Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 08:06, 26 sty 2016

Czyli nie wszystkich denerwuje mżawka
Breli do czytania z domu zapomniałam, mają mi donieść...to sobie z O. na nie czekam

Macham
iwonadm 13:51, 26 sty 2016

Bogdziu widziałam Twój wpis u Małej Mi czy masz doświadczenie z Lilyp..
czy kupowałaś na wiosnę lilie albo liliowce od nich. Jaki mają towar i opinie. czy liliowce są w kłączach czy w doniczkach?
Bogdzia 18:57, 26 sty 2016

iwonadm napisał(a)
Bogdziu widziałam Twój wpis u Małej Mi czy masz doświadczenie z Lilyp..
czy kupowałaś na wiosnę lilie albo liliowce od nich. Jaki mają towar i opinie. czy liliowce są w kłączach czy w doniczkach?

Co rok na wiosne lilie u nich kupuję od czterech lat, a na jesieni krokusy. Ogólnie jestem zadowolona mimo że raz cebulka za 27 zł przyszła zgniła a na reklamację wogóle nie zareagowali , a drugi raz cebulki jednego gatunku były dosc kiepskie. Porównujac z innymi sklepami internetowymi uwazam że i tak mają najładniejsze a sporo kasy juz u nich zostawiłam.Z moich porównań z innymi sklepami ceny i jakośc są najlepsze mimo ze jak juz pisałam zdarzaja sie czasem przykre niespodzianki ale jest ich mało.Liliowców u nich nie kupowałam wiec nic nie powiem.
Bogdzia 18:59, 26 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Bogdziu wszyscy u mnie w pracy narzekaja na deszcz, ja sie nie odzywam ale ciesze się , ze zimozielone łapią oddech, bo po tych mrozach tak marnie wygladały

Też bym deszczu chciała ale u mnie nie pada ale snieg pomału się topi. Może w tej chwili nawet lepiej ze nie pada bo ziemia zamarznieta i woda nie wsiąka.
Bogdzia 19:00, 26 sty 2016

Kindzia napisał(a)
Czyli nie wszystkich denerwuje mżawka
Breli do czytania z domu zapomniałam, mają mi donieść...to sobie z O. na nie czekam

Macham

To Ci sie przymusowy urlop trafił pewnie kilkugodzinny ale dzięki temu trochę z nami pobyłas.
Kindzia 19:12, 26 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

To Ci sie przymusowy urlop trafił pewnie kilkugodzinny ale dzięki temu trochę z nami pobyłas.

Z domu do pracy mam z 30 metrów...dlatego ciągle w Zabrzu w tygodniu mieszkam
Bogdzia 19:30, 26 sty 2016

Kindzia napisał(a)

Z domu do pracy mam z 30 metrów...dlatego ciągle w Zabrzu w tygodniu mieszkam

No tak taka bliskosc duzo warta wiec sie nie dziwię ze wolisz mieszkac blisko. Macham.
iwonadm 21:03, 26 sty 2016

Dziękuję za cenne wskazówki pozdrawiam cieplutko
Napia 22:16, 27 sty 2016

Bogdziu, u mnie już prawie wiosna Woda stoi na trawniku, ale myślę, że po ubiegłorocznej suszy ziemia chętnie przyjmie nadmiar wody, szczególnie, że już rozmarzła. Zastanawiałam się, czy siać stipę i u Ciebie znalazłam odpowiedź - jutro biegnę do ogrodu sprawdzić, jak wygląda. Bo niespecjalnie mam ochotę ją wysiewać. Tylko moje rododendrony trochę zżółkły,i teraz to widać. Wiosną muszę je dobrze zasilić.
Pozdrawiam cieplutko
Edyta10 03:23, 28 sty 2016

Bogdziu pozdrawiam prawie wiosennie temperatura w środę była u mnie 7,5 st. a dziś ma być jeszcze wyższa