Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:37, 25 sty 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu ty wiesz że znowu mój wiąz jest w niebezpieczeństwie? Wydali decyzję że nie ma potrzeby badania wpływu inwestycji na środowisko bo że nie stwierdzono np lęgów zagrożonych ptaków. Dasz wiarę? Na szczęście mam zdjęcie dudka jak siedzi bidul na drzewie obok. A populacja tego gatunku maleje ponoć właśnie ze względu na wycinkę zadziuplonych drzew. I znowu muszę się odwoływać Nigdy nie zrozumiem chyba tych ludzi w urzędach Sorry że ci tak przynudzam, ty wiosnę zaczynasz a ja smuty wyciągam, ale chyba tylko ty mnie tutaj zrozumiesz
Czemu nie chce ci się jechać do Poznania? Jedź, fajnie będzie

Moniko zaczynam od Ciebie bo się zdenerwowałam. Musisz pismem poleconym, napisac zeby był ślad i zdjecie zamiescic dudka bo on w Polsce oczywiście jest pod ścisłą ochroną gatunkową.Pisz jak najostrzej i jak najszybciej zeby decyzje ostateczne nie zapadły. Co do Poznania to jakos nigdy mnie tam nie ciągnęło znaczy na Gardenię, chyba jednak nie pojadę.
Bogdzia 20:41, 25 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Dzisiaj u mnie jakoś wiosnnie było... Ale nie ma co sie wiosną zachłysnąć bo jeszcze zima może wrocić nawet pod koniec lutego...

U mnie snieg zacząl topniec ale na razie wiosny nie czuc.
Bogdzia 20:45, 25 sty 2016

Ewa777 napisał(a)
U Ciebie, Bogdziu, już przygotowania do wiosny Nasionka kupione, cebulki lilii też. Muszę też się wybrać po nasionka
Piękne są te Twoje krokusy

Mało nasion kupuję bo nie mam gdzie sadzic i nie lubię wysiewów na parapetach ale na piwonie jeszcze chciwym okiem patrzę . Pewnie i róż dokupię choc ich nie lubie i powojników ale na razie tylko lilie zamówione.Muszę eMa urobic by skopał znów trawniczka kawałek

Zapomniałam napisac że avatarek masz super, myślałam ze to ktos nowy.
Bogdzia 20:49, 25 sty 2016

EPODLAS napisał(a)
Jak fajnie że już u niektórych wiosenne powiewy czuć. U mnie jeszcze nic. Dzisiaj myślałam o wiosennym przycinaniu krzewów. Więc jednak o wiośnie myślę. Moja psina odeszła i smutno mi.

Wiem o Twoim piesku , rzeczywiscie smutne . Ja po odejsciu mojego juz więcej nie chcę miec zwierzat.U mnie też jeszcze wiosny nie czuc , boję sie jak zacznie sie wegetacja ile roślin nie przetrzymało tych mrozów , oczywiscie głównie to będą pewnie nowo sadzone rosliny.
Bogdzia 20:51, 25 sty 2016

Kindzia napisał(a)
Bogdziu wprawdzie ja jeszcze w głębokiej zimie jestem ze wszystkim (intensywny okres w pracy i po południu padam na twarz), ale cieszy mnie dość mokra zima, deszcz i śnieg...podlewać przynajmniej nie musimy

Macham, buzi daję

Była dzis u Ciebie Kasiu i czytałam ze zapracowana jestes wiec nic nie napisałam. To u Ciebie co rok trudny czas wiec nie chciałam żebys musiała odpisywac ale fajnie jak zaglądasz. Byle do wiosny.Buziaki.
roma2 21:07, 25 sty 2016

Na przekór pogodzie, chodzę sobie po pierwszej części Twojego wątku i cmokam z zachwytu Pisałaś Bogdziu u mnie, żeby nie stękać na brak drzew, tylko je sadzić na pustkowiu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=944106862291401&set=a.595212837180807.1073741827.100000762896461&type=3&theater

Posłuchałam. Zagajniczek brzozowy... będzie. Posadzone jesienią maluchy, mam nadzieję będą pięknie rosły.
Osobne podziękowania za wątek o ptakach.
Bogdzia 21:21, 25 sty 2016

roma2 napisał(a)
Na przekór pogodzie, chodzę sobie po pierwszej części Twojego wątku i cmokam z zachwytu Pisałaś Bogdziu u mnie, żeby nie stękać na brak drzew, tylko je sadzić na pustkowiu.

file:///C:/Users/U%C5%BCytkownik/Desktop/przedzia%C5%82ka/stycze%C5%84%202016/SDC11685.JPG

Posłuchałam. Zagajniczek brzozowy... będzie.
Osobne podziękowania za wątek o ptakach.

Drzewa są potrzebne a brzozy jedne z piękniejszych wiec fajnie ze bedzie zagajnik ale uważaj zeby nie posadzic ich za dużo bo problem z wycięciem jednak trudny . Młode można wycinac , chyba do 5 lat więc trzeba dobrze w tym czasie sie przyglądac i w porę usunąc jesli by było za dużo. Podziwiam że czytasz mój pierwszy wątek, kiedys też do niego wróciłam ale cierpliwosci starczyło mi chyba na 20 stronPozdrówka serdeczne.Idę do Ciebie.
roma2 21:50, 25 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Drzewa są potrzebne a brzozy jedne z piękniejszych wiec fajnie ze bedzie zagajnik ale uważaj zeby nie posadzic ich za dużo bo problem z wycięciem jednak trudny . Młode można wycinac , chyba do 5 lat więc trzeba dobrze w tym czasie sie przyglądac i w porę usunąc jesli by było za dużo. Podziwiam że czytasz mój pierwszy wątek, kiedys też do niego wróciłam ale cierpliwosci starczyło mi chyba na 20 stronPozdrówka serdeczne.Idę do Ciebie.

Będę pamiętać o brzozach. Ha, Tobie cierpliwości starczyło na krótko, ale jak potrzeba przyspieszonego kursu o ogrodnictwie, to same skarby się odkrywa! I u Ciebie i u Danusi i Małej Mi i Gabrieli i u Pszczółki iiii mogłabym tak do rana chyba wymieniać. To skarb, dostawać wiedzę od doświadczonych ogrodników.
Bogdzia 22:17, 25 sty 2016

roma2 napisał(a)

Będę pamiętać o brzozach. Ha, Tobie cierpliwości starczyło na krótko, ale jak potrzeba przyspieszonego kursu o ogrodnictwie, to same skarby się odkrywa! I u Ciebie i u Danusi i Małej Mi i Gabrieli i u Pszczółki iiii mogłabym tak do rana chyba wymieniać. To skarb, dostawać wiedzę od doświadczonych ogrodników.

Więcej cierpliwosci miałam u Ciebie i cały watek przeczytałam
Madzenka 06:54, 26 sty 2016

Bogdziu wszyscy u mnie w pracy narzekaja na deszcz, ja sie nie odzywam ale ciesze się , ze zimozielone łapią oddech, bo po tych mrozach tak marnie wygladały