiankami.
Miłego dnia Bogdziu i dużo deszczu.

Za życzenia deszczu wielkie dzieki oby sie spełniły i porzadnie popadało. A bodziszka wspaniałego rozpatrywałes?Pozdrówka .
Bogdzia 21:54, 30 cze 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Ech ta woda. U nas też przewalają się chmury i nic. Coraz trudniej o wodę. Oglądałem w telewizorni program naukowy w którym przepowiadali że jak tak dalej pójdzie, to w 2035 roku zniknie lodowiec w Himalajach - i się zacznie walka o wodę w rzekach które są zasilane przez ten lodowiec.

Niezbyt miła prognoza. Lepiej niech sie nie spełni ale kto wie?????????????
an_tre 22:31, 30 cze 2015

Czytam, że nadal na brak opadów cierpisz i kranówka reglamentowana
u nas trochę popadało, nie mogę narzekać, tak że na kilka dni podlewanie odpada, ale noce zimne i pojawił się mączniak na floksach , a już myślałam, że tego lata sobie odpuści
życzę dobrego deszczyku
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bozga 22:38, 30 cze 2015

3 strony bez fotek- zlituj się i rzuć coś głodnym oczom
07_Rene 23:09, 30 cze 2015

U nas też kilka dni pochmurnych było, na deszcze się zbierała, ale nie padało... Dziś już gorąc, a ma być jeszcze większy. jak sie wzięlam za podlewanie to az mi wody w studni zabrakło. Choćby jaka burzę przywiało
Oglądałam Bogdziu Twoje wojaże ogrodowe Super wycieczki.
Bogdzia 23:15, 30 cze 2015

an_tre napisał(a)
Czytam, że nadal na brak opadów cierpisz i kranówka reglamentowana
u nas trochę popadało, nie mogę narzekać, tak że na kilka dni podlewanie odpada, ale noce zimne i pojawił się mączniak na floksach , a już myślałam, że tego lata sobie odpuści
życzę dobrego deszczyku
pozdrowionka

Mączniak raczej zawsze sie pojawia ale czytałam ostatnio jak wypowiadał sie pan doktor ze to wcale nie maczniak tylko roślina pozbywa sie niepotrzebnych lisci na dole które jej nie odżywiaja bo maja za mało światła. Moze tak jest rzeczywiscie?Pozdrówka Aniu.