Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:19, 27 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Doczytałam, że ciut i u Ciebie popadał deszczyk...choć pewno tylko powietrze odświeżył. Zdjęcia ptaszków w poidle cudne....potrafisz obserwować naturę. Pewno fotki i z tego wątku Ciebie zainteresują

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5833-ogrod-pod-czarnymi-orzechami?page=27#post_1

Buziaki zostawiam i deszczu jeszcze więcej życzę, cobyście nie musieli tyle stać z wężem ogrodowym....

Byłam , piekne zdjecia , dzika przyroda tak blisko człowieka ale i u nas łos wczoraj do Warszawy sie wybrał.
Bogdzia 10:20, 27 sie 2015

Milka napisał(a)
A u mnie nic nie padalo, zeby ogrod odzyl, trzeba by z 2 dni porzadnego deszczu.

Stale pokazuja ze u was ma padac nie wiem dlaczego Ciebie omija.
Bogdzia 10:20, 27 sie 2015

Edyta10 napisał(a)
dobrze,że popadało i u Ciebie, chociaż to i tak mało,ale bądźmy dobrej myśli

Nic innego nie pozostaje
Bogdzia 10:21, 27 sie 2015

rozark napisał(a)
miłego dnia

Wprawdzie dzis juz inny dzień ale również miłego życzę.
Bogdzia 10:22, 27 sie 2015

Ewa napisał(a)

Normalnie poplułam ekran..... jak to chyba Gierczusia kiedys napisała i śmieje sie do łez, az mi sie kot przyglada Bogdziu jak tu u Ciebie rozgrzeszenie dostać ? muszę się jakoś usprawiedliwić.....najwazniejsze ,ze sie nie nudziłam nic a nic, bo podziwiałam piekne okoliczności przyrody Dolnosląskie. Spełniłam marzenie swoje i byłam w Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu. Ale swój ogród zostawiłam w dobrych rękach
Pozdrawiam Cię serdecznie i ściskam ciagle sie do Ciebie Bogdziu usmiechając ...

Oj ogród botaniczny we Wrocławiu też bym chciała obejrzec, zatem masz wybaczone Ewciu. Zdjęcia piękne. Buziaki.
Bogdzia 10:23, 27 sie 2015

Kasya napisał(a)
Słonecznego dnia i deszczowej nocki życzę
Pozdrawiam

Deszczowej nocki nie było niestety skończyło się na pólgodzinnym drobnym deszczyku . Pozdrówka sle.
Bogdzia 10:24, 27 sie 2015

Agatek napisał(a)
Śliczne ptaszynki

Dzięki.
Bogdzia 10:27, 27 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
U mnie też g..o a nie deszcz padał.. za to rachunek za wodę dostałam... ale jest zielono..

U mnie nikt rachunków za wodę nie wystawia i nikt liczników nie kontroluje. Samemu się sprawdza i płaci wiec sobie płacę jak mam nadwyżki pieniężne.U mnie trawa wysuszona i juz jej nawet nie podlewam bo przy niskim ciśnieniu musiałabym całą noc podlewac. Ledwie utrzymuję rh w jakiej takiej choc coraz gorszej kondycji.
Bogdzia 10:34, 27 sie 2015

lilarosa napisał(a)
Ha! Ja też wczoraj dostałam rachunek za wodę.. fakt, że od 2 lat płaciłam tylko jakieś śmieszne kwoty (zaliczkowo) ale po odczytaniu faktycznego stanu licznika wyszła kwota ... czterocyfrowa M. tylko skwitował: sadź dalej te swoje RH i hortensje a pójdziemy z torbami.
Nie-tanie jest życie ogrodnika Wakacje we własnym ogrodzie mogą kosztować tyle, co zagraniczna wycieczka

Miłego dzionka!

Nie wiem czy masz nawadnianie automatyczne ale ja podlewajac codziennie z węża wcale tak dużo wody nie zużywam. W tym roku od stycznia zużyłam 210m . Fakt że gdyby ciśnienie było lepsze to pewnie wiecej bym zużyła ale jest kiepskie i przez to mniej wychodzi. Przejrzałam od 2011r ile zużywam rocznie , wyszo od 200do 300m w tym roku będzie pewnie tez w tych granicach wyższych. Rh muszą byc latem podlewane więc i wyniki podobne.Myśle ze przy automatycznym podlewaniu wyjdzie więcej bo podlewa równiez tam gdzie roślin nie ma na calej długosci węża i u mnie tylko to co pod krzaki wleje .Poniewaz nie mam kanalizacji to woda stosunkowo tania i jedyny problem jest w tym by tylko była bo bywa ze jej brakuje.
Margarete 10:44, 27 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Małgosiu trzy godziny to nawet z najmniejszego deszczu sie uzbiera a u Ciebie i tak ziemia była wilgotna. U mnie padalo dopiero od 17 (4 godz szło od Ciebie do mnie a przeciez nie jest daleko) i tylko pół godziny padało bardzo oszczędnie i z przerwą.Ale i tak się cieszę bo deszcz lepszy od wody z kranu.

To fakt..długo szło, pewnie jak ja bym sie rozpędziła do ciebie to bym szybciej pieszo doszła, niż ten deszcz...
Buziaki zostawiam !
Napisałam na pryw.