Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 11:15, 28 sie 2015

Bozenko, poczytalam u Małgorzaty i przypomniało mi się...
Zawsze jak zrobię chlodnik to robi się chłodniej i pada
Z tego powodu często mam od eMa zakaz.
Może ty spróbuj czy podziała
JulkAd 14:20, 28 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Byłam , piekne zdjecia , dzika przyroda tak blisko człowieka ale i u nas łos wczoraj do Warszawy sie wybrał.

Bogdziu myśmy się śmiali, że żadna tragedia(na szczęście) się nie zdarzyła i łoś wypełnił wiadomości na kanałach informacyjnych
JulkAd 14:39, 28 sie 2015

U mnie dzisiaj się ochłodziło i kropi, ale nie łudzę się, że to coś da, na pewno będzie podlewanie....a jutro upał już zapowiadają. Wbrew prognozom, obfitego deszczu życzę...pozdrówka
MirellaB 16:48, 28 sie 2015

Bogdziu u mnie dzisiaj rano popadało, ale nie na taki deszcz czekam. pokropiło i tylko chwasty ruszyły bardziej, reszta nie podlana
Bogdzia 20:24, 28 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
A ja mam zostawione wiadro. i mierzę ile napadało z nieba ..wystarczy zmierzyć głębokość I Pi razy drzwi da tyle co spadło na metr kwadratowy.np 5 cm wody w wiadrze.. to pół litra na metr Gorzej jak mierzyłam ilość opadu w taczce. a ta ma dziwne kształty... wiec pojemność wody do powierzchni łapiącej była już zadaniem dla 4 klasy szkoły podstawowej

Chociaż teraz może dla klasy maturalnej

Dobry dowcip..

Matura 1960 r.

Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal?

Matura 1970 r.

Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Koszty uzyskania przychodu wyniosły 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal?

Matura 1980 r.

Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Koszty uzyskania przychodu wyniosły 4/5 tej kwoty. Ile procent stanowi zysk drwala?

Matura 1990 r.

Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Koszty uzyskania przychodu wyniosły 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal i jaki wpływ miała jego praca na otoczenie drzewa (uwzględnij sąsiadującą z drzewem florę i faunę)?

Matura 2000 r. (tylko dla zainteresowanych)

Drwal sprzedał drewno za 100 zł. W tym celu musiał wyciąć kilka starych drzew. Opisz w kilku zdaniach, jak w tej sytuacji czuły się biedne zwierzątka leśne i rośliny? Jak bardzo niekorzystne dla środowiska jest wycinanie starych drzew?

Matura 2010 r.

Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Drwal zarobił 20 zł. Zakreśl liczbę 20.

Matura 2020 r.

Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Pokoloruj drwala.

Matura na 2020 r akurat dla mnie bo sie całkiem odzwyczaiłam od myślenia, rozleniwienie umyslowe mnie ogarnia.Czytalam juz to kiedys nie pamiętam gdzie a moze Ty juz pisałas?, dobre i prawdziwe.
Mierzyc wysokosci slupa wody w wiadrze mi sie nie chce bo musiałabym z miarka chodzic. Sposób oczywiscie najprostszy ale ja swój lubie.
Bogdzia 20:25, 28 sie 2015

Kasya napisał(a)
Bozenko, poczytalam u Małgorzaty i przypomniało mi się...
Zawsze jak zrobię chlodnik to robi się chłodniej i pada
Z tego powodu często mam od eMa zakaz.
Może ty spróbuj czy podziała

Robiłam chłodnik (bardzo lubie ) i robiłam domowe lody ale nie pomogło.
Bogdzia 20:27, 28 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Bogdziu myśmy się śmiali, że żadna tragedia(na szczęście) się nie zdarzyła i łoś wypełnił wiadomości na kanałach informacyjnych

Masz racje był odpoczynek od polityki.
Urszulla 20:28, 28 sie 2015

Dowcip Ani to nie dowcip ale rzeczywistość ha,ha pośmiałam się.
Bogdzia 20:30, 28 sie 2015

JulkAd napisał(a)
U mnie dzisiaj się ochłodziło i kropi, ale nie łudzę się, że to coś da, na pewno będzie podlewanie....a jutro upał już zapowiadają. Wbrew prognozom, obfitego deszczu życzę...pozdrówka

U mnie tez sie ochłodziło ale nie kropilo. Był fajny dzień a ja myśląc że znów bedzie ciepło domowe roboty zaplanowałam. Dzieki temu ochłodzeniu mogłam wczesniej podlac ogród i mialam więcej wody bo inni na to nie wpadli.
Bogdzia 20:30, 28 sie 2015

Urszulla napisał(a)
Dowcip Ani to nie dowcip ale rzeczywistość ha,ha pośmiałam się.

Niestety dużo w tym prawdy.