Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

13:12, 04 wrz 2015
Bogdzia napisał(a)

Padało! Od 5,45 do 5,53 mało ale i tak niźle bo spadło około 1 l na 1m kwadratowy. Nie zapewnia to dostatecznej ilosci wody ale i tak się liczy.Również pozdrawiam.

u mnie też spadło cosik w nocy ...nie mierzyłam ....ale to pozwoliło mi na wykonanie zaległego odplewinia...na jutro planuje przesadzanki ......."WREŚCIE"!
Bogdzia 13:16, 04 wrz 2015

jona napisał(a)
Witaj . Na fali rozmów o ptakach ujawnię, że bywam często w Twoim wątku. Nie odzywam się, bo trochę mnie onieśmiela i piękny ogród, i staż ogodowiskowy. No więc siedzę jak mysz pod miotłą i czytam, bo wiedzy tu dużo . W swoim ogrodzie lubię obserwować nie tylko kwiaty, ale też zwierzęta. Nic więc dziwnego, że trafiłam do Ciebie . Pozdrawiam

Miło mi czytac takie słowa szczególnie w roku kiedy załamuje sie wyglądem mojego ogrodu. Kiepsko wyglada ale na zdjeciach tego nie widac no wiec pokazę jedno z wczoraj, trawa tragiczna. Dzis malutko popadało , jest szansa ze w niedziele znów popada, moze trawa odzyje a jeśli nie to trzeba bedzie siac od nowa.

Staz ogrodowiskowy mam duży może nawet juz za duży bo ile można pisac o jednym ogrodzie ale niedługo na jakis czas zamilknę, troche to potrwa zanim wrócę.Jak wiec widzisz nie ma powodu bys czuła się onieśmielona, bo wszyscy mamy z ogrodu radosc ale i smutek ale radosci jest więcej i to się liczy.Dziekuje Ci za miłe słowa i wieczorkiem obiecuje wpasc do Ciebie no chyba jeszcze nie miałam okazji. Serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 13:18, 04 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

u mnie też spadło cosik w nocy ...nie mierzyłam ....ale to pozwoliło mi na wykonanie zaległego odplewinia...na jutro planuje przesadzanki ......."WREŚCIE"!

Ja tez planuje pracę w ogrodzie ale chciałam szybko odpisac i juz lecę wykopac na jutro roślinki do wzięcia do W-wy i mam nadzieję ze tez albo cos poprzesadzam (piwonie) albo trochę popielę. Pozdrówka.
JulkAd 13:19, 04 wrz 2015

Bogdziu trawa odżyje. U mnie ciut tylko lepiej.
Bogdzia 13:20, 04 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Czyli Bogdziu słowem co kot napłakał ....ale też wodą nie odparuje tak szybko. Pozdrówka

Bede dzis i tak podlewac bo ziemia bardzo sucha , na szczęście woda juz tak szybko nie odparowuje i to sie liczy również. Macham.
Bogdzia 13:20, 04 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
Bogdziu trawa odżyje. U mnie ciut tylko lepiej.

Mam nadzieje i Tobie również tego zyczę.
Bogdzia 13:21, 04 wrz 2015

Margarete napisał(a)
I jak ? popadąło choć troszkę ?

Gosia napisz czy u Ciebie więcej padało? Do zobaczenia jutro.
Margarete 14:15, 04 wrz 2015

Bogdzia napisał(a)

Krysia wyciągaj makijaz spod krzaków i sadz na najlepszym miejscu , mało kto ma medalistkę.

O kurcze......to ja też wyciągam go na front, mam 2 sztuki dzieki Krysi
Margarete 14:17, 04 wrz 2015

Bogdzia napisał(a)

Gosia napisz czy u Ciebie więcej padało? Do zobaczenia jutro.

Też niewiele, ale teraz znówzaczęło troche popadywać....jest nadzieja... na weekend mogłoby przestac w dzien ale w nocy niech pada....
Do zobaczenia !
Mala_Mi 16:05, 04 wrz 2015

Trawa odbije.... da radę.. ale widok stepu smuci

U mnie błękit nieba.. a kawałek dalej eM dzwonił, że pada..