Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

rozark 08:21, 20 lip 2015

a ja się załapałam na skraj burzy, gdzieś szła od Zgierza, tylko trochę powiało, żadnych strat, same zyski - podlało ogród i dzisiaj zamiast podlewania będę wsadzać ostanie doniczki , wreszcie mogę łopatę wbić w ziemię

szkoda tylko ze ten deszczyk nie dotarł do ciebie
mirkaka 11:38, 20 lip 2015

Bogdziu, chyba powinnaś zmienić nazwę wątku, na" nie tylko rododendronowy" masz piękną kolekcję liliowców, a jeszcze róże i powojniki jeżówki, wszystko podziwiam
Ewa777 12:51, 20 lip 2015

Mnie też zachwycają Twoje liliowce i chyba lilie też - nie rozróżniam ich U mnie nie było burzy, ale dobrze popadało wczoraj i dziś rano
rozajerycha 12:53, 20 lip 2015

3640 szok normalnie,ale nie dziwi absolutnie!
Bogdziu piekny motylek dziękuję ,polecam się na przyszłość
Tulę mocno i cmokam w oba policzki.
Martek
Dorota123 13:52, 20 lip 2015

Oglądam i myślę" ależ ma dużo pięknych liliowców" a za chwilę widzę dużo pięknych floksów - u Ciebie wszystko piękne.
Urszulla 14:24, 20 lip 2015

mirkaka napisał(a)
Bogdziu, chyba powinnaś zmienić nazwę wątku, na" nie tylko rododendronowy" masz piękną kolekcję liliowców, a jeszcze róże i powojniki jeżówki, wszystko podziwiam

Czytałam ten wpis i bardzo mi się spodobał

Rzeczywiście tak jak pisałaś liliowce powinny być oddzielnie wyeksponowane i musi ich być dużoale chyba nawet namiastka u Ciebie cieszy oko, wprawdzie nie wiem gdzie masz je po kątachchyba im dobrze byłoby nad stawem- taki mikroklimat
Urszulla 14:26, 20 lip 2015

Acha, jeszcze mi się przypomniało o tym kompostowniku Alinki potwierdzam że znam to miejsce i zgapiłam od niejha,ha
Alinka ma niesamowite osiągnięcia w dziedzinie uprawy bylin
Margarete 14:28, 20 lip 2015

Moje liliowce zawstydzone przez porówanie do twoich biorą sie za robotę i pokazuja wreszcie swa piekna strone.., zaczynaja kwitnąc w wiekszej ilości - pisząc "moje" mysle że one przecież "twoje" bo od ciebie i od Karoliny je dostałam oraz od kuzynki a sama kupiłam tylko 1 szt ciemnofiletowego ale na ryneczku wiec nazwy nie znam ale ładny jest.
Twoje sliczne i jaka u ciebie ich rozmaitośc jest..

Burza wczorajsza u nas przeszła bokiem choc wiało mocno aż moje drzewa w ogrodzie i w lesie zginały sie w pół...ale deszcz popadał troszke w nocy, bez nawałnic i ulewy sie obyło na szczescie - jak patrzyłam co ta pogoda narobiła ludziom to mi dreszcz po plecach przeszedł, współczuje im tych strat...

Buziaki zostawiam !
Pszczelarnia 14:35, 20 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Widzę ze wiele osób jest zaskoczonych ogrodem Konrada. Ja też byłam . Mimo wielu zdjec dokładnie oglądanych inaczej go sobie wyobrazałam a przede wszystkim nie widziałam celu w instalacji tych drzwi a ten pomysł teraz bardzo mi się spodobał. Pięc całkiem róznych ogrodów nie tak łatwo połączyc w spójna całośc a te drzwi to zrobiły świetnie.No i Konrad pisze ze nigdy nie liczył tych pokoi wiec nie ma to jak wpuścic obcych ludzi to od razu Ci majatek podliczaTo oczywiście zart to majątku nie liczyłysmy tylko te pokojei to tylko chyba ja taka dociekliwa byłam

Wpuścić matematyków ...

Bogdziu, masz aż 5 Dortmund-ów? A ja nie wiem, gdzie by choć jednego upchać. Tak mi się podoba.

Urlop mój polega na myśleniu o ogrodzie bez ograniczeń czasowych i czekanie na sierpień (reorganizacja bylin).
MirellaB 17:06, 20 lip 2015

Bogdziu kwiatki piękniutkie