Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Luki 22:46, 19 lip 2015

Bogdziu piękne masz liliowce i sporo ich masz , ale wiesz jak u mnie wyglądają liliowce tzn gdzie rosną, a mam ich 70 i w tym roku niestety cały przedogródek to kwitnąca, a raczej niekwitnąca katastrofa, przynajmniej te upały i duża wilgotność otworzyła ostatnie kwiaty najładniejszych odmian. Ścisk im nie służy
Dobrze, że nie pojechałem na pola z liliowcami bo bym znowu przywiózł
Bogdzia 22:59, 19 lip 2015

an_tre napisał(a)
Bożenko twoja kolekcja liliowców jest naprawdę imponująca
czekasz jeszcze na deszczyk? u nas przeszła nawałnica, było trochę strasznie ale ogród podlany, na kilka dni starczy
pozdrowionka

Nie padało u mnie i pewnie nie bedzie . Jutro dzieci wracaja i sie martwię zeby sie w taką nawałnicę nie dostały.Będzie nerwowy dzień.Pozdrówka Aniu, dobrze ze masz podlane.
07_Rene 23:01, 19 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Juz wolę podlewanie od nawałnicy.

Ja też
U mnie dzisiaj już trzecia burza... Pada, chwilami nawet mocno. Ale na szczęście wiatru nie ma Przynajmniej rodki mi dobrze zmoczy, bo mimo że je podlewam to jakieś marne przy tych upałach.

Piękna ta Dortmund, ostatnio gustuje w jednopłatkowych
Bogdzia 23:03, 19 lip 2015

Luki napisał(a)
Bogdziu piękne masz liliowce i sporo ich masz , ale wiesz jak u mnie wyglądają liliowce tzn gdzie rosną, a mam ich 70 i w tym roku niestety cały przedogródek to kwitnąca, a raczej niekwitnąca katastrofa, przynajmniej te upały i duża wilgotność otworzyła ostatnie kwiaty najładniejszych odmian. Ścisk im nie służy
Dobrze, że nie pojechałem na pola z liliowcami bo bym znowu przywiózł

Moje w tym roku też urodą nie oszałamiaja cos im nie pasuje ten rok. Jak juz masz scisk to lepiej nowych juz nie kupuj, wiem to z doświadczenia własnego

Bogdzia 23:04, 19 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Ja też
U mnie dzisiaj już trzecia burza... Pada, chwilami nawet mocno. Ale na szczęście wiatru nie ma Przynajmniej rodki mi dobrze zmoczy, bo mimo że je podlewam to jakieś marne przy tych upałach.

Piękna ta Dortmund, ostatnio gustuje w jednopłatkowych

Rodki z takiej pogody bedą zadowolone. Mogą nawet podrosnac.Dortmund jeszcze male ale piękne są jak urosna i długo kwitną. liczę na to bardzo .Pozdrówka.
Ivvvona 23:06, 19 lip 2015

Bogdziu, znów miałyście wspaniałą wyprawę do pięknych ogrodów, relację zdjęciową obejrzałam z zachwytem. Twoja kolekcja liliowców również imponująca. U nas wczoraj trochę padało, a dziś po tym upale znów trzeba było podlewać. Pozdrówka
23:08, 19 lip 2015
to ja mam kilka zwykłych-przypadkowych liliowców 3 sezon się nimi zachwycam ...a ty masz 40 haaa
te rózowo-fioletowe i biało-rózowe mi się podobają

chyba powinnam poszukać dla takich jakiejś dobrej miejscówki
Bogdzia 23:17, 19 lip 2015

Ivvvona napisał(a)
Bogdziu, znów miałyście wspaniałą wyprawę do pięknych ogrodów, relację zdjęciową obejrzałam z zachwytem. Twoja kolekcja liliowców również imponująca. U nas wczoraj trochę padało, a dziś po tym upale znów trzeba było podlewać. Pozdrówka

U mnie było tak samo ale co to za deszcz jak w wiadrze pod rynną 10cm wody było a 2km ode mnie ulewa wczoraj była , ściana deszczu.
Bogdzia 23:20, 19 lip 2015

eee_taam napisał(a)
to ja mam kilka zwykłych-przypadkowych liliowców 3 sezon się nimi zachwycam ...a ty masz 40 haaa
te rózowo-fioletowe i biało-rózowe mi się podobają

chyba powinnam poszukać dla takich jakiejś dobrej miejscówki

Moje też sa zwykłe i przypadkowe. Kupowane jak mi sie podobały.Większosc znam z nazwy ale wcale nie wszystkie.
paniprzyroda 00:02, 20 lip 2015

Liliowce, które dostałam od Ciebie na majowym pikniku zakwitły U mnie były dwie potężne burze, na szczęście bez większych strat. Ale deszczu spadło razem 14 mm. Jeszcze wczoraj wieczorem podlewałam. Buziak.