Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 05:07, 02 lip 2015

marzena napisał(a)
Bogdzia, ja też z przyjemnością popatrzyłam na Twoje piękności

A u Ciebie jeszcze ładniej
Bogdzia 05:08, 02 lip 2015

Margarete napisał(a)
Piekna ta czerwona róża pod oknem
współczuje ci tego braku deszczu, u mnie niewiele ale popadywało troche w ub tygodniu, teraz zapowiedź upałów więc leje wode codziennie wieczorem....litrami, ale wiadomo - to nie to samo co deszcz.

Na szczęscie poprawiło sie z woda z kranu . Miłego dnia.
Bogdzia 05:11, 02 lip 2015

Urszulla napisał(a)

Widzę że miałaś nerwy- ale wiesz, masz ogród pokazowy i już udowodniłaś że na Saharze można mieć nie tylko ogród ale niemożliwe staje się możliwe!!!oczywiście dzięki właściwej codziennej pielęgnacji jakbyś zobaczyła u mnie ziemię to dopiero odechciałoby Ci się wszystkiego....kopałabym w ogrodzie całymi dniami ale po prostu nie mam sił do tego betonu

ale braku wody nawet w kranie Ci współczuję....w jednej szkółce widziałam ostatnio że mają duży basen (taki jak Ania ASC) z wodą do podlewania roślin....i łapią z nieba od wiosny.
Teraz rzeczywiście idzie fala upału...oby między tym coś pokropiło.

W tym ,,pokazowym" niedługo uschnięte rośliny tylko bedą. Upały coraz bliżej a deszczu nie widac, dopiero w czwartek moze bedzie to jeszcze ponad tydzień.Ja basenu nie zrobie bo i tak tyle wody co potrzebuje to nie rozniose po ogrodzie , musiałabym jakiegos ciężarowca wynajac do noszenia.Czasem mam ochotę to wszystko zostawic i isc znów do bloków.
Bogdzia 05:12, 02 lip 2015

Mysza napisał(a)
Jakie duże masz te różyczkiPiękne

Dzieki . Miłego dnia.
Iwk4 06:55, 02 lip 2015

Bogdziu, chcę się upewnić. Rh teraz zawiązują przyszłoroczne pąki. Jak często je teraz nawozić nawozem do rh?
Kasya 08:30, 02 lip 2015

Czy wiesz ze na srodę zapowiadaja u was 38 stopni ?? masakra...
Bogdzia 08:35, 02 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, chcę się upewnić. Rh teraz zawiązują przyszłoroczne pąki. Jak często je teraz nawozić nawozem do rh?

Wystarczy raz ale podlej wodą.
Bogdzia 08:37, 02 lip 2015

Kasya napisał(a)
Czy wiesz ze na srodę zapowiadaja u was 38 stopni ?? masakra...

Wiem ze zapowiadaja ale nie wiem jak przeżyje ja i moje roślinki..zwariowała ta pogoda .
12:50, 02 lip 2015
u mnie też deszczu nie bylo ....mam beton na rabatach...podlewam przesadzanki ...i warzywnik reszta musi sobie jeszcze radzić jak będzie omdlala to bede podlewać...

robiłam rewolucje spokojnie bo nadawali na sobote i niedziele deszcz ...a tu zonk..

najgorzej przesadzanie zniosła perowska ....mogłaby się obecnie nazywać...podsuszana wyglada koszmarnie! ...jak sie nie opamięta to kupie nową albo co innego.
Krys 13:49, 02 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

No to sie narobiło. Małgosia nie ma samochodu, Renia nie była pewna czy pojedzie i w końcu nie wiadomo kto może jechac swoim samochodem.

Masz wiadomość