Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasiek 18:29, 14 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Kasiu moje montanki malutkie nie ma co pokazywac. Rosną w trudnych warunkach bo pod brzozami więc szybko nie urosna ale lepszego miejsca nie miałam.

Rzeczywiscie, pamietam jak pisalas o brzozach, ale mam nadzieje ze bedziesz z nich dumna
Pamietam Twoja fotke, dawna fotke...piekny byl...
Bogdzia 21:07, 14 lut 2016

Kasiek napisał(a)

Rzeczywiscie, pamietam jak pisalas o brzozach, ale mam nadzieje ze bedziesz z nich dumna
Pamietam Twoja fotke, dawna fotke...piekny byl...

Ta fotka to była jak był młody , potem był naprawde olbrzymi i piękny a;e nie mam zdjec bo były robione aparatem analogowym. Nikt nie przeszedł ulicą by nie zapytac co to jest. Teraz pewnie jeszcze kilka lat poczekam na taki efekt ale mam nadzieje że kiedys opanuje brzozę i brzoza zakwitnie na rózowo
Kindzia 21:13, 15 lut 2016

Nieraz nie da się kupić rodka w realu...pamiętasz może Bogdziu jak mi się zamarzył Edelweiss? Nigdzie go nie mogłam dostać. I kupiłam przez internet razem z azalią Soir de Paris. Z nieznanego sklepu. Dobrze trafiłam, miałam szczęście. A swoją drogą ciekawa jestem bardzo czy będą kwitły w tym roku...Niby pąki mają...

Buziaczek

Madzenka 06:27, 16 lut 2016

Ranniki,przebiśniegi, krokusy zaczynaja. Wiosna na całego w całej Polsce. U nas ciagle przelotnie pada co mnie cieszy, bo wiosną woda bardzo jest potrzebna roślinom
Bogdzia 12:28, 16 lut 2016

Kindzia napisał(a)
Nieraz nie da się kupić rodka w realu...pamiętasz może Bogdziu jak mi się zamarzył Edelweiss? Nigdzie go nie mogłam dostać. I kupiłam przez internet razem z azalią Soir de Paris. Z nieznanego sklepu. Dobrze trafiłam, miałam szczęście. A swoją drogą ciekawa jestem bardzo czy będą kwitły w tym roku...Niby pąki mają...

Buziaczek

Pamiętam Kasiu .Pisałas ze były piękne krzaki to w tym roku pewnie zakwitna. A ja dzis też z nieznanego sklepu dostałam zamówione piwonie. Myślalam ze posadzę je do doniczek bo to trochę wcześnie ale sadzonki były tak rozłożyste ze musialy isc do ziemi a dzis przymrozek ma byc -4, ale powinny wytrzymac.
Bogdzia 12:29, 16 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Ranniki,przebiśniegi, krokusy zaczynaja. Wiosna na całego w całej Polsce. U nas ciagle przelotnie pada co mnie cieszy, bo wiosną woda bardzo jest potrzebna roślinom

Tak tak wiosna ale we Wrocławiu. U mnie ciagle zimno i tylko raz padało wiec wiosny nie ma chyba ze to dzisiejsze sadzenie piwoni mozna do wiosny zaliczyc
zszywka 21:51, 16 lut 2016

Bogdziu przeleciałam wszystkie strony wątku masz cuudowny ogród a różaneczniki cudowne i wielkie

Edit: Mam pytanie odnośnie rh. Mieszkam na Śląsąku, a moja gleba nie jest zbyt żyzna ponieważ swoją przygodę dopiero zaczynam. Głównie piach i miejscami mam kwaśną glebę. Ania ( Mała Mi) pokazała mi Twoją rabate pod świerkiem i również takiego mam i tu moje pytanie : polecasz jakieś różowe, fuksjowe rododendrony?
Mala_Mi 21:58, 16 lut 2016

Hop, ho/.. u Ciebie już krokus jest tym razem szybciej niż u mnie. Ranniki w czwartek były takie stłamszone i nie chciały się wychylać..
Tej pory roku nie lubię, wiec nawet do ogrodu nie chodzę.. byłam z Muminkami w w czwartek.. piątek lało, a potem nie było po co.

A przy okazji przypomniałam sobie, że kupowałam wiosną dużo ranników w doniczkach.. i jesienią posadziłam tam RH.. to już po rannikach Tylko Hanusi będą
Basilikum 06:37, 17 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Dobra szkółka w okolicy to zawsze szczęście choc łatwo pieniądze zostawic ale lepiej w szkólce niz przez internet.

o to to ja nie lubie przez Internet kupowac szczegolnie roslin.
Jedna szkolke mam z drzewkami owocowymi ale kwiaty to juz dalej
BasiaLT 09:56, 17 lut 2016

Ja też przez Internet nie przepadam bo nigdy nie wiadomo co się dostanie. A szkółek w okolicy mam aż nadto. Jedne się specjalizują w kwiatach jednorocznych a inne w drzewkach i iglastych. Gdzie się czlowiek nie ruszy to zewsząd pokusy. Ech.. chbya zacznę grać w lotka