Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kondzio 13:17, 28 sty 2016

Przyszedłem wybuźkować mocno mocno po przerwie
Margarete 15:27, 28 sty 2016

Krys napisał(a)
Glosujemy na nasze rh
http://gardenia.mtp.pl/pl/grand_prix/

zagłosowałam
Margarete 15:31, 28 sty 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu ty wiesz że znowu mój wiąz jest w niebezpieczeństwie? Wydali decyzję że nie ma potrzeby badania wpływu inwestycji na środowisko bo że nie stwierdzono np lęgów zagrożonych ptaków. Dasz wiarę? Na szczęście mam zdjęcie dudka jak siedzi bidul na drzewie obok. A populacja tego gatunku maleje ponoć właśnie ze względu na wycinkę zadziuplonych drzew. I znowu muszę się odwoływać Nigdy nie zrozumiem chyba tych ludzi w urzędach Sorry że ci tak przynudzam, ty wiosnę zaczynasz a ja smuty wyciągam, ale chyba tylko ty mnie tutaj zrozumiesz
Czemu nie chce ci się jechać do Poznania? Jedź, fajnie będzie

O rany....a ja myślałam że za sprawa tej dudkowej rodziny to juz macie problem z głowy.......takie cudne to drzewo, takie dorodne, takie piękne......czy oni tego nie widzą....
Margarete 15:39, 28 sty 2016

Pozdrawiam!
u mnie rano juz ptaki spiewają......ale wiem ze to jeszcze nie wiosna........na luty zapowiadaja mrozy jeszcze, żeby tylko sniegu troche napadało przed tymi mrozami.........no i dzieci by sie ucieszyły na takie zimowe ferie

Dzieki O. wyadkowałam sie w wielu nie tylko ogrodowych kwestiach, ostatnio błysnełam u mamy bo do jej karmnika przychodzą nie tylko sikorki ale i.....no własnie nikt nie wiedział co to za ptaki, ani mama ani jej sasiadki...mało towarzyskie i mało przyjazne dla sikorek, troche pojedzą a potem siedza na żerdce, same nie jedzą ale sikorek nie dopuszczają....a ja wiedziałm że to kowaliki są...

U mnie od czasu do czasu też sie pojedynczy kowalik trafi...a rudzk juz do mnie nie przychodzi....może mu te ostatnie mrozy zaszkodziły... z reszta oglądam ptki tylko w wekendy wiec może sie myle.

Kasya 15:51, 28 sty 2016

Margarete napisał(a)
Pozdrawiam!
u mnie rano juz ptaki spiewają......ale wiem ze to jeszcze nie wiosna........na luty zapowiadaja mrozy jeszcze, żeby tylko sniegu troche napadało przed tymi mrozami.........no i dzieci by sie ucieszyły na takie zimowe ferie

.

Małgosia, jakie mrozy,wez odpukaj
przymrozki tylko
sylwia_slomc... 18:12, 28 sty 2016

Kindzia napisał(a)

Z domu do pracy mam z 30 metrów...dlatego ciągle w Zabrzu w tygodniu mieszkam

Ja mam do pracy autem 1 godzinę , a komunikacją podmiejską i miejską 1,5 w jedną stronę , więc dziennie tracę 2-3 godziny na dojazd.....tyle mniej dla ogrodu
Kindzia 19:25, 28 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja mam do pracy autem 1 godzinę , a komunikacją podmiejską i miejską 1,5 w jedną stronę , więc dziennie tracę 2-3 godziny na dojazd.....tyle mniej dla ogrodu

Gdybym już teraz mieszkała w Pszczynie, było by podobnie...z tym, że komunikacją miejską się nie da
Ogród się da z doskoku, weekendowo, nie martw się. Mój żyje już 3 lata i ma się zupełnie dobrze Nawet chwaściorów specjalnie dużo nie mam, nieskromnie przyznam...
Bogdzia 20:01, 28 sty 2016

Napia napisał(a)
Bogdziu, u mnie już prawie wiosna Woda stoi na trawniku, ale myślę, że po ubiegłorocznej suszy ziemia chętnie przyjmie nadmiar wody, szczególnie, że już rozmarzła. Zastanawiałam się, czy siać stipę i u Ciebie znalazłam odpowiedź - jutro biegnę do ogrodu sprawdzić, jak wygląda. Bo niespecjalnie mam ochotę ją wysiewać. Tylko moje rododendrony trochę zżółkły,i teraz to widać. Wiosną muszę je dobrze zasilić.
Pozdrawiam cieplutko

U mnie śniegu juz nie ma. Z obliczeń wyszło mi że z tego śniegu było prawie 10l wody na metr kwadratowy , więc całkiem nieźle.Rh zimą często zólkną , nawet u p Ciepłuchy były żólte. Jak ziemia dobrze rozmarznie bedziemy je odżywiac dolistnie, szybko dojdą do formy.
Bogdzia 20:02, 28 sty 2016

Edyta10 napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam prawie wiosennie temperatura w środę była u mnie 7,5 st. a dziś ma być jeszcze wyższa

U mnie od rana było 9 stopni , myślałam że temperatura bedzie rosnac a ona zaczęla spadac ale nadal jest na plusie.Macham Edytko.
anabuko1 20:02, 28 sty 2016

Tego śniegu, czy też deszczu to jeszcze przydałoby się, po ubiegłorocznym roku, było bardzo sucho