Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:34, 01 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bogdzia wpadam do Ciebie w Nowym Roku 2016....to na którym wątku balujecie? Udała się gdzieś impreza?

Niestety balowania na forum nie było albo ja o tym nic nie wiem. Byłam do północy ale bardziej porzadkowałam zdjecia niz pisałam bo mało osób było.
Bogdzia 08:36, 01 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Podczas ostatniej bytności w ogrodzie, znalazłam wykopane przez nornice cebulki ranników. Miały już zalążki kwiatków. Po kilka żółtych kropeczek.
Myślę, że jak zimowe chłody szybko miną, a słoneczko świecić będzie , to te najszybciej będą widoczne.
Też mam nadzieję na szybkie starty ogrodowe.

Haniu widok Twoich ranników , krokusów i przebisniegów pewnie nigdy nie będzie pobity na forum. Cały rok mam go przed oczyma.U mnie -11 stopni ale wysoko nad ziemią.
Bogdzia 08:36, 01 sty 2016

Urszulla napisał(a)
Śliczne te kwitnące rodki. Jak Ty dajesz radę co roku przeczekać zimę do maja, naprawdę Cię podziwiam, przecież to istne tortury

Zdjecia oglądam
Bogdzia 08:37, 01 sty 2016

Karol99 napisał(a)

Ten fioletowy jest prześliczny. Pierwszy raz taki widzę.

Nazywa sie Blutopia.
08:45, 01 sty 2016
zachłysnęłam się kolorem

PS. widzę historyczne cebulowe......w połowie lutego wyruszamy do ogrodu....o ile śniegu nie będzie

do tego czasu... jak dla mnie mogłaby być regularna lekka zima
hanka_andrus 14:44, 01 sty 2016

Zajęczymi skokami skaczemy do wiosny. Raz mróz, innym razem odwilż. Ale tak wg mego kalendarza tylko 60 dni. Co to jest? A jak dobrze słońce przygrzeje, to i wcześniej może być.
Pogody życzę wg aktualnych zapotrzebowań. Ja zamawiam słońce, bo tego u mnie najmniej.

Pozdrawiam noworocznie!
Bogdzia 14:55, 01 sty 2016

eee_taam napisał(a)
zachłysnęłam się kolorem

PS. widzę historyczne cebulowe......w połowie lutego wyruszamy do ogrodu....o ile śniegu nie będzie

do tego czasu... jak dla mnie mogłaby być regularna lekka zima

Ja tez bym chciała lekkie zimy i do tego nie za gorące lata , no i deszczyku więcej niz u mnie pada.Może się nam spełnią marzenia?
Bogdzia 15:00, 01 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Zajęczymi skokami skaczemy do wiosny. Raz mróz, innym razem odwilż. Ale tak wg mego kalendarza tylko 60 dni. Co to jest? A jak dobrze słońce przygrzeje, to i wcześniej może być.
Pogody życzę wg aktualnych zapotrzebowań. Ja zamawiam słońce, bo tego u mnie najmniej.

Pozdrawiam noworocznie!

Hania prezenty porozdawała i teraz do swojej postaci wróciła.Chcesz słoneczka a ja deszczu , gdyby się dało zamienic to jestem chętna, moze nie całkiem odwrotnie ale pół na pół chętnie. Może nowy rok uslyszy i zamieni?Po nowym roku kazdy dzień zbliża do wiosny. Od połowy miesiąca zaczna się zamawiania roślin w internecie , jakies róże i powojniki zamówię , będzie wybieranie a to juz jak wiosna.Macham.
an_tre 15:45, 01 sty 2016

Wpadam z Noworocznym pozdrowieniem
Niech wszystkiego w naszych ogrodach będzie w sam raz
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
boguslawa_ma... 18:27, 01 sty 2016

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku